MESİAD: 'Letbanesystem skal bygges i stedet for Metro til Mersin'

mesiad mersine subway i stedet for light rail system
mesiad mersine subway i stedet for light rail system

MESİADs president Hasan Engin la vekt på at Mersin ikke har tid til å tape for å løse transportproblemet, som er et av de største problemene i byen vår, sa Hasan Engin i sin uttalelse at lettbanesystemet bør gjøres i stedet for metroen som er planlagt i Mersin. Å overføre T-banen vil være mer kostbart President Engin, et Mersins transportproblemstadium med lettbane-etappe, bør løses på kort tid og billige kostnader, ”sa han.

Mersin Industrialists and Business People Association (MESIAD) Styreleder Hasan Engin sa at transportproblemet til en storby som Mersin bør løses på en presserende måte, ellers ville Mersin være taperen. President Engin, transportproblemet; Luftforurensning, byens økonomi og turisme har truffet et stort slag for transportproblemet som har blitt koldbrann for Mersin, også delt med de offentlige forslagene. President Engin oppfordret lokale myndigheter og alle andre institusjoner til å iverksette umiddelbare tiltak.

“METRO MERSIN ER IKKE PASSER FOR STRUKTUR”

MESIAD-president Hasan Engin, som ga uttalelse for Mersin Metro, kunngjorde at arbeidet vil starte på 2020 i Mersin, sa at metroprosjektet ikke er egnet for topografien til Mersin, og at byøkonomien og budsjettet til Metropolitan Municipality vil bli innsnevret.

President Engin; Yerine Takket være lettbanesystemet som kan fullføres raskere og mindre kostnader i turistbyen Mersin, vil passasjerene reise i fjell- og sjøutsikt. Transportproblemet bør løses med lettbanesystem i trinn, på kort tid, med billige kostnader. Mersin Metropolitan Municipality kan fullføre dette prosjektet med egne ressurser uten behov for ekstern finansiering. Metro-prosjekt er ikke presserende ”.

PRESIDENT ENGAN gir eksemplet på miljøprovinser

Ordfører Hasan Engin sa at de gale valgene kunne gå tapt for Mersin ved å sammenligne lysbanesystemene i T-banen og de nærliggende byene i Adana og la til, “Mersin Metropolitan Municipality og andre lokale myndigheter trenger å produsere raske og presserende løsninger. Radikale avgjørelser bør tas for å komme Mersin til gode, hvis du gjør T-banen ingen klarer. For eksempel i Adana; på grunn av feil rute og preferanser så ikke ønsket interesse. Adana har hatt smerter i flere år. Når vi ser på eksemplet i de omkringliggende provinsene; folk foretrekker lettbane både for transport og landskap. Det er ikke en jobb å reise i kilometer i sjøbyen uten å reise under jorden og se på havet og fjellene. ”

“SLUTTEN AV STATENS JUNCTION VAR OVER, PROBLEMET VAR IKKE LØST”

Når han snakket om Harbour-Hal-utvekslingen, uttalte president Engin at Hal Junction, som ble funksjonelt fullført, ikke fungerte tilstrekkelig på grunn av trafikk fra havnens inngang og utgang og brukte følgende uttalelser: “Mersin Port management; inngangs- og avkjøringsrutene bør tas raskt inn i sitt eget område. Gangfelt som ikke går forbi fotgjengere og havnevegger, kan endres for å gi en utvidelse av veien. Trafikken på vei til havnen er konstant fastklemt. Hal-krysset er over, men trafikkproblemet er ikke løst. Igjen fortsetter den samme uroen. Hvis Mersin Port ikke implementerer denne formelen, er det ingen løsning for trafikken der. Funksjonell tilstandsforbindelse fungerer ikke som veikryss på grunn av containerkryssinger. ”

U TRANSPORTERING FRA UTVIKLINGSOMRÅDENE TIL INDUSTRIELL OMRÅDER SKAL VÆRE LETT ”

President Engin la vekt på at transporten fra boligområdene til arbeids- og industriområdene skulle legges til rette, "Det viktigste som skal sies er at industristandene, spesielt på den østlige linjen, har en mangel på 45 minutters trafikkforstyrrelse ved den østlige inngangen mens de kommer inn til byen fra OIZ. Det er ingen alternativ vei utenfor den veien, så vi sier; 2. 18 reguleringssøknad bør åpnes så snart som mulig fra Industrivei til Tarsus organiserte industrisone. Med ferdigstillelse av denne veien vil det være en alternativ inngang til Deliçay som er den eneste inngangen til Mersin fra øst. Intensiteten her vil avta. Samtidig er det veldig viktig å planlegge lysbanesystemet til industrisonene fra denne veien som skal utvides, med tanke på bytrafikk. ”

Om Levent Elmastaş
RayHaber editor

Vær den første til å kommentere

Yorumlar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.