Southeastern Anatolia Project (GAP)

sørøst anatolisk prosjektgap
sørøst anatolisk prosjektgap

Southeastern Anatolia Project (GAP); Hovedmålet med prosjektet er å øke levestandarden for folket i regionen, eliminere forskjellen i utvikling mellom Sørøst-Anatolia og andre regioner, øke produktiviteten og sysselsettingsmulighetene i landlige områder og å bidra til sosial stabilitet og økonomisk vekst. GAP er et multisektorielt, integrert og bærekraftig utviklingsprosjekt.

Historikk og funksjoner


Med direktivene fra Mustafa Kemal Atatürk startet forskning på Eufrates-elven i 1936, samme år ble Keban og Kemaliye observasjonsstasjoner (AGI) og i 1945 på Tigris Diyarbakir AGI åpnet og dataene som ble brukt i årene etter begynte å samles.

I Fırat İstifşaf-rapporten publisert av DSİ i 1967, to dammer, nemlig High Taşüstü og Hisarköy nedstrøms Keban, og to kraftverk med en total effekt på 1900 MW, og generering av 8,1 TWh / år med elektrisk energi og vanning av 480.000 hektar land. I DSIs Tigris Basin Progress Report publisert i 1968, vanning av 20-demning og 190.000 hektar land i forskjellige størrelser; 770 kraftverk med total 16 MW effekt og 3,9 TWh / år.

Prosjektet var opprinnelig begrenset til Nedre Eufrat, og ble senere, med inkludering av Tigrisbassenget, utnevnt til Prosjekt for forbedring av vann- og jordressurser i Eufrat- og Tigrisbassengene, og med tiden ble det det sørøstlige Anatolia-prosjektet eller GAP.

Formålet med etableringen, innenfor rammen av den raske utviklingen av regionen, for realisering av investeringer; Southeastern Anatolia Project Regional Development Administration Organization, som er ansvarlig for planlegging, infrastruktur, lisens, bolig, industri, gruvedrift, landbruk, energi, transport og andre tjenester, iverksette eller iverksette nødvendige tiltak for å øke utdanningsnivået for lokalbefolkningen og sikre koordinering mellom institusjoner og organisasjoner. , 6 november 1989-dato og 20334 publisert i offisiell tidning nr. 388 ble opprettet ved lovdekret. Southeastern Anatolia Project Regional Development Administrations høyeste beslutningsorgan, GAP High Council, ledes av statsministeren eller en statsminister som skal utnevnes av statsministeren som er ansvarlig for GAP, statsministeren som den statlige planleggingsorganisasjonen er knyttet til, og ministeren for offentlige arbeider og oppgjør. det er bestemt ved å undersøke programmer. GAP-administrasjonen er lokalisert i Ankara, og det regionale direktoratet er i lanlıurfa.

Utviklingsprogram; vanning, vannkraft, energi, landbruk, bygde- og byinfrastruktur, skogbruk, utdanning og helse. Ressurser Program; 22-demningen, 19 vannkraftverk og 1,7 ser for seg bygging av vanningsanlegg på millioner hektar land. Den totale installerte kapasiteten til kraftverkene er 7476 MW og 27 milliarder kWh energiproduksjon planlegges årlig. I dag er GAP definert som et integrert utviklingsprosjekt, som har en dramatisk innvirkning på det økonomiske og sosiale livet i regionen, snarere enn utviklingen av vann og landressurser.

214.000 hektar GAP-vanning er i drift. Vanning under bygging er på 156.000 hektar. Totalt 14 dammer og 8 vannkraftverk ble fullført. I tillegg pågår bygging av 1 dam og 1 vannkraftverk.

Med avgjørelsen fra Ministerrådet ble målet for fullføring av GAP bestemt som 2010 år. For å oppnå dette målet forventes alle relevante offentlige institusjoner og organisasjoner å bidra i arbeidet med GAP Regional Development Administration og utarbeide GAP 2010 Integrated Plan and Implementation Program.

Prosjektet er basert på filosofien om bærekraftig menneskelig utvikling som tar sikte på å skape et miljø der fremtidige generasjoner kan utvikle seg. Likhet og rettferdighet i utvikling, deltakelse, miljøvern, sysselsetting, romlig planlegging og infrastrukturutvikling er de viktigste strategiene for GAP.

Sted: 1) Tigris og Eufrates bassenger 2) Adiyaman, Batman, Diyarbakir, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Sanliurfa, Sirnak
historie: 1977-2010
arbeidsgiver: General Directorate of State Hydraulic Works and GAP Administration
konsulent: General Directorate of State Hydraulic Works and GAP Administration
Kostnad: 26,2 milliarder dollar


Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar