Ytterligere tiltak mot IETT Metrobus-ulykker

Ytterligere tiltak mot metrobusulykker
Ytterligere tiltak mot metrobusulykker

Til tross for den enorme nedgangen i 2019 i Metrobus-ulykker, har IETT gjort en ny vurdering av to nylige ulykker. Sjefen for inspeksjonsrådet ble personlig gitt til å undersøke ulykkene. En ekspert ble forespurt fra Chamber of Mechanical Engineers.

Metrobus, som reiser 7 tusen ganger om dagen med 220 tusen kilometer og frakter 1 millioner passasjerer, utfører alvorlige arbeider for å forhindre ulykker. Etter ulykkene på Metrobus-linjen i oktober kom 6 og 8 IETT-ledelse sammen for å evaluere på nytt. Nestleder for IETT Hamdi Alper Kolukısa ledet møtet, årsakene til metrobusulykker og tiltak ble diskutert. Sammen med avdelingslederne deltok alle relevante ledere av IETT på møtet.

Nestleder daglig leder Kolukısa uttalte at det ble startet en detaljert etterforskning angående kilden til ulykkene, og at sjefen for inspeksjonsrådet personlig ble tildelt i den administrative etterforskningen. Kolukısa, Chamber of Mechanic Engineers krevde også en ekspert, la han til.

Under møtet ble også førerne og førerne av de tidligere brukte kjøretøyene diskutert. Innenfor disse rammene ble det besluttet å vurdere opplæringene som ble gitt til sjåfører på sunnere kjøring og ta hensyn til andelene deres i ulykker på nytt.

I Istanbul Metropolitan Municipality, etter metrobusulykker, er tiltak blitt økt, slike ulykker for å forhindre at det "tidlige varslingssystemet" begynte å bli satt i drift.

Som et resultat av tiltakene som er tatt, faller ifølge IETT-data også antall ulykker på linjen. Antall ulykker etter år er som følger:

metrobusstatistikk
metrobusstatistikk
Om Levent Elmastaş
RayHaber editor

Vær den første til å kommentere

Yorumlar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.