Flott mulighet E-Bike Sykkel Industry i Tyrkia

større muligheter til å sykle i sykkelindustrien kalkun
større muligheter til å sykle i sykkelindustrien kalkun

Tyrkia står overfor en stor mulighet i sykkelindustrien: e-sykler. Etterspørselen etter e-sykkelen, også kjent som “pedaldrevet elsykkel-ada i verden, vokser raskt. Tyrkia hvorfor e-sykler blir en av de viktigste leverandørene i de europeiske landene? På Turkishtime-Bicycle Industry Association (BISED) Joint Mind Meeting ble tingene som skal gjøres for å nå dette målet diskutert og prioriterte oppgaver ble bestemt.

Moderert av Prof.Dr. Dr. Emre Alkins møte med BİSEDs president og Arzu Bisiklet styreleder Esat Emniyet, Accell Sykkel daglig leder Hilmi Anıl Şakrak, CYCLEUROPE styreleder Önder Şenkol, styremedlem i Salcano Bayram Akgül, BİSAN visedirektør Ümit Onur Yüksel, Shimano sykkel A .Şti. Partner og daglig leder Metin Cengiz, Shimano Bisiklet A.Ş OEM salgssjef Faruk Cengiz, Accell Bicycle Vice General Manager Selim Ataz, Ümit Bisiklet Export Manager Büşra Hande Doğanay, Kron Bisiklet A.Ş. Generell koordinator Burak Trapp, Asli Bicycle Marketing Master Servet Emniyet, Güler Dynamic Styreleder Kenan Güler og Turkishtime-styreleder Filiz Özkan deltok på møtet.

større muligheter til å sykle i sykkelindustrien kalkun
større muligheter til å sykle i sykkelindustrien kalkun

“Stor mulighet Var

EU innenfor grensene av respondentene indikerer at er estimert til å være ca 10-12 millioner e-sykkel markedet, xnumx'l år i merke seg dette tallet vil øke til 2030 million enheter Tyrkias e-sykkel de stresset ville være en av de viktigste leverandørene av europeiske land.

Fram til januar 2019 hadde Kina den største andelen i det europeiske markedet. Men 18 januar 2019 kunngjorde Europakommisjonen at det ble ilagt en antidumpingskatt med pedalassistert elsykkel fra Kina. Selv om antidumpingskattesatsen varierer i henhold til firmaene, har 33,4-prosentandelen, som vanligvis brukes, fullstendig blokkert salget av pedalstøttede elektriske sykler fra Kina til EU.

I følge arbeidet til European Bicycle Industry Association (EBMA), ville 2019 millioner e-sykler bli eksportert fra Kina til EU i 1 hvis denne antidumping-applikasjonen ikke hadde startet. Igjen, ifølge en undersøkelse fra ebma, er inaktivering av markedet i Kina blant de landene som vil dra mest nytte denne situasjonen kommer til Tyrkia.

E-DEAL SYKKEL Tyrkia vil sikre en CAPTURE PARAMETERE 10

Leverandørindustrien

Underbransjen i sykkelsektoren er ikke dannet. Men sykling er ikke en ny sektor i Tyrkia. Det er selskaper som har gjort dette i 50 år. Imidlertid er det ingen innenlandske leverandører. Derfor har sektoren ikke tilstrekkelig fleksibilitet. Dette gjelder også e-sykler. Trinn for dannelse av underindustrien bør tas så snart som mulig.

clustering

Det er behov for en klynge av e-sykler for å løse underbransjespørsmålet. Å sikre en slik klynge ville være veldig nyttig i forhold til PR, senke kostnader, produktivitet, konkurranseevne og menneskelige ressurser. En slik klynge påvirker også statlige insentiver. Det er nødvendig å handle raskt for å evaluere mulighetsvinduet på e-sykkelen. Tyrkias motstandere i tilfelle av Polen, Bulgaria, Portugal, er det gjennomført tiltak allerede i Ungarn.

Batteri og motor

De kritiske delene av e-sykkelen er batteriet og motoren. Bransjen bør fokusere på produksjon av batterier og elektriske motorer som utgjør 70-80 prosenter i stedet for lave kostnader på e-sykler. Eller minst ett av disse to produkter produsert i Tyrkia i sektoren gir en meget fordelaktig stilling.

Akkreditert laboratorium

Et annet viktig krav er etablering av et akkreditert testlaboratorium for å betjene hele sektoren. Det er et stort behov for et testsenter med ISO 9000, laboratoriesertifisering og tilhørende akkreditering. Et akkreditert og autonomt laboratorium kan etableres innen BISED. Denne testen må tas for hver modell før du eksporterer. Testefremgangsmåten er ikke så lange og kostbare laboratorium i Tyrkia er mer enn vanlig. Dette påvirker sektorens konkurranseevne negativt.

Utenlandsk kapital

Utenlandske investorer kommer til Tyrkia bør sikres. For dette bør en verdiproposisjon presenteres for potensielle utenlandske investorer. For å tiltrekke utenlandsk kapital er det også gunstig å øke populariteten til "Made in Turkey" -oppfatningen i Europa innen sykkelproduksjon.

Regjeringen støtter

Offentlige tilskudd er viktige for å løse sektorens grunnleggende problemer. Spesielt er støtte for etablering av et testlaboratorium kritisk. Staten gir for øyeblikket denne støtten til merkevarer. Hvorfor skal ikke sykkelindustrien dra nytte av disse støttene når kontrakten produseres? Støtte til sykkelkjøp bør også vurderes. I Europa er det for tiden støtte for sykkelindustrien i tre land. I Sverige, for eksempel, er kjøpet av e-sykler utstyrt med refusjonsstøtte opp til 1.000 euro. I Østerrike er det også 300-500 Euro-regjeringsstøtte for vanlige gods- og e-lastesykler.

Menneskelige ressurser

Et av de viktigste problemene i sykkelsektoren er mangelen på menneskelige ressurser. Både ingeniører og teknikere har et stort underskudd på menneskelige ressurser. Sektoren bør begynne å jobbe for å skaffe sine egne menneskelige ressurser.

Problemet med trapper

Det er fortsatt forhåndsbetalte eller lavtliggende selgere i sektoren. Dette er et av de strukturelle problemene. Stigerproduksjon kan være et viktig problem for innenlandske produsenter i utenrikshandel. Det er et sterkt behov for statlig tilsyn.

Samarbeid med Automotive

Et sterkt samarbeid med bilindustrien, særlig FoU, kan etableres. Det er kjent at bilbedrifter er åpne for alternative investeringsområder. Investeringer som kreves av sykkelsektoren, som krever sterk bedriftsstruktur og finansiering, kan realiseres i samarbeid med bilindustrien.

Å være rask

EU må ta elektrisk assistert sykkel fra Tyrkia, rask, fleksibel, og å være konkurransedyktig. Dette krever kvalitetsstandarder. E-sykkelen sier ikke bare 'Jeg tok sykkel og installerte en motor og batteri.' Det er nødvendig å ta hensyn til problemer som sertifisering av produsert kjøretøy og batteriets levetid.

Nåværende jernbaneanbud

tsar 15

London Transport-Led Development

Januar 15 @ 08: 00 - 17: 00

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar