Innbyggere i Istanbul vil puste luft av bedre kvalitet i T-banen

bedre luftpust i luftveier i istanbul
bedre luftpust i luftveier i istanbul

IMM startet arbeidet med å forbedre luftkvaliteten i samsvar med nasjonal lovgivning i T-bane. Det blir samlet prøver fra kjøretøyet, plattformen og billettsalen, og dataene vil bli analysert. Resultatene vil bli undersøkt og partiklene blir ødelagt ved kilden. Med studien vil PM 10-verdiene i undergrunnene bli senket.

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), hver dag over 2 millioner mennesker som reiser til Istanbul for å øke luftkvaliteten i T-banen har startet arbeidet. Prosjektet, som utføres i fellesskap av Metro İstanbul AŞ og İBB Environmental Protection Directorate, som er et datterselskap av İBB, vil samle inn data med Particulate Matter Sampling Device. Innsamlede prøver vil bli undersøkt og kilden til partiklene blir bestemt og ødelagt på stedet.

Resultatene vil bli delt med innbyggerne i Istanbul

Metro Istanbul energi- og miljøstyringssjef Ismail Adiyah, beregninger utføres med jevne mellomrom i beregningene og 80 kubikkmeter strømning per sekund gjennom fansen av den skitne luften blir evakuert, ga følgende informasjon om arbeidet:

”Vi vil gjøre målinger i verdensklasse. Vi vil bestemme kvaliteten på luften i T-bane. Vi vil deretter jobbe med forbedringsmetoder. Vi vil fokusere på eliminering eller reduksjon av støv og partikler ved kilden. Imidlertid er vårt mål å gjøre pusteluften mer steril. "
Adyıl understreket viktigheten av å bruke høye standard måleinstrumenter for å få vitenskapelige data om luftkvalitet, og understreket at pålitelige data ikke kan fås fra enkle enheter. Adirve sa, almak Vi ønsker å få sunne resultater og formidle resultatene på en transparent måte til våre mennesker ved å få støtte fra ingeniører fra universiteter og IMM Direktoratet for miljøvern. Målet vårt er å forbedre luftkvaliteten ytterligere. ”

Eksperter vil analysere luft

Bahar Tüncel, miljøingeniør i Direktoratet for miljøbeskyttelse i Istanbul Metropolitan Municipality, uttalte at de måler miljøgifter som svevestøv, karbonmonoksid, nitrogenoksid og ozon på forskjellige stasjoner i 26 og sa:
“Linjene Yenikapı-Hacıosman (M2) og Kadıköy-Tavşantepe (M4) vil bli målt på 10 stasjon bestemt til 6 daglige perioder. Vi tar sikte på å bestemme luftkvalitetsverdiene bebodd av T-banen og de som jobber her. Vi ønsker å bære disse verdiene langt over standardene som er angitt i vår nasjonale lovgivning om vurdering og styring av luftkvalitet. Vi vil utføre forbedringsstudier i henhold til analyseresultatene

Tuncel tydeliggjorde datainnsamlingsprinsippet til partikkelmateriellprøveinnretning og uttalte at den har muligheten til å trekke veldig fine støvprøver ved å trekke 2,3 kubikkmeter luft i timen fra skorsteinseksjonen og uttalte at de ville ha muligheten til å oppdage partiklene med automatiske analysatorer og samle prøver på filteret i løpet av perioden. Cel Etter en dag med måling, vil filtre endres automatisk. Deretter blir elementanalysen av de innsamlede prøvene gjort. Vi vil bestemme kvaliteten på luften, bestemme kilden til miljøgiftene og gjøre forbedringer. "

Partikkelprøveinnretning
Partikkelprøveinnretning

Hva er PM10?

Partikulære stoffer inneholder tungmetaller som kvikksølv, bly, kadmium og kreftfremkallende kjemikalier og utgjør en risiko for menneskers helse. Disse giftige kjemikaliene kombineres med fuktighet og blir til syre. Siden eksospartikler fra sot, flyveaske, bensin og diesel kjøretøy inneholder skadelige stoffer som for eksempel kulltørkomponenter, kan langvarig innånding av disse forårsake betydelige sykdommer.

Mer enn 10 mikron PM blir holdt i nesen. 10-1 mikrondiametere passerer gjennom kapillærkarene, mens mindre enn 2 mikron akkumuleres ved å nå lungene og bronkiene gjennom luftveiene, mens de med 0,1 mikron diameter kan transporteres fra kapillæren til blodet.

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar