1. Betongveikongress og utstilling begynner i Ankara

konkrete veikongresser og utstilling startet i ankara
konkrete veikongresser og utstilling startet i ankara

1. Betongveikongress og utstilling startet i Ankara; I regi av Samferdselsdepartementet og infrastruktur, Generaldirektoratet for Highways (KGM) og Tyrkia Sement Manufacturers Association (TCMA) og European Concrete Pavement Association (EUPAVE) utarbeidet med teknisk support av "1. Betongveikongress og utstilling Ankara i Ankara.

Åpningen av kongressen, som ble arrangert av Generaldirektoratet for motorveier, deltok av visestatsminister for transport og infrastruktur Enver İSKURT, daglig leder for motorveiene Abdulkadir URALOĞLU, representanter for relaterte institusjoner, akademikere og motorveier.

I en tale ved åpningen uttalte statsminister for transport og infrastruktur Enver İSKURT at; Han uttalte at han ville bringe landet vårt et skritt nærmere et bærekraftig transportsystem ved å gi berikelse av eksisterende informasjon på konkrete veier, dele forsknings- og utviklingsaktiviteter og nye teknologier.

ISKURT, som samlet vegmyndighetene, akademikere, produsenter og utøvere som jobbet med vegoverbygget, uttalte at det var en kongress som ville bidra til vitenskap og praksis på nasjonalt og internasjonalt nivå og understreket at arrangementet var av stor betydning for utviklingen av veitransportsektoren i vårt land.

Generaldirektør for motorveiene Abdulkadir URALOĞLU uttalte at prosjektene som ble utført over hele verden som en organisasjon, motorveiprosjekter som har mest bredde i sitt felt, det er en viktig del av dem fullført og åpnet for trafikk, sa at noe av arbeidet fortsatte.

Den URALOĞL; Han la vekt på nødvendigheten av å lage en agenda for konkret gjennomførbarhet i overbygget, diskuterte, fulgte utviklingen i dette spørsmålet og bidro til dem, og sa at forskjellige eksemplariske praksiser har blitt utført på veiene under KGMs ansvar.

URALOĞLU forklarte at de utarbeidet spesifikasjonene for betongveier og presenterte dem for bruken av sektoren. Sonra Etter det kan det hende vi må bruke dem mye på steder med mindre trafikk og provinsveier. Vi brukte vårt valg i favør av fleksible fortau i Tyrkia, og vil fortsette å gjøre det; men det betyr ikke at vi aldri vil bruke konkrete veier, vi vil ikke prøve, vi vil ikke produsere, vi vil ikke. "Han sa.

Bidra til konkurransekraften i landet vårt og forbedre livskvaliteten i samfunnet; Prosjektet har som mål å bidra til å skape et bærekraftig transportsystem som gir trygge, tilgjengelige, økonomiske, komfortable, raske, miljøfølsomme, uavbrutte, balanserte, moderne tjenester og vil vare i to dager innenfor rammen av den to dager lange begivenheten med nasjonale og internasjonale prosjektutøvere (projektorer, entreprenører, konsulenter) og betongveier. , betongbarrierer, permeabel betong og så videre. det ble arrangert en utstilling med deltagelse av innenlandske og utenlandske maskiner, utstyr, utstyr, materialprodusenter og leverandører om design, produksjon og implementering av vei- og veibyggingselementer.

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar