Ofte stilte spørsmål om Coronavirus

Ofte stilte spørsmål om coronavirus
Ofte stilte spørsmål om coronavirus

1. Hva er det nye Coronavirus (2019-nCoV)?


Det nye Coronavirus (2019-nCoV) er et virus som ble identifisert 13. januar 2020, etter undersøkelser i en gruppe pasienter som først utviklet symptomer i luftveiene (feber, hoste, kortpustethet) i Wuhan-provinsen i slutten av desember. Utbruddet ble opprinnelig oppdaget i markedet for sjømat og dyr i denne regionen. Så spredte det seg fra person til person og spredte seg til andre byer i Hubei-provinsen, spesielt Wuhan, og andre provinser i Folkerepublikken Kina.

2. Hvordan overføres ditt nye Coronavirus (2019-nCoV)?

Det overføres ved innånding av dråper spredt i miljøet ved nysing av syke individer. Etter berøring av overflatene som er forurenset med luftveispartiklene til pasientene, kan viruset tas ved å ta hendene i ansiktet, øynene, nesen eller munnen uten å vaske. Det er risikabelt å berøre øynene, nesen eller munnen med skitne hender.

3. Hvordan diagnostiseres en ny coronavirusinfeksjon?

Molekylære tester som er nødvendige for den nye coronavirus-diagnosen i 2019, er tilgjengelige i vårt land. Diagnostikken utføres bare i National Virology Reference Laboratory of General Directorate of Public Health.

4. Er det et viruseffektivt medikament som kan brukes til å forhindre eller behandle en ny Coronavirus (2019-nCoV) infeksjon?

Det er ingen effektiv behandling for sykdommen. Avhengig av pasientens generelle tilstand, brukes nødvendig støttende behandling. Effektiviteten av noen medisiner mot viruset blir undersøkt. Imidlertid er det foreløpig ikke noe viruseffektivt medikament.

Kan antibiotika forebygge eller behandle nytt coronavirus (5-nCoV) infeksjon?

Nei, antibiotika påvirker ikke virus, de er effektive bare mot bakterier. Det nye Coronavirus (2019-nCoV) er et virus og derfor bør ikke antibiotika brukes til å forhindre eller behandle infeksjoner.

6. Hvor lang er inkubasjonsperioden for det nye Coronavirus (2019-nCoV)?

Inkubasjonsperioden for viruset er mellom 2 dager og 14 dager.

7. Hva er symptomene og sykdommene forårsaket av det nye Coronavirus (2019-nCoV)?

Selv om det er rapportert at det kan være tilfeller uten symptomer, er frekvensen ukjent. De vanligste symptomene er feber, hoste og kortpustethet. I alvorlige tilfeller kan lungebetennelse, alvorlig respirasjonssvikt, nyresvikt og død utvikle seg.

8. Hvem vil påvirke det nye Coronavirus (2019-nCoV) mer?

I følge dataene som er innhentet, har de som har avansert alder og samtidig sykdom (som astma, diabetes, hjertesykdom) større risiko for å utvikle viruset. Med nåværende data er det kjent at sykdommen utvikler seg alvorlig i 10-15% av tilfellene, og død i omtrent 2% av tilfellene.

9. Forårsaker den nye Coronavirus (2019-nCoV) sykdommen plutselig død?

Sykdommen viser et relativt sakte forløp, ifølge publiserte data om syke mennesker. De første dagene blir mildere klager (som feber, sår hals, svakhet) observert og deretter blir symptomer som hoste og kortpustethet tilført. Pasientene er generelt tunge nok til å søke på sykehuset etter 7 dager. Derfor gjenspeiler ikke videoer om pasienter som er på sosiale medier, plutselig falt og blir syke eller dør, sannheten.

10. I det nye coronavirus infeksjon rapportert fra Tyrkia (2019-NCover) Er det en sak?

Nei, New Coronary Virus (2019-nCoV) sykdom er ikke blitt oppdaget i vårt land ennå (fra 7. februar 2020).

11. Hvilke land, bortsett fra Folkerepublikken Kina (Kina) er utsatt for sykdommen?

Sykdommen sees fortsatt hovedsakelig i Folkerepublikken Kina. Fenomenene man ser i andre land i verden er de fra Kina til disse landene. I noen land er det svært få av innbyggerne fra Kina som har blitt smittet av landets borgere. For øyeblikket er det ingen andre land enn Kina hvor innenlandske saker sprer seg raskt. Det vitenskapelige rådgivende styret i helsedepartementet advarer bare for Kina at "ikke skal gå med mindre det er nødvendig". Reisende bør følge advarslene fra nasjonale og internasjonale myndigheter.

12. Hva er helsedepartementets aktiviteter i denne saken?

Utviklingen i verden og den internasjonale spredningen av sykdommen overvåkes nøye av departementet vårt. The New Coronavirus (2019-nCoV) Science Board er opprettet. Det ble avholdt møter for risikovurdering og vitenskapstyre for den nye sykdommen Coronavirus (2019-nCoV). alle sider av saken (Tyrkia Border og Kystdirektoratet generalsekretær helse, offentlige sykehus, Generaldirektoratet for Emergency Medical Services generaldirektorat for External Relations Generaldirektoratet, som alle interessenter) ved å inkludere hendelser ikke fulgt, og møtet med mindre gjøres på en jevnlig basis fortsetter.

Team som jobber på basis av døgnet rundt, er opprettet i Public Health Emergency Operation Center i Generaldirektoratet for folkehelse. I vårt land er nødvendige forholdsregler blitt tatt i tråd med anbefalingene fra Verdens helseorganisasjon. Ved inngangspunktene til vårt land, som flyplasser og innfartssteder for sjø, er det tatt forholdsregler for å identifisere syke passasjerer som kan komme fra risikofylte områder, og hvilke tiltak som skal iverksettes i tilfelle mistanke om sykdom er blitt bestemt. Direkteflyvninger med Kina ble stoppet til 7. mars. Appen for skanning av termisk kamera, som opprinnelig ble implementert for passasjerer fra Kina, er utvidet til å omfatte andre land fra og med 24. februar 1.

Det er utarbeidet en retningslinje for diagnostisering av sykdommen, prosedyrene som skal anvendes i mulig tilfelle, forebygging og kontrolltiltak. Styringsalgoritmer for identifiserte saker er opprettet og pliktene og ansvaret til de nærstående parter er definert. Guiden inneholder også ting som folk som skal til eller kommer fra land med saker, bør gjøre. Denne guiden og presentasjoner om guiden, svar på ofte stilte spørsmål, plakater og brosjyrer er tilgjengelig på den offisielle hjemmesiden til Generaldirektoratet for folkehelse. I tillegg blir prøver fra luftveiene tatt fra mennesker som følger definisjonen av mulige tilfeller og isoleres i helsemessige forhold til prøveresultatet er oppnådd.

13. Er skanning med et termisk kamera et passende tiltak?

Termiske kameraer brukes til å oppdage personer med feber og til å foreta ytterligere undersøkelser av om de bærer sykdom ved å skille dem fra andre mennesker. Det er selvfølgelig ikke mulig å oppdage pasienter uten feber eller de som fremdeles er i inkubasjonsfasen og som ennå ikke er syke. Men siden det ikke er enda en rask og mer effektiv metode som kan brukes til skanning, bruker alle land termiske kameraer. I tillegg til termokameraene blir passasjerer fra det risikofylte området informert på forskjellige språk på flyet, og informasjonsbrosjyrer utarbeidet på fremmedspråk blir distribuert på passpunktene.

14. Er det en ny Coronavirus (2019-nCoV) vaksine?

Nei, det er ikke utviklet noen vaksine ennå. Det rapporteres at en vaksine som kan brukes trygt på mennesker til tross for teknologiske fremskritt, kan produseres tidligst år.

15. Hva er forslagene for å ikke fange sykdommen?

De grunnleggende prinsippene som er foreslått for å redusere den totale risikoen for overføring av akutte luftveisinfeksjoner, gjelder også New Coronavirus (2019-nCoV). Disse er:

- Håndrens bør vurderes. Hendene skal vaskes med såpe og vann i minst 20 sekunder, og alkoholbaserte antiseptika for hånd bør brukes i fravær av såpe og vann. Det er ikke nødvendig å bruke såpe med antiseptisk eller antibakteriell, normal såpe er nok.
- Munnen, nesen og øynene skal ikke berøres uten å vaske hender.
- Syke mennesker bør unngå kontakt (hvis det er mulig, være minst 1 m unna).
- Hender bør vaskes ofte, spesielt etter direkte kontakt med syke mennesker eller deres miljø.
- I dag er det ikke behov for sunne mennesker å bruke masker i landet vårt. Personen som lider av en virusinfeksjon i luftveiene, skal dekke nese og munn med et engangs tissuepapir under hoste eller nysing. Hvis det ikke er papirvev, bruk albuen på innsiden, om mulig, ikke inn på overfylte steder, om nødvendig, lukk munnen og nesen, bruk om nødvendig en medisinsk maske. anbefales.

16. Hva bør mennesker som må reise til land med høy pasienttetthet, som Folkerepublikken Kina, gjøre for å forhindre sykdommen?

De grunnleggende prinsippene som er foreslått for å redusere den totale risikoen for overføring av akutte luftveisinfeksjoner, gjelder også New Coronavirus (2019-nCoV). Disse er:
- Håndrens bør vurderes. Hendene skal vaskes med såpe og vann i minst 20 sekunder, og alkoholbaserte antiseptika for hånd bør brukes i fravær av såpe og vann. Det er ikke nødvendig å bruke såpe med antiseptisk eller antibakteriell, normal såpe er nok.
- Munnen, nesen og øynene skal ikke berøres uten å vaske hender.
- Syke mennesker bør unngå kontakt (hvis det er mulig, være minst 1 m unna).
- Hender bør rengjøres ofte, spesielt etter direkte kontakt med syke mennesker eller deres miljø.
- Om mulig skal det ikke besøkes helsestasjoner på grunn av tilstedeværelse av pasienter, og kontakten med andre pasienter bør minimeres i tilfeller der det er nødvendig å gå til helseinstitusjonen.
- Når du hoster eller nyser, skal nesen og munnen tildekkes med engangs silkepapir. I tilfeller der det ikke er papirvev, skal innsiden av albuen brukes. Om mulig skal den ikke legges inn på overfylte steder, hvis det er nødvendig å komme inn, skal munn og nese være lukket, og en medisinsk maske skal brukes.
- Å spise rå eller underkokt animalsk produkt bør unngås. Vel tilberedte matvarer bør foretrekkes.
- Høyrisikoområder for generelle infeksjoner, som gårdsbruk, husdyrmarkeder og områder hvor dyr kan slaktes, bør unngås.
- Hvis det er luftveissymptomer innen 14 dager etter reise, bør en maske bæres til nærmeste helseinstitusjon, og legen bør informeres om reisehistorien.

17. Hva bør folk som reiser til andre land gjøre for å forhindre sykdommen?

De grunnleggende prinsippene som er foreslått for å redusere den totale risikoen for overføring av akutte luftveisinfeksjoner, gjelder også New Coronavirus (2019-nCoV). Disse er:
- Håndrens bør vurderes. Hendene skal vaskes med såpe og vann i minst 20 sekunder, og alkoholbaserte antiseptika for hånd bør brukes i fravær av såpe og vann. Det er ikke nødvendig å bruke såpe med antiseptisk eller antibakteriell, normal såpe er nok.
- Munnen, nesen og øynene skal ikke berøres uten å vaske hender.
- Syke mennesker bør unngå kontakt (hvis det er mulig, være minst 1 m unna).
- Hender bør rengjøres ofte, spesielt etter direkte kontakt med syke mennesker eller deres miljø.
- Når du hoster eller nyser, skal nesen og munnen tildekkes med engangs silkepapir. I tilfeller der det ikke er tissuepapir, skal innsiden av albuen brukes. Om mulig skal den ikke legges inn i folkemengder og steder.
- Kokte matvarer bør foretrekkes framfor rå mat.
- Høyrisikoområder for generelle infeksjoner, som gårdsbruk, husdyrmarkeder og områder hvor dyr kan slaktes, bør unngås.

18. Er det fare for overføring av koronavirus fra pakker eller produkter fra Folkerepublikken Kina?

Generelt kan disse virusene forbli levedyktige i en kort periode, så det er ikke forventet forurensning av pakke eller last.

19. Er det fare for ny koronavirussykdom i landet vårt?

Det er fortsatt ingen tilfeller i landet vårt. Som mange land i verden, er det en mulighet for at tilfeller oppstår i vårt land. Helseorganisasjonen har ingen begrensninger i denne forbindelse.

20. Er det noen reisebegrensninger for Kina?

Alle direktefly fra Kina ble stoppet fra 5. februar 2020 til mars 2020. Det vitenskapelige rådgivende styret i helsedepartementet advarer bare for Kina at "ikke skal gå med mindre det er nødvendig". Reisende bør følge advarslene fra nasjonale og internasjonale myndigheter.

21. Hvordan skal turbiler rengjøres?

Det anbefales at disse kjøretøyene er godt ventilert og standard generell rengjøring gjøres med vann og vaskemiddel. Det anbefales at kjøretøyene rengjøres etter hver bruk, hvis mulig.

22. Hva er forholdsreglene du må ta i betraktning når du reiser med turbiler?

Det skal sikres at kjøretøyer ofte blir ventilert med frisk luft under bruk. Ved ventilasjon av kjøretøy bør det foretrekkes å varme og avkjøle luften med luften som tas utenfra. Lufting i kjøretøy skal ikke brukes.

23. Hotell, herberge, osv. Av gjestene som ankommer samlet. Er det fare for sykdom for det tildelte personalet når de kommer til overnattingsstedet?

Det forventes ikke at gjester skal være smittsomme (utgjøre en risiko for spredning av sykdommer), selv når viruset bærer personlige eiendeler, for eksempel kofferter, viruset ikke kan overleve på livløse overflater i lang tid. Generelt sett, etter slike prosedyrer, skal imidlertid hendene vaskes umiddelbart eller håndrenses med et alkoholbasert hånd antiseptisk middel.

I tillegg, hvis det er gjester som kommer fra regionene der sykdommen er intens, hvis det er feber, nysing, hoste blant gjestene, er det å foretrekke å bruke en medisinsk maske for denne personen og sjåføren å bruke en medisinsk maske for selvbeskyttelse. Det bør sikres at 112 blir oppringt og informasjon blir gitt eller at helseinstitusjonen som er rettet informeres på forhånd.

24. Hva er tiltakene som skal iverksettes på hotell?

Standard rengjøring med vann og vaskemiddel er tilstrekkelig i overnattingsmulighetene. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot overflatene som ofte berøres av hender, dørhåndtak, batterier, rekkverk, toalett- og vaskerengjøring. Det er ingen vitenskapelige bevis på at bruk av et antall produkter som hevdes å være spesielt effektiv for dette viruset gir ekstra beskyttelse.

Vær oppmerksom på håndrengjøring. Hendene skal vaskes med såpe og vann i minst 20 sekunder, og alkoholbaserte antiseptika for hånd bør brukes i fravær av såpe og vann. Det er ikke nødvendig å bruke såpe med antiseptisk eller antibakteriell, normal såpe er nok.

Personen som lider av en virusinfeksjon i luftveiene, skal dekke nese og munn med et engangs tissuepapir under hoste eller nysing. Hvis det ikke er papirvev, bruk albuen på innsiden, om mulig, ikke inn på overfylte steder, om nødvendig, lukk munnen og nesen, bruk om nødvendig en medisinsk maske. anbefales.

Siden viruset ikke kan overleve på livlige overflater i lang tid, forventes ingen forurensning for personer som bærer pasientens kofferter. Det er hensiktsmessig å plassere antiseptiske midler for alkohol på tilgjengelige steder.

25. Hva er tiltakene som flyplassansatte bør ta?

Generelle tiltak bør iverksettes for å forhindre infeksjon.

Vær oppmerksom på håndrengjøring. Hendene skal vaskes med såpe og vann i minst 20 sekunder, og alkoholbaserte antiseptika for hånd bør brukes i fravær av såpe og vann. Det er ikke nødvendig å bruke såpe med antiseptisk eller antibakteriell, normal såpe er nok.

Personen som lider av en virusinfeksjon i luftveiene, skal dekke nese og munn med et engangs tissuepapir under hoste eller nysing. Hvis det ikke er papirvev, bruk albuen på innsiden, om mulig, ikke inn på overfylte steder, om nødvendig, lukk munnen og nesen, bruk om nødvendig en medisinsk maske. anbefales.

Siden viruset ikke kan overleve på livlige overflater i lang tid, forventes ingen overføring til personer som bærer pasientens kofferter. Det er hensiktsmessig å legge antiseptisk hånd for alkohol på tilgjengelige steder.

26. Hva slags forholdsregler skal de ansatte som jobber i restaurantene og butikkene der turistene kommer fra?

Generelle smittevernstiltak bør iverksettes.

Vær oppmerksom på håndrengjøring. Hendene skal vaskes med såpe og vann i minst 20 sekunder, og alkoholbaserte antiseptika for hånd bør brukes i fravær av såpe og vann. Det er ikke nødvendig å bruke såpe med antiseptisk eller antibakteriell, normal såpe er nok.

Standard rengjøring med vann og vaskemiddel er tilstrekkelig for rengjøring av overflaten. Rengjøring av dørhåndtak, kraner, rekkverk, toalett og vaskeflater med hendene må være spesielt oppmerksom. Det er ingen vitenskapelige bevis på at bruk av et antall produkter som hevdes å være spesielt effektiv for dette viruset gir ytterligere beskyttelse.

Det er hensiktsmessig å sette alkoholbasert hånd antiseptisk på tilgjengelige steder.

27. Hva er de generelle smitteforebyggende tiltakene?

Vær oppmerksom på håndrengjøring. Hendene skal vaskes med såpe og vann i minst 20 sekunder, og alkoholbaserte antiseptika for hånd bør brukes i fravær av såpe og vann. Det er ikke nødvendig å bruke såpe med antiseptisk eller antibakteriell, normal såpe er nok.

Under hoste eller nysing anbefales det å dekke nese og munn med et engangs silkepapir. Hvis vevet ikke er tilgjengelig, bruk albuen inni, hvis mulig ikke for å komme inn på overfylte steder.

28. Jeg sender barnet mitt på skolen, kan det nye Coronavirus (2019-nCoV) bli smittet?

Den nye koronavirusinfeksjonen (2019-nCoV) som startet i Kina, har ikke blitt oppdaget i vårt land før i dag, og nødvendige tiltak er iverksatt for å forhindre at sykdommen kommer inn i landet vårt. Barnet ditt kan støte på virus som forårsaker influensa, forkjølelse og forkjølelse på skolen, men forventes ikke å støte på det fordi det nye Coronavirus (2019-nCoV) ikke er i omløp. I denne sammenheng ble nødvendig informasjon gitt skolene av helsedepartementet.

29. Hvordan skal skolene rengjøres?

Standard rengjøring med vann og vaskemiddel er tilstrekkelig for rengjøring av skoler. Rengjøring av dørhåndtak, kraner, rekkverk, toalett og vaskeflater med hendene må være spesielt oppmerksom. Det er ingen vitenskapelige bevis på at bruk av et antall produkter som hevdes å være spesielt effektiv for dette viruset gir ekstra beskyttelse.

30. Ved retur av semesterpausen kommer jeg tilbake til universitetet, bor på studentboligen, kan jeg få sykdommen New Coronary virus (2019-nCoV)?

Den nye koronavirusinfeksjonen (2019-nCoV) som startet i Kina, har ikke blitt oppdaget i vårt land før i dag, og nødvendige tiltak er iverksatt for å forhindre at sykdommen kommer inn i landet vårt.

Influensaen kan støte på virus som forårsaker forkjølelse og forkjølelse, men det forventes ikke å møte ettersom det nye Coronavirus (2019-nCoV) ikke er i omløp. I denne sammenheng ble nødvendig informasjon om sykdommen gitt til sovesalene der instituttet for høyere utdanning, institusjonen for kreditt sovesaler og lignende studenter bodde.

31. Kan husdyr bære og overføre New Coronavirus (2019-nCoV)?

Husdyr, som huskatter / hunder, forventes ikke å bli smittet med New Coronavirus (2019-nCoV). Etter kontakt med kjæledyr, bør imidlertid hendene alltid vaskes med såpe og vann. Dermed vil det bli gitt beskyttelse mot andre infeksjoner som kan overføres fra dyr.

32. Kan vaske nesen med saltvann forhindre en infeksjon med New Coronavirus (2019-nCoV)?

Nei. Å vaske nesen regelmessig med saltlake hjelper ikke til å beskytte mot New Coronary virus (2019-nCoV) infeksjon.

Kan eddikbruk forhindre ny coronavirus (33-nCoV) infeksjon?

Nei. Bruk av eddik hjelper ikke til å forhindre infeksjon fra New Coronavirus (2019-nCoV).


Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar