Kinas Maglev-tog for å nå 1000 km i timen for å starte på 2020

Togene som når hastigheten på km vil nå tjenesten
Togene som når hastigheten på km vil nå tjenesten

I dag, der høyhastighetstog blir utbredt, fortsetter Kina å jobbe uavbrutt for maglev-tog hvis prototype ble introdusert de siste månedene. I denne sammenheng vil de første forsøkene bli avholdt i begynnelsen av 2020.

Kina har alltid vært et land besatt av fart når det gjelder jernbanetransport. På dette tidspunktet er landet allerede hjemsted for noen av de raskeste togene i verden og forbereder seg på å ta jernbanetransport til nivået med science fiction-filmer ved å bruke dets magnetiske levitasjonspotensial.

Nyere rapporter forteller at maglev-skinner vil bli installert i de sentrale provinsene i Kina, som har gjort forberedelser de siste årene, fra begynnelsen av neste år. I følge rapporten gjennomfører myndigheter for tiden mulighetsstudier for å sette i gang prosjektet.

Hvis alt går etter planen, kan en reise fra Guangzhou, Kina til Beijing gjøres i hastigheter mellom 600 km og 1.000 km i timen, noe som betyr at høyhastighetstogene som er tilgjengelige vil være mye høyere enn 350 km / t. Asia Times sa dessuten at en 2.200 km-reise fra Wuhan til Guangzhou kunne reduseres til omtrent to timer.

Maglev-tog, som tar all energien gjennom en magnetisk luftpute, reduserer friksjonen til nesten null og når hastigheter som tidligere var umulige. Maks hastighet på maglev-tog som nå opererer i Kina er 430 kilometer i timen. Imidlertid, med den fornyede teknologien, forventes disse hastighetene å nå 600 til 1.000 kilometer i timen.

Med tanke på overflaten i Kina er det mulig å si at byene er veldig fjerne. Derfor gjør tog som bruker denne teknologien avstandene mellom byer meningsløse og fører dem nesten til et nivå som kan konkurrere med fly.

Kina er ikke det eneste landet i verden som er interessert i maglev-tog, men Japan var allerede kjent for å jobbe med maglev-togene sine. Nyere påstander antyder imidlertid at Tyskland og USA også jobber med sine egne maglev-togversjoner. (Webtekno)

Om Levent Elmastaş
RayHaber editor

Vær den første til å kommentere

Yorumlar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.