Canal Istanbul-prosjektet

kanal istanbul rute
kanal istanbul rute

Canal Istanbul Prosjekt: Channel Istanbul Tyrkias mega-prosjekter fortsette å skje i siste liten utvikling i prosjektet. Mens ofrene for Kanal Istanbul venter på den eksakte datoen som skal kunngjøres i prosjektet, er ikke datoen for den første graving eller anbudsdato kunngjort. Når vil anbudet om Kanal Istanbul bli avholdt? Kanal Istanbul anbud vil bli holdt? Når er anbudsdatoen i Istanbul? Kanal Istanbul Last Minute og Kanal Istanbul siste øyeblikk i denne nyheten .. Channel Istanbul-prosjektet opplever ny utvikling. Mens appetitten til kinesiske selskaper økte i prosjektet, fortsetter det amerikanske presset i prosjektet som skal gjennomføres med Public Private Partnership.

Kanal Istanbul anbudsdag kunngjøres i 2020 år?

Anbudsdatoen for Kanal Istanbul er fremdeles uklar før gjennomføringen av 2019. 2020 års forventning til den endelige anbudsdato for prosjektet har fått vekt.

Kanal Istanbul siste rute

Kanal İstanbul-prosjektet starter fra Yeniköy og følger Sazlıdere Dam og møter Marmara fra Küçükçekmece Lake. Channel Istanbul, hvor rykter om ruten har blitt sirkulert fra språk til språk i flere måneder, ble tatt i betraktning når den nøyaktige ruten for ruten ble bestemt.

I følge nyhetene fra Sabah-avisen Nazif KAraman, har Miljø- og urbaniseringsdepartementet utarbeidet reguleringsplanen relatert til prosjektet i denne retningen. Departementet sendte også planen til Istanbul Metropolitan Municipality og relaterte offentlige institusjoner for foreløpig undersøkelse.

Planen blir for tiden gjennomgått av IMM avdeling for byutvikling. Kommunen vil rapportere til departementet som følge av gjennomgangen. Etter at departementet har utarbeidet og signert den endelige planen, vil det bli mottatt meninger fra andre kommuner og offentlige institusjoner. Da vil planen, IMM og distriktskommuner bli suspendert.

Kanal Istanbul historie

Historien til det alternative vannveiprosjektet til Bosporos går tilbake til Romerriket. I korrespondansen mellom Bitiniya guvernør Plinius og keiser Trajan ble Sakarya River Transportation Project nevnt for første gang.

Ideen om å koble Svartehavet og Marmara med en kunstig sund er 16. 6 ganger siden det 21. århundre. I midten av 1500-årene var et av 3-hovedprosjektene som ble planlagt av Det osmanske riket å koble Sakarya-elven og Sapanca-sjøen til Svartehavet og Marmarahavet. 1550 kom på dagsordenen under suleiman den storslåtte regjeringstid. Arkitektene Sinan og Nicola Parisi, de to store arkitektene i perioden, begynte å forberede seg på dette prosjektet.

Kanal İstanbul Prosjekt teknisk informasjon

Vil bli implementert på den europeiske siden av byen. En kunstig vannvei vil bli åpnet mellom Svartehavet og Marmarahavet for å lette skipstrafikken i Bosporen, som i dag er en alternativ passasje mellom Svartehavet og Middelhavet. På det punktet hvor kanalen møter Marmarahavet, vil en av de to nye byene som skal etableres av 2023 etableres. Med denne kanalen vil Bosporen bli stengt fullstendig for tankskip, og to nye halvøyer og en ny øy blir dannet i Istanbul.

  1. Lengde 40 - 45 km
  2. Bredde (overflate): 145 - 150 m
  3. Bredde (sokkel): 125 m
  4. Dybde: 25 m

453 er planlagt bygget på millioner kvadratmeter. De andre områdene er delt inn i flyplasser med 30 millioner kvadratmeter, Ispartakule og Bahçeşehir med 78 millioner kvadratmeter, veier med 33 millioner kvadratmeter, reguleringspakker med 108 millioner kvadratmeter og 167 millioner kvadratmeter er delt inn i felles grønne områder. Det utvinnede landet vil bli brukt i byggingen av en stor flyplass og havn, og vil bli brukt til å fylle steinbrudd og gruver. Kostnaden for prosjektet kan være over $ 10 milliarder dollar.

15 januar Prosjektets rute er kunngjort på 2018. Samferdselsdepartementet ble kunngjort at prosjektet vil gå gjennom Küçükçekmece innsjøen, Sazlısu Dam og Terkos Dam ruter.

Demninger og innsjøer som skal brukes

I følge planen vil begynnelsen av Channel Istanbul være i tilknytning til Istanbul lufthavn. Departementets viktigste grunn til å velge denne ruten er at mesteparten av landet som ligger på kanalaksen tilhører statskassen, og at Sazlıdere Dam og Küçükçekmece innsjø vil bli utnyttet på maksimalt nivå når kanalen åpnes.

Gravearbeid vil bli utført i området 16 kilometer utenfor Sazlıdere-dammen og Küçükçekmece innsjøen. Den definitive ruten for Istanbuls vanvittige prosjekt vil være Yeniköy-Sazlıdere Dam-Arnavutköy-Başakşehir-Küçükçekmece Lake. Miljø- og urbaniseringsdepartementet ba kommuner og institusjoner relatert til infrastruktur og påbyggprosjekter for neste års tilnærmingsplaner, prosjekter og arbeider for Kanal 50-100-prosjektet. I tråd med uttalelsene til departementet ble det laget en skalautviklingsplan for 1 / 100.000. Planen ble utarbeidet av Generaldirektoratet for fysisk planlegging under departementet.

Kanal Istanbul - Nabo til Istanbul lufthavn

Med planen ble nye bosettinger, handelsområder, turistsentre og reservasjonsområder som skulle konstrueres langs ruten til Kanal Istanbul og ruten bestemt. I henhold til reguleringsplanen vil kanalen starte fra Yeniköy i Nord, 3. Flyplassen vil være tilstøtende. 44 km lengde og 200 meter bredde planlegges etablert i den nordlige og sørlige enden av kanalen vil være en luksuriøs marina. Departementets viktigste grunn til å velge denne ruten er at mesteparten av landet på kanalaksen tilhører statskassen. I følge dataene som er utarbeidet i planen, brukes det meste av landet som kanalen går gjennom i landbruket. Prosjektet planla også å gi størst mulig utbytte av Sazlıdere Dam og Küçükçekmece Lake. Sazlıdere Dam vil være i kanalen.

Kucukcekmece Lake, som blir gitt en farealarm på grunn av forurensning, vil også være i kanalen. På denne måten vil ekspropriasjonskostnader og andre kostnader være lavere. En annen fordel med ruten er at det ikke er skogsmark på veien. Langs kanalen vil det være tette boliger med lav tetthet, næringsarealer og turistsentre.

Prosjektområdet, som er planlagt som et alternativ til Bosporen, vil ligge innenfor grensene til distriktene Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir og Arnavutköy. All infrastruktur og påbygg som skal etableres innenfor rammen av prosjektet vil forbli innenfor disse distriktene.

I følge den ferdige rapporten er lengden på ruten til Kanal Istanbul 45 kilometer. Kanalen vil passere gjennom distriktene Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir og Arnavutköy. Ruten starter fra krysset som skiller Marmarahavet fra innsjøen Küçükçekmece og fortsetter langs dammen Sazlıdere Dam. Etter å ha passert landsbyen Sazlıbosna for å komme øst for Dursunköy og forbi landsbyen Baklalı vil du nå Svartehavet vest for Terkosjøen. 7 km Küçükçekmece, 3 tusen 100 meter Avcılar, 6 tusen 500 meter Başakşehir som gjenstår omtrent 29 kilometer vil være innenfor grensene for Arnavutköy.

Kanal Istanbul koster

De totale kostnadene for prosjektet forventes å være 20 milliarder. Tar hensyn til investeringer som broer og flyplasser, 100 milliarder USD Det er estimert.

Prosjekt 5 som skal fullføres i år

Omtrent 5 tusen arbeidere vil jobbe i byggefasen. Når prosjektet er fullført, vil det gi sysselsetting for tusen mennesker. 1,350 vil være egnet for kryssing av til og med DTW-skip. Avhengig av kanalens dybde forventes det omtrent 1,5 milliarder kubikkmeter utgraving. Det anslås at 115 millioner kubikkmeter materiale vil komme ut fra mudring av sjø og bunn.

3 Island skal bygges

I følge uttalelsene i EIA-rapporten vil den første gruppen bestå av 3-seksjoner og det totale arealet vil være 186 hektar. Den andre gruppen øyer vil bestå av 4 øyer og det totale arealet vil være 155 hektar. Den tredje gruppen består av 3 øyer og vil dekke et område på 104 hektar. Utgraving vil bli brukt utenfor øya, og fyller Svartehavskysten og byggingen av den nye kysten til regionen Terkosjøen.

6 Bridge Over Canal Istanbul

Rutene til broene ble også laget. Bortsett fra broer vil det bli bygd nøddokk i kanalen. For å sikre skipstrafikk, sikker trafikk og beredskap i tilfelle ulykker eller sammenbrudd, vil 6 bygges til mobile 8-enheter som skal kontaktes en gang hver kilometer. Lengden på disse lommene vil være minst 750 meter. I tillegg vil det bli laget beredskapssentre for drift av kanalen, inngangs- og utgangsstrukturer for kanal, infrastruktur og påbygg som skipstrafikksystemer, bølgebrytere, fyrtårn og venteområdene Svartehavet og Marmarahavet.

23 km2 Ekspropriasjon som skal gjøres

De mest berørte områdene er Şahintepesi hvor 35 tusen mennesker bor og Altınşehir hvor 14 tusen mennesker bor.

Et av de mest omtalte temaene i Kanal Istanbul var ekspropriasjonsområdene. I følge rapporten passerer ruten 45 kilometer gjennom Küçükçekmece innsjøen, 8 passerer gjennom Sazlıdere. En kilometer er skogen. Bakområdeplasser vil bli ekspropriert og dette området er omtrent 12 kvadratkilometer. De mest befolkede områdene er mellom Küçükçekmece Avcılar-linjen og Baklalı Terkos. Blant områdene som vil bli mest berørt av prosjektet er Şahintepesi der 23 tusen mennesker bor og Altınşehir der 35 tusen mennesker bor.

Om Kanal Istanbul-prosjektet

Med gjennomføringen av det planlagte İstanbul Kanal Istanbul ”-prosjektet innenfor grensene til distriktene Istanbul, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir og Arnavutköy; redusere altfor dominerende i Bosporus, er forebygging av hendelser som kan oppstå etter en mulig sjøulykker og navigering av så Bosporus, livet, levering av varer og miljømessig sikkerhet for alle land som bruker den tyrkiske Straits samt for Tyrkia av stor betydning. Det planlagte prosjektet tar sikte på å minimere skipstrafikken som truer liv og kulturelle eiendeler i Bosporen og å gi alternativ tilgang til skip utsatt for stor trafikk ved begge innganger.

I den foreliggende sak, detaljerte ingeniørstudier pågår Kucukcekmece Lake på ca 45 kilometer lang - Sazlıdere Dam - Terkos følgende øst til korridoren av bygningen arbeidet skal være ferdig i inneholde år 5 år 100 tilstanden til nødvendig vedlikehold Istanbul dermed forventes å tjene Tyrkia.

Kanal Istanbul miljøvurderingsrapport

Alle Canal Istanbul miljøvurderingsrapporter HER egenandel. (Filen er 141 MB)

Canal Istanbul Route

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar