Orange Table-applikasjon for uhindret jernbanetransport startet

orange bordapplikasjon for uhindret transport startet
orange bordapplikasjon for uhindret transport startet

Orange Table-applikasjon for uhindret jernbanetransport startet; Adil Karaismailoğlu, visestatsminister for transport og infrastruktur: ken Når vi utvikler tilgjengelighetstjenester med tilbakemeldinger, ønsker vi at denne praksisen blir sett på som rettigheter og tjenester, ikke assistanse. ”

I regi av Samferdsel og infrastruktur Departementet med uhindret adgang objektiv "Tilgjengelighet Prosjekt persontransporttjenester i Tyrkia", det 2 i jernbanetransport desember 2019 "Orange Table" servicepunkter ble gitt i en seremoni i Ankara jernbanestasjon.

Seremonien deltok visestatsminister for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu, TCDD daglig leder Ali İhsan Uygun, TCDD daglig leder for transport Kamuran Yazici, Familie, Arbeids- og sosialdepartementet, representanter for ikke-statlige organisasjoner, jernbaner, borgere.

Viseministeren Karaismailoğlu i sin tale under seremonien, vil funksjonshemmede borgere sendes til det første programmet i Tyrkia "Orange Table" forespurt av programmet, ikke takknemlighet, nå med profesjonelle presentasjons tjenester som er rett at det ville være mulig.

“Orange Table-applikasjonen startet på 13 stasjon og stasjon med YHT-holdning”

Karaismailoğlu understreket at tjenesten vil være tilgjengelig på 13-punktet i høyhastighetstogene og togstasjonene i den første fasen, og at tjenesten som skal leveres med 53-personell, vil bli utvidet til andre store stasjoner i den kommende perioden.

Karaismailoğlu, uncu Orange Table ”servicepunkt for innbyggerne som ønsker å dra nytte av denne serviceforespørsel, via internett, byråer eller kundesenter vil fortelle deg når du kjøper billetter som beskriver Karaismailoğlu, sa:

“Når datoen for turen kommer, vil borgerne trykke og vente på servicepunktknappen ved inngangen til stasjonen fra hvilken stasjon eller boardingstasjon han skal begi seg ut på, og han vil gå til vår pliktvenn samtidig. Så vil offiseren komme og reise til setet som vil følge med innbyggerne våre. På stasjonen der våre passasjerer vil lande, vil Masa Orange Table ”møte serviceansvarlig og følge våre passasjerer til utgangen av stasjonen. Våre funksjonshemmede borgere vil få service fra selvsikre og kompetente hender fra det øyeblikket stasjonen ankommer ved første inngang til utgangsdøren på stasjonen der den vil lande. ”

Karaismailoğlu uttalte også at de ville være tilhengere om forbedring av tjenesten som tilbys funksjonshemmede borgere, og sa: Jeg vil minne deg på at vi vil jobbe til det bedre med tilbakemeldingene. Fordi vi ser saken som en tjeneste, ikke hjelpe

Karaismailoğlu uttalte at de opptrer for å ha tilgang til transportabel tilgang for alle ”, og uttalte at denne tjenesten, som i første omgang vil bli gitt til funksjonshemmede borgere, også vil omfatte passasjerer med begrenset mobilitet i fremtiden.

"I et samfunn der funksjonshemmede borgere er lykkelige, er alle glade"

Karaismailoğlu påpekte at alle vil være glade i samfunnet der funksjonshemmede borgere er glade og sa, ellers fordi bevissthet er høy i et slikt samfunn, har empatisk bevissthet utviklet seg. Sosial intelligens er på høyeste nivå, ikke inkluderende, men heller inkluderende. Vi gikk gjennom jakten på Tyrkias mest omfattende tilgjengelighet prosjekt av dette faktum. "Vurderingen funnet.

TCDD daglig leder Ali İhsan Uygun sa at arrangementet som ble holdt innenfor rammen av N 3 desember verdensdagen for personer med nedsatt funksjonsevne olduğun var en mulighet til å skape synergi og bevissthet for å produsere nye løsninger på funksjonshemmede.

Uygun, sa: Funksjonshemmede passasjerer før og etter reiser for å få hjelp yardım Orange Table ”-programmet, i første omgang der YHT-er holdning i Ankara, Eryaman, Polatli, Eskisehir, Bilecik, Bozuyuk, Arifiye, Izmit, Gebze, Pendik, Sogutlucesme, Halkalı og Konya, stasjonen vil betjene. Orange Table, som ble tatt i bruk med 53-personell i samarbeid med TCDD Taşımacılık AŞ, vil bli utvidet i løpet av de kommende årene. ”

Bennur Karaburun, rådgiver for departementet for familie, arbeids- og sosialtjenester, sa: ”Hvert år presenterer transport- og infrastrukturdepartementet veldig fine gaver til funksjonshemmede på 3 verdensdagen for personer med nedsatt funksjonsevne. Det oransje bordet var også en fin gave. Takk. ”

"Tilgjengelighet er et sentralt spørsmål."

Tyrkia Funksjonshemmede Association Styreleder Turhan içli FNs konvensjon om rettigheter for funksjonshemmede "i de siste årene i Tyrkia innenfor rammen av lov om funksjonshemming permisjon er veldig hyggelig og så voiced økt bevissthet.

İç Tilgjengelighet er et sentralt spørsmål. Andre rettigheter kan ikke utøves uten at dette oppnås. ”

Tyrkia Funksjonshemmede Association President Chalabi er også at retten til personer med nedsatt funksjonsevne som hvem som helst retten til å reise, slik at funksjonshemmede å delta i samfunnslivet, sier han.

Etter samtalene ble applikasjonen Orange Table Service Point lansert.

Nåværende jernbaneanbud

Sal 10

Gulf Traffic

Område 9 @ 08: 00 - Område 11 @ 17: 00
Sal 10

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar