Passgarantien gitt for Yavuz Sultan Selim Bridge holdt ikke igjen

Yavuz Sultan hadde ikke garantien for Selim-broen.
Yavuz Sultan hadde ikke garantien for Selim-broen.

I andre halvdel av 2019 ble beløpet som skal betales til ICA av operatøren IC İçtaş İnşaat - Astaldi-konsortiet, under garantien, stort sett bestemt, siden antallet kjøretøy som er projisert fra Yavuz Sultan Selim Bridge ikke passerte. I den siste uken i måneden vil det bli utbetalt en omsetning på rundt 1.6 milliarder TL (liten endring). ICA fikk utbetalt 1 milliard 450 millioner TL for første halvår.


Ettersom det forutsagte antallet kjøretøyer ikke passerte gjennom Yavuz Sultan Selim Bridge i andre halvår av 2019, ble beløpet som skal betales til ICA av operatøren IC İçtaş İnşaat-Astaldi-konsortiet under garantien stort sett bestemt.

I følge nyhetene om Olcay Aydilek fra Habertürk; En betaling på rundt 1.6 milliarder TL vil bli utbetalt til konsortiet den siste uken i måneden. ICA fikk utbetalt 1 milliard 450 millioner TL for første halvår. Yavuz Sultan Selim-nordlige motorvei, Osmangazi Bridge og Gebze-Orhangazi-Izmir motorvei, Eurasia Tunnel ble bygget av privat sektor med modellen Build-Operate Transfer (BOT). I disse prosjektene ble overgangskostnadene for kjøretøy bestemt i utenlandsk valuta. Staten har garantert et visst antall migrasjon av kjøretøy til disse prosjektene. Hvis kjøretøyovergangene er under garantigrensen, betaler staten forskjellen.

BETALINGSPERIODE

IC İçtaş Construction-Astaldi konsortium ICA driver Yavuz Sultan Selim Bridge og Northern Ring Motorway. ICA søkte transportdepartementet etter økningen i dollarkursen i august 2018. Han pekte på volatiliteten i valutakursen og ba om en endring i metoden for å beregne utbetalinger som skal gjøres under garantien. Han krevde at valutakursen for januar for første halvår og dollarkursen for andre halvår skulle være basert på. Denne forespørselen ble funnet "passende". Tidligere ble dollarkursen januar i det aktuelle året lagt til grunn, og garantibetalingen ble utført på en gang i april året etter.Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar