Melbourne opererer trikke

melbourne trikke linje operert med solenergi
melbourne trikke linje operert med solenergi

Melbourne, hovedstaden i delstaten Victoria, som har tittelen å være den nest største byen i Australia, startet driften av hele trikkeverket i byen med solenergi.


Neoen Numurkah solkraftverk, offisielt åpnet i forrige uke, genererer 100 fornybar energiprosent for å drifte byens enorme trikkeverket. Dette anlegget ble bygget for å gi 255 tusen megawattimer strøm til det nasjonale energinettet hvert år. Prosjektet ble finansiert under det australske arbeiderpartiets Solar Trolley Initiative.

Takket være dette prosjektet vil innbyggerne i Melbourne ha både renere trikker og mer komfortable samvittigheter. Karbonutslippet som skal reduseres av det nye solkraftverket som er bygget tilsvarer å fjerne 750 tusen biler fra veiene eller plante rundt 390 tusen trær. Victoria, hovedstaden i Melbourne, har satt sitt mål for fornybar energi med 2025 prosent innen 40 og 2030 prosent innen 50. Dette solprosjektet blir sett på som et viktig skritt tatt i denne forstand.


Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar