Støtte og ytterligere varsel om små og mellomstore bedrifter mot Corona-virus fra minister Varank

minister støtte fra korona virus fra corona virus
minister støtte fra korona virus fra corona virus

Industri- og teknologiminister Mustafa Varank kunngjorde den tredobbelte beskyttelsespakken som vil beskytte SMBer mot den nye typen coronavirus KOVID-19. Minister Varank uttalte at de vil støtte opptil 3 millioner TL per innenlandsk produksjon av produkter som desinfeksjonsmiddel, verneklær, vernebriller, maske og hansker gjennom KOSGEB. Vi vil også gi KOSGEB-prosjekter ytterligere 6 måneder. ” sa han.

INSPIRERT INN


Etter den økonomiske stabilitetsskjoldpakken kunngjort av president Recep Tayyip Erdoğan og utplassering av en 19 milliarder lire-ressurser for å dempe effekten av KOVID-100-utbruddet, jobber departementene også for å samordne for å støtte den virkelige sektoren.

ETANOL KREVES

På forespørsel fra industri- og teknologidepartementet hadde reguleringsstyret for energimarkedet suspendert forpliktelsen om å blande 19 prosent etanol til bensin i tre måneder for å oppfylle det økende kravet til desinfeksjonsmiddel og köln på grunn av KOVID-3 med innenlandsk produksjon.

3 FOTPLAN

Departementet har lansert en ny studie mot KOVID-19-utbruddet som rystet verden. Den lanserte en stativplan gjennom den aktuelle institusjonen i departementet, KOSGEB.

Effektene av forebygging

Minister Varank forklarte detaljene i planen sin og sa: "Vi har lagt til nye produkter til produktlisten vår innenfor rammen av KOSGEBs TEKNOYATIRIM støtteprogram. Våre foretak, som produserer produkter som desinfiseringsmiddel, verneklær, vernebriller, maske og hansker med innenlandske fasiliteter, vil kunne dra nytte av KOSGEBs TEKNOYATIRIM støtteprogram. De vil kunne dra nytte av dette programmet til det blir kunngjort av myndighetene at risikoen for utbrudd er forsvunnet. sa han.

STØTTE OPP TIL 6 MILLION TL

Varank uttalte at virksomhetene vil forberede sine prosjekter relatert til disse produktene og sa: “Vi vil støtte disse prosjektene opp til 6 millioner TL. 4 millioner 200 XNUMX TL av dette vil bli refundert. ” han snakket.

VI MÅTE MED PRODUSENTER

Merket at de følger nøye med på all utviklingen i markedene, og sa: "Etter at KOVID-19 spredte seg over hele verden, var det en naturlig etterspørsel etter produktene vi la til listen. Vi kontaktet produsentene, nemlig bedrifter og små og mellomstore bedrifter, for å dekke etterspørselen. Med støtten vi vil gi, vil vi bidra til å møte den økende etterspørselen etter disse produktene. Dessverre vil vi også forhindre spekulasjoner fra noen opportunister. ” sa han.

Søknader starter

Varank sa, at de har begynt å motta søknader, og sa: "I denne perioden går vi gjennom en ekstraordinær prosess. KOSGEB-styrer vil ta beslutninger raskere enn vanlig og vil bestemme hvilke prosjekter som skal støttes på kort tid. Betalinger vil skje umiddelbart. " han snakket.

BETALBARER TIL 30. JUNI

Varank sa at den andre delen av pakken er utsetting av KOSGEB-fordringer, og sa: "Vi har utsatt kundefordringene deres til 30. juni 2020 innenfor rammen av KOSGEBs refunderbare støtter. Vi har utsatt betalingene til SMB i denne situasjonen til KOSGEB i 30 måneder til 2020. juni 3. ” sa han.

ANTAL VILKÅR VIL IKKE ENDRE

Varank understreket at alle avdragene som bedriftene vil betale tilbake, er utsatt, “Antall vilkår vil ikke endre seg. Ingen juridisk interesse blir belastet. Små og mellomstore bedrifter, som tidligere har hatt fordel av KOSGEBs utsettelsesbeslutninger, vil også dra nytte av denne beslutningen. " han snakket.

PROSJEKTER VIL IKKE bli INTERRUPTED

Varank sa at KOSGEB tilbyr prosjektbasert støtte gjennom ulike programmer, samt støtter gründere, og sa: "Vi vil gi ytterligere tid opptil 11 måneder til bedrifter som trenger å oppfylle sine prosjektvarigheter eller forpliktelser til entreprenørskapsprogram etter 2020. mars 4. Dermed blir ikke prosjektene avbrutt. ” sa han.

INGEN krav til styrets beslutning

Under å understreke at virksomheter trenger å be om ekstra tid, sa Varank, "Vi har fremskyndet beslutningsprosessen, og vi vil gi tidsforlengelse til SMB som ber dem umiddelbart, uten behov for et nytt styrevedtak."

VI BRUKER ALLE INSTRUMENTER

Ved å understreke at denne retten kan utøves fra de offisielle myndighetene til kunngjøringen om at virkningene av KOVİD-19-utbruddet har forsvunnet, fortsatte Varank: Vi er et av de første landene som reagerte mot KOVID-19-utbruddsfaren. Som departement begynte vi å sette i gang tiltakene vi vil gjøre mens vi er på grensen til Kina. Virksomhetene våre er selvfølgelig påvirket av denne epidemien som sprer seg til verden. Vi vet hva som må gjøres for å beskytte våre små og mellomstore bedrifter og vi begynte å implementere dem. I denne prosessen og etter at effekten av denne epidemien forsvinner i verden, vil vi fortsette å bruke alle instrumentene vi har for å sikre kontinuitet i produksjonen.

KOMPLETT STRUGG

Påminnelse om at president Recep Tayyip Erdoğan kunngjorde den økonomiske stabilitetsskjoldpakken etter samordningen av Coronavirus-koordinasjonsmøtet, sa Varank, “Vi kjemper mot KOVID-19, offentlig, privat sektor, universiteter. Våre leger, sykepleiere prøver å holde viruset under kontroll ved å jobbe 24 timer i døgnet. Under presidentens ledelse gjør alle våre departementer en stor innsats. ” sa han.

FELLES MIND

Med vekt på viktigheten av at innbyggerne tar hensyn til offisielle uttalelser, fortsatte Varank på følgende måte: Det beste tiltaket vi alle tar er å beskytte oss selv. Med mindre det er nødvendig for dette, la oss ikke forlate hjemmene våre, med mindre vi har en nødvendig betingelse. La oss holde sosial avstand. La oss ikke stole spesielt på spekulative uttalelser på sosiale medier. Når vi handler med et felles sinn, er det åpenbart at vi lett vil overvinne eventuelle hindringer, la oss holde liv i denne troen.


Jernbane Nyheter Søk

Vær den første til å kommentere

Yorumlar