Tyrkisk sjåfør Salih Yoluç laget historie på 24-timersløpet i Le Mans!

Den tyrkiske føreren Salih Yoluç skrev historie på Le Mans i 24-timers løp!

Lagene som konkurrerte med Aston Martin fikk doble seire i 'Le Mans 24 Hours Race, som er akseptert som motorsportmaraton, løpene varer 24 timer uten avbrudd, og utholdenhet og effektivitet testes så vel som fart.

Lagene som konkurrerte med Aston Martin fikk doble seire i 'Le Mans 24 Hours Race, som er akseptert som maraton for motorsport, løpene varte 24 timer uten avbrudd, og holdbarhet og effektivitet samt hastighet ble testet. Den tyrkiske racingføreren Salih Yoluç, som konkurrerte i TF Sport nummer 90 i verdensmesterskapet i utholdenhet og steg til ledelsen om natten, og lagkameratene vant løpet i amatørklassen med Aston Martin-kjøretøy, og holdt plassen i den gjenværende delen. Med seieren klarte Salih Yoluç å bli den første tyrkiske piloten som vant på Le Mans. På den annen side har Aston Martin AMR-team nummer 97, som lenge har vært leder i GTE Pro, klart å bli vinneren.

Le Mans 88 Hours 2020, holdt for 24. gang, startet 15.30 lørdag og avsluttet 15.30 søndag. I GTE Pro-klassen, hvor 8 biler kjempet, stod kampen om seieren mellom AF Corse nummer 51 og Aston Martin-teamet nummer 97. Aston Martin, nummer 97, som steg til ledelsen i nattklassen, holdt komfortabelt sin plass i de andre divisjonene og vant løpet med 1 minutt og 33 sekunder. Aston Martin vant dermed sin første seier etter 2017 og lagde en dobbel pallplass med lag nummer 95.

Salih Yoluç ble den første tyrkiske piloten som vant i Le Mans

Det 97. Aston Martin AMR-teamet, som lenge har vært ledende i GTE Pro i World Endurance Championship, har klart å bli vinneren. I tillegg opprettholdt den tyrkiske racingføreren Salih Yoluç og lagkameratene, som konkurrerte i TF Sport nummer 90 og steg til ledelse om natten, plassen i den resterende delen og vant løpet med Aston Martin GTE-kjøretøy i amatørklassen. Med seieren klarte Salih Yoluç å bli den første tyrkiske piloten som vant på Le Mans. 97 Aston Martin i GTE Pro-klassen og 90 TF Sport Aston Martin i GTE Am-klassen fortsetter å lede.