Boğaçay 38 slepebåt lansert med seremoni

bogacay trailer ble tatt i bruk
bogacay trailer ble tatt i bruk

Minister Turhan sa i sin tale på igangsettingsseremonien til taubåten med avansert fremdriftssystem laget av Sanmar Shipyard, at det en gang var en verftsaktivitet som nesten satt fast i Tuzla, og at tyrkisk skipsfart gikk gjennom vanskelige tider.


sitt arbeid for å gjenopplive den maritime sektor Turhan forklart at de fant en god plass i dag, "Tyrkia, den tyrkiske nasjon, har vi alle typer støtte for funksjonalitet folk husker sjømenn. Som havdepartementet har vi gjort alt det som trengs for å rydde veien for våre sjøfolk. Vi har innsett veldig viktige initiativer og policyer. Vi har lagt til rette for å bane vei for privat sektor. Vi har ført skipene våre til den hvite listen, det vil si til superligaen med de revisjonene og praksisene vi har innsett. For å dele belastningen på sjøfolket, implementerte vi SCT-fri drivstoffsøknad. Siden 2004, det årlige gjennomsnittet på 496 millioner pund til sektoren, har vi gitt nær 8 milliarder pund. Antallet internasjonale havner økte fra 152 til 181. Antallet marinaer økte fra 41 til 62, og fortøyningskapasiteten vår på yacht økte fra 8 til 500. Den tyrkiske eide maritime flåten vokste mer enn tre ganger sammenlignet med 19 og nådde 2003 millioner DWT fra 3 millioner DWT. Vår 8,9.-eide tyrkiske flåte ligger på 28,6. plass i verden i dag. Med styrking av vårt lands rolle i verdens sjøtransport økte containerhåndteringen fem ganger og nådde 19 millioner TEU. Den totale godshåndteringen utgjorde 15 millioner tonn og 5 millioner tonn. ”

"I dag er vi et av de ledende landene i verdens skipsbyggingsindustri"

Turhan påpekte at det var en revolusjonerende utvikling i verftsindustrien, og at det var et veldig strategisk aktivitetsområde med sine produkter med høy merverdi. Den arbeidsintensive naturen til verftsindustrien og dens brede spekter av aktiviteter bidrar også til å øke sysselsettingen. Heldigvis er vi i dag et av de ledende landene i verdens skipsbyggingsindustri. I dette spiller verftenes rolle for å dekke alle våre bredder fra Tuzla, der den sitter fast, en stor rolle. Gjennom årene utvidet investeringene som ble gjort av vår stat og designstøtten, leiets løpetid for verftene økte til 49 år, åpningen av investeringer, regjeringen betalte en promille av inntektene i stedet for den betalte leien, fjerningen av ecrimisil betalingsforpliktelser, verftene foran i kreditt. og godkjenning av VVS-rapporter og utviklingsplaner for våre verft. ”

Turhan uttalte at den tyrkiske verftsindustrien er blitt en viktig sektor som er i stand til å bygge miljøfølsomme skip ved å bruke den nyeste teknologien, og at 81 verft fortjener pris.

Å understreke at FoU og innovasjon må utvikles for å kunne si noe i verdensmarkedet, sa Turhan, inden et av de beste eksemplene på dette arbeidet er BOĞAÇAY 38 Hybrid Tugboat.

Blant de andre teknologiske egenskapene til slepebåten er det veldig viktig at den har verdens første AVD, det avanserte variabelt fremdriftssystemet. Sanmars suksess er selvfølgelig ikke tilfeldig. Sanmar er en pioner i verden som bygde den første turgbåten for naturgass og deretter den første autonome taubåten. I dag er den første hydrauliske hybridbåten som bygger en annen først i navnet på landet vårt og vår sektor, en stolthet over situasjonen.

Verdens første slepebåt for hydraulisk hybrid ”med avansert teknologi med variabel frekvensomforming

Taubåten som ble bygget ved Sanmars Altınova Shipyard ble bygget ved å integrere Advanced Variable Drive-teknologi i slepebåten.

Denne innovasjonen, utviklet sammen med Caterpillar Propulsion, vil ha lavere utslipp og lavere drivstofforbruk. Taubåten, klassifisert av ABS og som vil vinke det tyrkiske flagget, ble produsert med datastyrt modellering.

BOĞAÇAY, som er 24 meter lang, har en trekkraft på 70 tonn og har et propellanlegg som kan rotere rundt sin egen akse, har en brannslukkekapasitet på 2 tonn i timen.

Ali Gürün, nestleder i styret i Sanmar, uttalte at BOĞAÇAY 38 vil bli eksportert til Mexico.

Minister Turhan besøkte verft

Turhan, Sanmar verft av avansert nivå fremdriftssystem etter slepebåten for igangkjøring i Altinova Besiktas verft, Hat-San verft og Altinova Shipyard Entrepreneurs Industry and Trade Inc. ble informert om arbeidet som ble gjort.


Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar