Hva er Coronavirus, og hvordan overføres det?

hva er coronavirus
hva er coronavirus

Coronavirus (Coronavirus) ble først sett hos 29 personer som jobbet i et marked som solgte sjømat og levende dyr i Wuhan, Kina, 2019. desember 4, mange som besøkte dette markedet på samme dager ble innlagt på sykehus med de samme klagene. Som et resultat av undersøkelsen av prøvene som ble tatt fra pasientene, ble det avslørt at viruset som forårsaket sykdommen, ble forstått å være fra SARS- og MERS-virusfamilien. 7. januar kunngjorde Verdens helseorganisasjon navnet på den nye epidemien som "New Coronavirus 2019 (2019-nCoV)". Da fikk viruset navnet Kovid-19 (Covid-19).

HVA ER CORONAVIRUS?


Coronavirus er en stor familie av virus som kan smitte mennesker og kan oppdages i noen dyrearter (katt, kamel, flaggermus). Coronavirus som sirkulerer mellom dyr kan endre seg over tid og få evnen til å smitte mennesker, og dermed begynne å se menneskelige fenomener. Imidlertid utgjør disse virusene en trussel mot mennesker etter at de har fått evnen til å overføres fra person til person. Kovid-19 er et virus som har dukket opp hos Wuhan bybesøkende, og har fått evnen til å overføres fra person til person.

HVORDAN KOMMER CORONAVIRUS?

Det nye koronaviruset, som andre koronavirus, antas å overføres av luftveisekresjoner. Dråper med åndedrettsutskillelse som inneholder hoste, nysing, latter og virus som sprer seg til omgivelsene under tale, får kontakt med slimhinner hos friske mennesker og gjør dem syke. Det kreves nærkontakt (nærmere enn 1 meter) for at sykdommen skal overføres fra person til person på denne måten. Selv om funnene som utvikling av sykdom hos mennesker som aldri har vært på dyremarkedet og som har vært syke som følge av kontakt med pasienter, er helsearbeideren fremdeles ukjent i hvilken grad smittsomheten er 2019-nCoV. Den viktigste faktoren som avgjør hvordan epidemien vil utvikle seg, er hvor lett viruset kan overføres fra person til person, og hvor vellykket man kan gjøre de nødvendige tiltak. I lys av dagens informasjon kan det sies at 2019-nCoV ikke er forurenset med mat (kjøtt, melk, egg osv.).


Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar