6 Company Compeated for Engineering Tender of İzmir Karabağlar Metro

selskapet konkurrerte om anbud av Karabaglar t-bane
selskapet konkurrerte om anbud av Karabaglar t-bane

6 Company Compeated for Engineering Tender of İzmir Karabağlar Metro; ; I anbudet til Karabağlar Metro, tilbød 6-selskapet pris. Anbudet vil bli avsluttet de kommende dagene.

Den tredje fasen ble nådd i anbudet om Karabağlar Metro-prosjekt. I dag åpnes tilbudskonvoluttene som tilbys av 6-selskapet i forsamlingen i Izmir Metropolitan Municipality. Avgjørelsen om anbudet som er publisert live på nettstedet til Izmir Metropolitan Municipality vil bli bestemt etter evaluering av kommisjonen. Den første fasen av anbudet ble holdt i august i fjor.

Anbudene er som følger:

  • RPA SRL 13 millioner 700 tusen TL,
  • Metro Istanbul Inc. 13 millioner 855 tusen 200 TL
  • Geoconsult ZT GmbH - TEKFEN Engineering Co. 15 millioner 600 tusen TL
  • Yüksel Proje International Inc. - Arup Engineering and Consulting Ltd. Sti. 16 millioner 900 tusen TL
  • Prota Engineering Project Consultancy Services Inc. 21 millioner 500 tusen TL
  • Su-Yapı Engineering and Consulting Services Inc. 37 millioner 948 tusen 800 TL

Izmir vil være den lengste metrolinjen

Prosjektet tar sikte på å finne en løsning på transportproblemet i Karabağlar-distriktet, der befolkningstettheten er høy i byen. Linjen som skal bygges mellom Halkapınar og Adnan Menderes flyplass vil følge ruten til henholdsvis Gaziemir, Eskiizmir, Eşrefpaşa, Çankaya, Basmane, Yenişehir og Halkapınar. 28-kilometeren vil være den lengste metrolinjen i byen, samt koble tette boligområder, samt viktige forretningssentre som Cistern, ESBAS, Fair Izmir, Kemeralti og Food Market.

Det endelige prosjektet vil være fullført på 2020. Etter avsluttet søknads- og godkjenningsprosess vil anbudet for bygging av linjen bli lansert. I tilfelle det ikke blir forsinkelse i godkjenningsprosessen, forventes byggingen av metrolinjen Halkapınar-Karabağlar å starte etter to år.

Izmir Metropolitan Municipality vil inkludere Karabağlar i jernbanetransportnettet. Prosjekt- og byggeanbud for Halkapınar-Karabağlar metrolinje startet.

Izmir Metropolitan Municipality tar nye skritt for å utvikle 179 kilometer kilometerbanesystemlinje. İzmir Metropolitan Municipality forstads- og jernbaneinvesteringer for avdelinger, anbud på prosjektet til Halkapınar-Karabağlar metrolinje. Anbudet fant sted og anbudene ble mottatt. Hvis det ikke er innsigelse innen lovlig periode, planlegges kontrakten å bli signert med det vinnende selskapet på desember 2019.

Byggingen forventes å starte om to år

Avsluttende prosjekt skal fullføres innen 2020. Deretter vil søknader om godkjenning bli sendt til Generaldirektoratet for infrastrukturinvesteringer under Transport- og infrastrukturdepartementet og deretter til formannskapet for strategi og budsjett. Denne perioden forventes å ta omtrent to år. Byggeanbud og byggeprosesser vil starte med inkludering av prosjektet i investeringsprogrammet. En underjordisk linje på 28 kilometer skal bygges under jorden. Hvis det ikke er noen forsinkelse i godkjenningsprosessen, forventes byggingen av metrostrekningen Halkapınar-Karabağlar om to år.

İzmir Metropolitan-ordfører Tunç Soyer sa at metrolinjen i hovedplan for İzmir hovedtransport blir bygget på ruten til Halkapınar Konak Bozyaka Eskiizmir Street-Gaziemir-Yeni Fair Ground-Adnan Menderes flyplass. Soyer la vekt på at cirka 16 tusen meter boring vil bli gjort før byggingen. Antall og plassering av stasjonene er ennå ikke klart. Alt vil bli bestemt i løpet av prosjektfasen, i lys av statistiske data og undersøkelser utført med innbyggerne våre. I tillegg til de pågående Buca-t-baneprosjektene som pågår, inkluderte Narlıdere også Karabağlar-metrolinjen på vår agenda. Med alle disse prosjektene vil vi ha etterlatt oss en veldig viktig fase i måten å strikke İzmir med jerngarn ”.

Halkapınar Karabağlar metrolinje
Halkapınar Karabağlar metrolinje

Kart over Izmir Metro

Nåværende jernbaneanbud

Som 10

Anbudsmeddelelse: Personale- og bilutleie

Januar 10 @ 14: 00 - 15: 00
Man 13

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar