Eminönü Alibeyköy trikkekonstruksjon fullfører til tross for krasj

trinbygging av eminonu alibeykoy er i ferd med å fullføres selv om
trinbygging av eminonu alibeykoy er i ferd med å fullføres selv om

I den 1 km store delen av trikken Eminönü - Alibeyköy, som bygges av İBB, kollapser og det oppsto glider på grunn av tidligere arbeider. Denne delen av linjen, som ikke passer på haugesystemet, ble ødelagt og arbeidet ble startet på nytt. Til tross for dette er det målet å fullføre jernbanesystemet på slutten av året som planlagt.


Byggeprosessen ble fremskyndet ved å løse finansieringsproblemer i trikkelinjen Eminönü - Alibeyköy, hvis byggearbeid startet i 2016 av Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) Rail System Department. Imidlertid oppsto et viktig teknisk problem i byggingen av linjen.

Det er bestemt at 2018 km av jernbanesystemet ferdigstilt i oktober 1 har et vertikalt sittende, krasjende og glidende problem som ikke sitter på haugesystemet på et nivå som ville hindre trikkeoperasjonen i grunnområdene under dagens fundament og jernbanenivå.

Det ble gjort en innsats for å løse problemet raskt, for en metode som bevarer fremstillingen som blir gjort. I mellomtiden ble målinger og undersøkelser utført i felt av IMM-ingeniører og ekspertakademikere tildelt av Sakarya University.

Som et resultat av undersøkelsen ble de kritiske grunnforholdene som er spesifikke for Haliç ikke tatt i betraktning under prosjekteringsfasen av tramlinebygningen. I prosjektfasen ble det bestemt at grunnundersøkelse og feltinspeksjon ikke ble gjort på et tilstrekkelig nivå. Det har blitt observert at denne uregelmessige og bakkebevegelsen som har pågått i omtrent 1,5 år, begrenset problemet fra å løse med ytterligere tiltak og at trikken har store risikoer for driftssikkerhet.

ENDELIG MÅL På slutten av året er beskyttet

Som et resultat av detaljerte og omfattende tekniske evalueringer, er spådd at bevegelse i bakken vil øke med tiden. Av denne grunn ble det funnet at den mest hensiktsmessige løsningen ville være å rekonstruere den 1 km grunnleggende delen av linjen som ikke sitter på haugesystemet ved å bryte den. Følsomhet ble vist å være løsningsmetoden som er planlagt implementert som en metode som ikke vil avsløre problemene som er opplevd tidligere.

I denne sammenheng har tramoverbygging av jernbane og knusing av armert betong startet mellom Balat-Ayvansaray, som ble ferdigstilt i 2018 på feltet. Deretter vil grunnstabler under jernbane bli startet.

Til tross for dette ekstraarbeidet, som må gjøres utenfor arbeidsprogrammet, vil IMM bruke tilleggsteam og utstyr for å gjøre linjen tilgjengelig for Istanbul-beboerne på slutten av dette året, som planlagt.

eminonu alibeykoy trikke kart
eminonu alibeykoy trikke kart

Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar