Melbourne trikk fungerer på solenergi

melbourne trikk kjører helt med solenergi
melbourne trikk kjører helt med solenergi

Melbourne, hovedstaden i delstaten Victoria, som har som mål å øke målet for fornybar energi med 50 prosent, driver hele trikkeverket i byen med solenergi.

Melbourne, den nest største byen i Australia, startet driften av hele byens trikknettverk med solenergi.

Neoen Numurkah solkraftverk, offisielt åpnet i forrige uke, genererer 100 fornybar energiprosent for å drifte byens enorme trikkeverket. Dette anlegget ble bygget for å gi 255 tusen megawattimer strøm til det nasjonale energinettet hvert år. Prosjektet ble finansiert under det australske arbeiderpartiets Solar Trolley Initiative.

390 tilsvarer å plante tusen trær
Takket være dette prosjektet vil innbyggerne i Melbourne ha både renere trikker og mer komfortable samvittigheter. Karbonutslippet som det nye solkraftverket vil redusere tilsvarer å fjerne 750 tusen biler fra veier eller plante rundt 390 tusen trær. Victoria, hovedstaden i Melbourne, har satt sitt mål for fornybar energi som 2025 opp til 40 og 2030 opp til 50. Dette solenergiprosjektet anses også som et viktig skritt i denne forbindelse. (den Dünyahal)

Nåværende jernbaneanbud

Man 16

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar