Gratis transport til 1 millioner funksjonshemmede passasjerer på jernbane

Gratis transport til 1 millioner funksjonshemmede passasjerer på jernbane
appelsinbord applikasjon starter på stasjonen og stasjonene i dag

Transport og Infrastruktur minister M. Cahit Turhan, tilgjengelighet av persontransporttjenester i Tyrkia, voicing fortsatte i alle faser av transport av prosjektgjennomføring, "omfanget av prosjektet, transport er en av de mest grunnleggende rettigheter og behov den mest komfortable og enkleste måten å møte og mer med publikum For å integrere, lanserer vi Orange Table-applikasjonen i 2 desember. ”

Turhan, departementet, det arbeidet som ble utført for å lette livet for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

I regi av departementet "Tilgjengelighet Prosjekt persontransporttjenester i Tyrkia" som fortsatt gjennomføring av alle former for transport voicing Turhan, sa at en av de barrierefrie transporttjenester til å sette et program.

Turhan uttalte at Orange Table-applikasjonen vil bli tatt i bruk i 2 desember for å møte de mest grunnleggende rettighetene og behovene til funksjonshemmede på den mest praktiske, enkle måten og for å integrere mer med samfunnet. og da ville hjelpen bli systematisk, sa han.

“Orange Table implementeres på 13-stasjon”

Turhan uttalte at passasjerene som vil benytte seg av denne applikasjonen, vil klikke på lenken på billettsalgskjermen og fylle ut Talep Assistance Request Form ilet og videresende deres assistanseforespørsler.

“Passasjerer som ber om hjelp via internettadressen, vil bli assistert av personalet på servicepunktet Orange Table under sine reiser. I denne prosessen vil den aktuelle passasjeren, sammen med personalet for å reise til setet og ankomststasjonen, igjen med hjelp av personalet bli levert til utgangen av stasjonen. Du er ikke alene i togreiser. Orange Table-applikasjonen, som ble implementert av TCDD og TCDDs generaldirektorat for transport med oppdrag fra Önce Human First misyon, implementeres med 13-personell på 53-stasjonen / stasjonen der høyhastighetstog stopper i utgangspunktet. ”

“Gratis tilgang til 1 millioner funksjonshemmede passasjerer i år”

Ankara, Eryaman, Eskisehir, Konya, Pendik, Sogutlucesme, Halkalı, Izmit, Polatli, Bozuyuk, Bilecik, Arifiye, Gebze-stasjoner vil få Orange Table-tjenesten, Turhan, YHT'ler har også alle slags fasiliteter for komfort og komfort for funksjonshemmede passasjerer.

Å uttrykke at det er spesielle steder reservert for funksjonshemmede passasjerer i YHT-settene, det er toaletter for funksjonshemmede og funksjonshemmede ramper for landing og ombordstigning av tog, sa Turhan, çalış Arbeidet fortsetter å gjøre den eksisterende bilparken og nye kjøretøy tilgjengelige for funksjonshemmede passasjerer. For å kommunisere med hørselshemmede passasjerer fikk 20-personell tegnspråkopplæring på arbeidsplassen 76 og 208-personell i forkant av PR hadde opplæring i kommunikasjon med den funksjonshemmede passasjeren. ”

Turhan la også vekt på at funksjonshemmede assistenter er ansatt i Call Center nummeret 444 82 33, og at det er mulighet for videosamtaler gjennom Call Center.

Påminner om at passasjeren med funksjonsnedsettelsesgrad bare er 40, kan han reise gratis med uførhetsgraden 50 og over, og at han og kameraten er gratis.

Posta Synshemmet porto gratis ”

Turhan, verdensutviklingsforeningen for funksjonshemmede og venner av hovedkvarteret til slutten av dette året, den nåværende APS Courier, Postal Cargo and Cargo Transport Agreement, sa han.

Tyrkia til de trengende i den generelle stolen, at batteridrevne verktøy sendte peker Turhan, er APS i 0-30 kilo utvalg Courier / Mail Shipping belastet 16 pounds, mens i 30 kilo over lasten fortalte meg så 30 rabatter gjelder.

PTT AŞ tilbys kunder av noen PTTMatiklerin-tastaturer som er egnet for bruk av synshemmede tastaturer som vekker oppmerksomhet til Turhan, en del av PTTMatiklerin-innskudds-, uttaks- og kvitteringsenhetene for bruk av synshemmede punktskriftalfabet for bruk av enhetsnavnet er skrevet, sa han.

Yüzde 25 prosent rabatt på kabeltjenester ”

om 3 millioner hørselshemmede å dra nytte av mer effektive IKT Gateway tjenester i Tyrkia for å "e-Government No Barriers" -prosjektet Turhan streket at realisering, over nettet i 2015 (www.turkiye.gov.t er), mobiltelefoner det siste året (android, iOS), rapporterte sentrum for hørselshemmede borgere at tjenesten begynte å bli gitt.

Prosjektet høre om IKT Portal funksjonshemmede borgere forespørsler, forslag og misforståelser oppsto kommunikasjon ved å overføre sine klager direkte fra innbyggere, representanter og Turhan voicing forebygging av bortkastet tid ", denne måten tar sikte på å bedre livskvaliteten til våre døve borgere. Barrierefritt kommunikasjonssenter er åpent i løpet av 08.00-18.00 timer, unntatt helger og helligdager. For det meste i tjenestene til Social Security Institution, ikke glem passordet, inntektsadministrasjonens skattemessige forespørsel, Justisdepartementet strafferegister og anmodninger om henvendelse til domstolens sak kommer. Kul sa han.

Turhan uttalte at 25-rabatt blir brukt i alle takster og kampanjer i kabeltjenester for funksjonshemmede kunder, og la til at “5126” -forespørsler om kundene blir mottatt gratis via SMS og tjenesten leveres.

Nåværende jernbaneanbud

Man 16

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar