Eurasia Tunnel og Marmaray er blant de tryggeste stedene i jordskjelvet

Eurasia tunnel og marmaray er blant de tryggeste stedene i jordskjelvet
Eurasia tunnel og marmaray er blant de tryggeste stedene i jordskjelvet

Transport og Infrastruktur minister Cahit Turhan, Tyrkias megaprosjekter som bygges tåle store jordskjelv, sa: "som i juli 15 Martyrs og Fatih Sultan Mehmet-broen med Eurasia og Marmaray tunnel 'mega-prosjekter' jordskjelv samt sterk vind mot motstand." Han sa .


Minister Turhan gjorde en vurdering av jordskjelvmotstanden til større prosjekter som veier, broer og tunneler, som har kommet på dagsordenen etter jordskjelvene i Manisa, Ankara og Elazig nylig.

Transport og Infrastruktur Departementet koordinert gjennomføring av en "mega-prosjekter" når du utformer noen form for mulighet for tanken som uttrykker Turhan, "Tyrkias bygget på grunn av jordskjelvet sone veier, bruer og tunneler er laget og tatt jordskjelv faktor i forkant." Han sa.

Påpeker at Osmangazi og Yavuz Sultan Selim broer er designet for å overleve selv i det "veldig store" alvorlige jordskjelvet som kan oppstå rundt 2 tusen år, understreket Turhan at feillinjene i Nord-Marmara og Svartehavet ble undersøkt for de to broene.

Turhan sa: "Studiene for å bestemme sannsynligheten for seismisk (jordskjelv) skadeanalyse av broer, ikke-lineære grunnresponsanalyser, sannsynlighetsanalyse av feilforskyvning ble gjort. I tillegg ble det utført spesielle støttedesignstudier for å redusere seismiske effekter. ”

“To broer er styrket”

Å understreke at Martyrs 15. juli og Fatih Sultan Mehmet Bridge også ble seismisk styrket, sa Turhan:

”Forsterkningsarbeidene ble utført for å forhindre mulig skade i tilfelle at begge broene er motstandsdyktige mot store jordskjelv, forlengelsen av bæresetebunnen, antifallkabelenheten, utskifting av eksisterende støtter, eksisterende ekspansjonsfuger, tårnkollisjonen og mulig skade. Innenfor omfanget av den største reparasjonen og strukturelle forsterkningen av Fatih Sultan Mehmet Bridge, endring av hengetau, styrke tårnene, styrke karmstrålens endemembragmer, endre hovedkabel frykten, pendelstøtter og hovedkabelklemmer, hengeplater, fornye og inspisere hovedkabelviklingssystemet. Alt nødvendig arbeid ble utført. ”

Dermed påpekte Turhan at begge broer oppnås med seismiske og strukturelle forsterkningsstudier i henhold til gjeldende spesifikasjoner, og at Osmangazi og Yavuz Sultan Selim broer er utstyrt med tilsvarende seismisk holdbarhet. "Sa han.

“Eurasia og Marmaray er blant de tryggeste stedene i jordskjelvet”

Turhan påpekte at prosjekter som Eurasia og Marmaray-tunnelene som passerer under Marmarahavet, også er gjort til å være et av de sikreste stedene i det mulige jordskjelvet som kan oppstå i Istanbul, overvåkningssystemer (26 akselerometre, 13 inklonometer og 6 3 dimensjonell forskyvningssensor) samt tog sentralt kontrollsystem tilknyttet Kandilli Early Warning System ble bygget.

Turhan sa at Eurasia-tunnelen, som ble designet i henhold til de nyeste internasjonale standardene, med tanke på jordskjelvbelastninger, tsunami-effekter og flytning, ble konstruert med 7,5 seismiske seler i et jordskjelv på 2 størrelser som kan være på Nord-Anatolien.

"Med det etablerte Building Health Monitoring System, 9 akselerometre langs tunnelen, ble 3 forskyvningssensorer som overvåker i 3 dimensjoner på 18 steder ved de seismiske tilkoblingspunktene plassert og satt i drift. Systemet, som ble bygget under Bosphorus, vil kunne fortsette uten skade, selv i det alvorlige jordskjelvet som kan oppstå hvert 500. år i Istanbul, og det kan tas i bruk med mindre vedlikehold i et veldig alvorlig jordskjelv som sannsynligvis vil skje hvert 2 år. "

Tsunamibølger blir også vurdert

Turhan la vekt på at Marmaray-tunnelen var designet for å være ekstremt stiv med tanke på jordskjelvmotstand på grunn av at den er den dypeste undersjøiske tunnelen som noen gang er blitt bygget i verden og dens nærhet til en aktiv geologisk feillinje.

Cahit Turhan sa at tunnelen ble bygget med sikte på å komme ut av et jordskjelv med en styrke på 7,5 med null sikkerhetsrisiko, minimalt funksjonstap, vanntetthet i sunkne tunneler og ledd.

”Fleksible jordskjelvfuger ble laget ved hvert veikryss mellom segmentene i rørtunnelen for å minimere belastningsoverføring og seismisk isolere de to konstruksjonene. Et tidlig varslingssystem ble satt opp i Marmaray for å forhindre at togene utenfor tunnelen, tunnelen utenfor tunnelen kom inn her under jordskjelvet og etter jordskjelvet, og for å sikre at innsidene ble trukket til et trygt sted. Inngangsstrukturene til stasjonene ble økt med 1,5 meter mot tsunamibølgene. ”

Minister Turhan uttalte at sikkerhet og robusthet alltid er prioritert i alle prosjekter som er utført under koordinering av departementet, og sa: "Alle 'megaprosjektene' som 15. juli og martyrene og Fatih Sultan Mehmet, tunnelene i Eurasia og Marmaray er motstandsdyktige mot kraftig vind så vel som jordskjelv. ' sa han.Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar