IETT-ledere lyttet til problemet med private offentlige bussførere

iett-ledere lyttet til problemene med privat offentlig bussforum
iett-ledere lyttet til problemene med privat offentlig bussforum

Det første møtet med IETT-lederne og sjåførene som jobbet i den private offentlige bussen ble holdt i IETT Kagithane Garage. 100-driveren forklarte driverproblemene, og IETT-ledere tok notater.

Private offentlige busser er de mest klagede temaene om offentlig transport i Istanbul. Fra kvaliteten på kjøretøy til renslighet, klær til holdningen til sjåførens holdning til å motta mange klager på Public Bus (ÖHÖ) rullet opp armene til IETT.

Ordfører i Istanbul Metropolitan kommune, Ekrem Imamoglu, først og fremst for å høre på problemene med klagen fra første hånd, ble beslutningen tatt om å organisere møter med sjåfører.

Det første av disse møtene ble holdt på IETT Kağıthane Fasiliteter. IETT-ledere og 100 ÖHO-sjåfør som kom sammen i konferansesalen utvekslet synspunkter. Møtet startet med åpningstalen til leder av IETT Transport Department Erol Ayartepe, og sjåførene uttrykte sine meninger ved å ta mikrofonen en etter en.

De viktigste klagene til sjåførene var for passasjerene som ikke eier kortene. ”Bevisst ved bruk av andres kort, skulle kortet bli funnet en enkel måte å avbestille, borgeren og sjåføren skulle ikke komme ansikt til ansikt” var blant de utestående problemene.

Sjåførene av private offentlige busser sa at folks bevissthet om passasjerene bør sikres med reklamefilmene som skal forberedes. En sjåfør sa: “Vi har passasjerer som ønsker å komme ut av inngangsdøren og komme ut av inngangsdøren.

Et av spørsmålene som ble ført av sjåførene, var at innbyggerne klaget til Alo 153 Line mange ganger. Klager som følge av det store antall straffer som er skrevet til dem som klager sjåfører, klager, for eksempel bilder eller videoer, bør be om bevis, sa han.

En annen sjåfør sa: minibuss Minibussjåføren, som vil at jeg skal slå lyden og forlate stasjonen, kan klage på meg ved å ringe Alo 153 foran meg mens passasjerene kommer på bussen. ”

På møtet, som varte i mer enn to timer, fikk sjåførene et spørreskjema om at de ikke ville skrive navnene sine. Kravene nevnt i møtene og svarene på de detaljerte spørsmålene i undersøkelsen vil bli samlet i en rapport. I tråd med denne rapporten vil IETT tydeliggjøre trinnene som må tas for å forbedre private offentlige busser.

Møtene med sjåførene vil bli gjentatt med jevne mellomrom, og gi muligheten til å forklare problemene til alle private offentlige bussførere og til å formidle innbyggernes krav.

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar