'Historisk Hejaz jernbane med dokumenter Ser utstilling holdt i Jordan

historisk hejaz jernbaneutstilling i urdunde med dokumenter åpnet
historisk hejaz jernbaneutstilling i urdunde med dokumenter åpnet

Utstillingen “Fra Istanbul til Hijaz: Hicaz Railways with Documents” organisert av det tyrkiske samarbeids- og koordineringsbyrået (TIKA) og Yunus Emre Institute (YEE) ble åpnet i Irbid, den nest største byen i Jordan.

Organisert i samarbeid med TIKA og YEE i juni i fjor, den andre stoppen for utstillingen, som ble holdt i hovedstaden Amman, var Irbid, en av de viktige byene i Jordan. Åpning av utstillingen 19. Det ble bygget av den tyrkiske ambassadøren til Amman Murat Karagöz i Dar As Saraya-museet, som ble bygget som en ottomansk festning på 1500-tallet.

I sin åpningstale av 2020 år, "Jordan Mutual Tyrkia Kultur Year" erklærte ambassadør minnet om at Karagoz denne sammenheng vil hendelsene fortsette å være organisert, sier han.

Karagöz la til at restaureringsarbeidene blir utført ved Amman jernbanestasjon av TİKA og at byggingen av museet, som vil forklare historien til Hejaz Railway, fortsetter.

Innenfor arrangementets rammer ble dokumenter og fotografier utstilt på 100, som har overlevd fra de osmanske arkivene. I utstillingen, II. Donasjonskampanjen initiert av Abdulhamid inkluderte dokumenter, telegrafprøver, offisiell korrespondanse, historiske kart og fotografier av menneskene som støttet dem både i og utenfor de osmanske landene.

Arrangementet ble deltatt av arabiske og turkmenske stammer, forretningsmenn, akademikere, myndighetspersoner og tyrkiske og jordanske gjester bosatt i Irbid.

Hejaz Railway

Sultan II. Det ble bygget mellom Damaskus og Medina mellom årene 1900-1908, som Abdulhamid Khan sa om Hejaz Railway som min gamle drøm. Byggingen av linjen fra Damaskus til Medina ble nådd i Amman i 1903, Maan i 1904, Medayin-i Salih i 1906 og Medina i 1908.

Byggingen av jernbanen ble fullført i en akseptabel tid til tross for de ekstreme vanskeligheter forårsaket av ekstrem varme, tørke, vannmangel og dårlig terreng.

Hicaz Railway, et av de viktigste prosjektene i perioden, ble realisert med donasjonene levert til Det osmanske riket av muslimer som bodde i forskjellige geografiske områder i verden og ble et verk som symboliserte enhetene til muslimer. 1 / 3 ble gitt fra donasjoner og 2 / 3 fra andre inntekter.

I tillegg til å produsere betydelige militære, politiske, økonomiske og sosiale konsekvenser for det osmanske riket, ble jernbanen redusert til 45 dager med lang og farlig pilegrimsreise, som varte omtrent førti dager og femti dager fra Mekka til Syria.

Dette lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Om Levent Elmastaş
RayHaber editor

Vær den første til å kommentere

Yorumlar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.