Om Burkina Faso Railway

Om burkina faso jernbane
Om burkina faso jernbane

Burkina Faso er et landløst land som ligger i den vestlige delen av det afrikanske kontinentet. Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana og Elfenbenskysten utgjør landets grense naboer (med klokken fra nord). Landet, som tidligere var en koloni av Frankrike, fikk uavhengighet i 1960 under navnet Øvre Volta. Som et resultat av politisk usikkerhet i perioden etter uavhengighet skjedde kupp, 4. august 1983 under ledelse av Thomas Sankara, ble landets navn endret til Burkina Faso som et resultat av revolusjonen. Landets hovedstad er Ouagadougou.

Burkina Faso Railway


Det er en jernbanelinje kalt Abidjan - Niger Line i Burkina Faso, som forbinder hovedstaden og handelsbyen Abidjan med hovedstaden Ouagadougou. Denne prosessen, som ble urolig for Burkina Faso, et land på grunn av borgerkrigsmangelen i Elfenbenskysten, spiller en viktig rolle i transporten av landets kommersielle produkter, spesielt til sjøen. For øyeblikket gjennomføres både last og persontransport på denne linjen. I Sankara-perioden, selv om nødvendige studier ble utført for å utvide lengden på linjen til byen Kaya for å bære de underjordiske rikdommene som ble funnet her, ble disse aktivitetene avsluttet med slutten av Sankara-perioden.

Burkina Faso flyselskap

Bare 33 av de 2 flyplassene over hele landet har asfaltbaner. Ouagadougou lufthavn, som ligger i hovedstaden Ouagadougou, som også er den største flyplassen i landet, og flyplassen i Bobo-Dioulasso, er de to flyplassene i tråd med de internasjonale standardene i landet.

Landet eier ett nasjonalt flyselskap som heter Air Burkina, som har base i hovedstaden Ouagadougou. Etter at selskapet ble stiftet 17. mars 1967 under navnet Air Volta, begynte det å utføre flyvningene som ble utført av selskaper med opprinnelse i Frankrike, og firmanavnet ble nasjonalisert i samsvar med Sankara-revolusjonene i landet. Som en av deltakerne i Burkina Faso ble en del av Air Burkina-selskapet privatisert i 2002 på grunn av den økonomiske konkursen til Air Afrique, som ble drevet av mange afrikanske land sammen med Frankrike.

I tillegg til innenlandsflyvninger, organiserer Air Burkina flyselskaper gjensidige flyreiser til syv forskjellige land. Landene der internasjonale flyreiser gjennomføres er: Benin, Elfenbenskysten, Ghana, Mali, Niger, Senegal og Togo.

Burkina Faso motorvei

Det er 12.506 2.001 km veier over hele landet, og 2001 XNUMX km av dem er asfaltert. I evalueringen som ble gjort av Verdensbanken i XNUMX ble Burkina Faso transportnett vurdert som bra, spesielt med forbindelsene til landene i regionen, Mali, Elfenbenskysten, GAna, Togo og Niger.

Burkina Faso transportnettverkskart

Burkina Faso transportnettverkskart

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar