Marmaray 365 tusen passasjerer om dagen, 15 juli Martyrs Bridge 156 tusen kjøretøyer nyter en dag

marmaraydan tusen passasjerer om dagen juli martyrer koprusunden tusen biler daglig
marmaraydan tusen passasjerer om dagen juli martyrer koprusunden tusen biler daglig

365 tusen passasjerer om dagen fra Marmaray, 15 tusen biler om dagen fra Martyrs Bridge Minister Turhan deltok i den første serien med "City and Law Talks" konferanseserie arrangert av Fatih Sultan Mehmet Vakıf University of Law of Law i Haliç Campus Conference Hall.

I sin presentasjon med tittelen Istanbul Istanbul når det gjelder burada for transportpolitikk, uttalte Turhan at transportbehovene til mennesker er basert på svært gamle tider.

De siste årene, spesielt etter republikken Istanbuls historie, dukket det opp en rask befolkningsvekst, uregelmessig urbanisering og strukturering som overfører Turhan. Imidlertid brakte de uplanlagte infrastrukturtjenestene også problemer til folks hverdag, sa han.

Nüfus Befolkningen i Istanbul har økt over 12 etasje ”

Turhan sa at et av de viktigste problemene i den moderne verden er transportproblemene. ”Derfor legger land særlig vekt på disse spørsmålene. De prøver å få bukt med problemet med transportpolitikk. Metropolisene er derimot i spissen for der transportproblemer når smertefulle nivåer. Siden Istanbul er en av de ledende metropolene i verden med en befolkning på over 15 millioner, har det lenge vært en av de prioriterte agendaene for transportpolitikken.

Turhan påpekte at hovedspørsmålet i Istanbul-transporten er økningen i byens befolkning over 70-gulvet til tross for økningen av 3-4-gulvet det siste 12-året. Når vi legger til den økende hastigheten på Istanbul-baserte industrielle og kommersielle plattformer i regionen, blir situasjonen enda verre. Faktisk, med den visjonære visjonen, ble den nødvendige infrastrukturforberedelsen gjort i tide, og politikken for brotransport ville ikke blitt opplevd i dag.

"15 juli Antall kjøretøy som kjører gjennom Martyrs Bridge på en dag 156 tusen"

Turhan minnet om at Istanbuls trafikkproblem var gjenstand for nyheter fra 45 år siden og fortsatte som følger:

“Byens befolkning var på 4 millioner. På det tidspunktet passerte 26 tusen biler gjennom Bosphorus Bridge, og innbyggerne klaget over å ha brukt mer enn 1 timer i trafikken mens de reiste fra et sted til et annet. Som du vet hadde vi på den tiden kompetente og ansvarlige mennesker som hadde forskjellige meninger om hvorvidt denne broen skulle bygges eller ikke. For 40-50 år siden var Istanbuls trafikkproblem gjenstand for nyheter på en måte at alarmklokken ringen. Det ble imidlertid ikke iverksatt tiltak i denne forbindelse. I dag er byens befolkning nær 16 millioner. Antall registrerte kjøretøy er rundt 4 millioner 200 tusen, og dette har ennå ikke nådd metningspunktet. 15, som blir kalt i dag, er antall kjøretøyer som kjører gjennom Martyrs Bridge på en dag. Ved åpningen passerte rundt 156 tusen biler i dag. Hvis du ber om den faktiske kapasiteten til broen, når du vurderer den i henhold til serviceklassen, må du faktisk passere 26 tusen kjøretøy hvis du passerer gjennom broene på en regelmessig intercity-reise. Flytende tetthetskapasitet i trafikken 156 tusen. Men akkurat nå passerer de gjennomsnittlige 90 tusen kjøretøyene ved denne broen om dagen. ”

Mümkün Som vi har gjort nylig, er det mulig å forhindre trafikkproblemet og redusere virkningen av dette ”

Turhan la merke til at denne situasjonen påvirker transport negativt, sa Turhan:

Unuz Du ser infrastrukturanleggene som har passert gjennom våre andre broer og som er planlagt og satt sammen av de lokale administrasjonene tidligere for å løse transportproblemet i Istanbul de siste årene, og som ble bygget for å lette trafikken mellom de to sidene av Bosporen. Vi har satt Fatih Sultan Mehmet Bridge, Eurasia Tunnel og Yavuz Sultan Selim Bridge i bruk som motorvei. ”

Minister Turhan understreket viktigheten av megaprosjektene som ble implementert i Istanbul i den siste perioden, og sa: I dag er det ikke mulig å løse problemet fullstendig, men som vi har gjort nylig, er det mulig å forhindre at problemet øker eksponentielt og reduserer effekten. Dette inkluderer sosiologi, økonomi, teknologi, kulturell infrastruktur og juridiske situasjoner. Derfor møter vi så kompliserte og mangefasetterte problemer. Når vi snakker om Istanbul transportpolitikk, bør vi vurdere alle disse problemene. Spesielt showet, populistiske tilnærminger bør unngås. Disse tilnærmingene er i strid med arten og ånden i transportpolitikken. Du vil gjøre forretninger, du vil lage et prosjekt, du vil administrere et prosjekt, du vil yte service. ”

Turhan sa at hastigheten på eier av kjøretøyer vil øke over tid og at det vil være flere kjøretøyer og veier på veiene. Derfor er det behov for nye transportinfrastruktursystemer i Istanbul, og de bør planlegges, spesielt med tanke på byens eksisterende struktur og struktur.

“Gjennomsnittlig 365 tusen passasjerer drar nytte av Marmaray daglig”

Minister Turhan uttalte at viktige prosjekter fortsetter for Istanbul og konkluderte ordene hans som følger:

Uz Vi jobber hardt og iherdig for å føre transportinfrastrukturen i Istanbul til en posisjon verdig sin prakt, størrelse og potensial med prosjektene ferdigstilt, pågående og målrettet. Marmaray, som ble tatt i bruk i 90-jubileet for etableringen av vår republikk, var en av de viktigste ringene til disse. Mens Marmaray transportsystem 5,5 har levert service ved holdeplassen i løpet av året, har 5 begynt å tjene med stoppet på 43, og gjennomsnittlig 365 tusen passasjerer per dag drar fordel av denne tjenesten. ”

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar