Jubileumsceremoni holdt for Dumlupınar-martyrer!

Det ble holdt minneseremoni for dumlupinar-martyrer
Det ble holdt minneseremoni for dumlupinar-martyrer

Ubåten Dumlupınar var en stålgrav for 68 sjømenn for 81 år siden. Dumlupınar, som sank til en dybde på 4 meter som et resultat av påvirkningen fra et svenskflagget lasteskip utenfor Nara Burnu i Çanakkale 1953. april 87, ble den tyrkiske marinens mest ulykke etter Ertuğrul-katastrofen. Tyrkia falt aldri fra agendaen Dumlupýnar-martyrer husket med seremoni 4. april hvert år.Om morgenen 04. april 1953 ble våre Dumlupınar-martyrer, som vi overlot til Dardanelles blåblå som et resultat av en ulykke, feiret av personalet på TCG ÇANAKKALE ubåten ved å legge en krans til sjøen, utenfor Nara Kapp, hvor ulykken skjedde.

Seremonien ble også holdt for våre Dumlupınar-martyrer ved Barbaros Martyrs 'Memorial. På 68-årsjubileet for deres overgang til evigheten, minnes vi med barmhjertighet, takknemlighet og respekt for våre martyrer som ofret livene sine til hjemlandet ved å si "La fedrelandet være i live" og som vi alltid har holdt liv i våre hjerter.

TCG Dumlupınar

TCG Dumlupınar er en tyrkisk ubåt som sank med et mannskap på 4 personer 1953. april 86, da han kom tilbake fra NATOs blåhavsøvelse i Middelhavet med I. İnönü ubåt. Han tjente den tyrkiske marinen mellom 16. november 1950 og 04. april 1953.

USS Blower

Electric Boat Co. for US Navy i 1944. Fornavnet til Balao-klassen ubåt produsert av Groton Connecticut var USS Blower (SS-325). Ankom Pearl Harbor 16. desember 1944 ble ubåten reparert og overhalet av II. Han startet sitt første patruljemisjon under andre verdenskrig 17. januar 1945. Etter å ha fullført tre separate patruljeoppdrag på Java Island og Sør-Kinahavet, ankrer han ved den australske havnen i Fremantle 28. juli 1945. Han deltar i øvelser i Marianene i september 1945. Det forble knyttet til Stillehavsflåten mellom 1946-1949. Han deltok i radar- og ekkoloddøvelser i Alaska fra august til september 1948. Ubåten, som ble overført til Atlanterhavsflåten i 1950, kommer til Philadelphia 3. mars og går i vedlikehold. Tyrkisk flåtestyrke får opplæring i ubåten som ankommer Connecticut 27. september. 16. november 1950 ble ubåten som ble fjernet fra den amerikanske beholdningen overført til den tyrkiske marinen under Joint Defense Support Act mellom USA og Tyrkia, og tar navnet USS Blower.

Dumlupınar katastrofe

I 1953, mens hun så fra vannet om natten som forbinder 3. april til 4. april, rundt klokka 2.10, kolliderte hun med et svensk lasteskip ved navn Naboland utenfor Nara Cape i Dardanellene. Naboland traff Dumlupınar fra styrbord side av torpedokammeret. På grunn av alvorlighetsgraden av kollisjonen, falt 8 personer på dekk av Dumlupınar i sjøen. 8 av 2 personer ble fanget i en propell og en døde av drukning.

Tollmotoren kom først til stedet. De 5 overlevende ble ført til Çanakkale av tollmotoren og innlagt på sykehuset. Ubåten sank så raskt at bare 81 av de 22 menneskene om bord kunne ta ly i det bakre torpedorommet. 22 mennesker som er fanget her, kastet den sunkne bøyen til overflaten. Med soloppgangen ble bøyen sett av fiskebåtene som vandret rundt. Tollmotoren kom straks til bøyen. Selim Yoludüz, det andre hjulet på tollmotoren, ventet på svar ved å løfte håndsettet på bøyen og si "Hei". Underoffiser Selami Özben, som svarte fra ubåten; Han rapporterte at strømmen ble kuttet, at skipet lente 15 grader mot styrbord side, at det var 22 personer i det bakre torpedorommet. Selim Yoludüz sa at Kurtaran-skipet vil komme. Rundt klokka 11.00 ankom Kurtaran åstedet. Arbeidet fortsatte non-stop i 72 timer. Studiene var imidlertid ikke avgjørende på grunn av alvorlig utslipp i halsen. Håper gikk tapt for de på ubåten nå.

De 81 menneskene som omkom i ubåten blir minnet 4. april hvert år.

Sjøfolk som mistet livet på TCG Dumlupınar

Offiserer 

 1. Commodore Staff Oberst Hakkı Burak,
 2. Machine Senior Captain Naşit Öngören,
 3. Maskinkaptein Affan Kayali,
 4. Dekkløytnant İsmail Türe,
 5. Maskinløytnant Fikret Coşkun,
 6. Dekkløytnant Bulent Orkunt,
 7. Dekkløytnant Macit Şengün
 8. Maskinløytnant Ahmet Er

Underoffiser Senioradvokater 

 1. Astsb. Kd. Shh. Ali Tayfun,
 2. Astsb. Kd. Shh. Emin Akan,
 3. Astsb. Kd. Shh. Mehmet Denizmen,
 4. Astsb. Kd. Shh. Omer Oney,
 5. Astsb. Kd. Shh. Sait Yildirim,
 6. Astsb. Kd. Shh. Şevki Özsekban,
 7. Astsb. Kd. Shh. Hasan Tahsin Cebeci,
 8. Astsb. Kd. Shh. Mehmet Fidan,

Underoffisersersjantmajor 

 1. Astsb. Shh. Cemal Kaya,
 2. Astsb. Shh. Cemaleddin Denizkıran,
 3. Astsb. Shh. Hüseyin Uçan,
 4. Astsb. Shh. Kemal Acun,
 5. Astsb. Shh. Naci Özaydın
 6. Astsb. Shh. Saladin Cetind,
 7. Astsb. Shh. Smart kostnad,
 8. Astsb. Ucvs. Sabri Gudeberk,
 9. Astsb. Shh. Ulvi Erhazar
 10. Astsb. Shh. Fevzi Gürsan,

Underoffisersersjanter 

 1. Astsb. Çvş.Bahri Sertesen,
 2. Astsb. Çvş.Hamd Reis,
 3. Astsb. Çvş.İbrahim Altıntop,
 4. Astsb. Çvş.İhsan Aral,
 5. Astsb. Çvş.İhsan Coşkun,
 6. Astsb. Çvş.İhsan İçdemir,
 7. Astsb. Sersjant Mehmet Ali Yılmaz
 8. Astsb. Sersjant Mustafa Doğan,
 9. Astsb. Çvş.Necdet Yaman,
 10. Astsb. Çvş.Samim Nebioğlu,
 11. Astsb. Çvş.Selami Özben,
 12. Astsb. Çvş.Şaban Mutlu,
 13. Astsb. Çvş.Tuğrul Çabuk,
 14. Astsb. Çvş.Zeki Açıkdağ,

Skattebetalers sersjanter 

 1. Sersjant Ramazan Yurdakul, (fra Rize)
 2. Çvş.Veysel Saygılı, (Karasulu)

Skattepliktige korporaler 

 1. Emin Suzen, (fra Bodrum)
 2. Mehmet Kızılışık, (fra Bodrum)
 3. Murat Yildirim (fra Trabzon)
 4. Niyazi Giritli, (fra Milas)
 5. İbrahim prosessor, (fra Istanbul)
 6. Zugfer Ceylan, (fra Istanbul)

Privatpersoner 

 1. Ahmet Günal, (Lapsekili)
 2. Ahmet Özkaya, (Inebolu)
 3. Ali Aslan, (fra Edremit)
 4. Ali Kökçü, (Bigalı)
 5. Bekir Sarı, (fra Şileli)
 6. Enver Uçar, (Çanakkaleli)
 7. Feridan Kırcalı, (fra Izmir)
 8. Intellektuell leverandør, (Tekirdağlı)
 9. Galip Yılmaz, (fra Giresunlu)
 10. Hasan Arslan, (onsdag)
 11. Hasan Bozoğlu, (Çanakkaleli)
 12. Hasan Kelleci, (pårørende)
 13. Hüdai Çağdan, (Çorlulu)
 14. Huseyin Kayan, (fra Bartin)
 15. Huseyin Sayim, (Bigali)
 16. İbrahim Aksoy, (fra Bursa)
 17. İsmail Özdemir, (Ordulu)
 18. Kadir Demiroğlu, (Lapsekili)
 19. Kenan Odacioglu, (fra Izmir)
 20. Mehmet Aydin, (Rizeli)
 21. Mehmet Demir, (fra Giresunlu)
 22. Mehmet Demirel, (Çanakkaleli)
 23. Murat Suyabatmaz, (fra Inebolu)
 24. Mustafa Özsoy, (Sökeli)
 25. Mustafa Tasci, (fra Bartin)
 26. Necati Kalan, (fra Foçalı)
 27. Nurettin Alabacak, (fra Antalya)
 28. Nuri Acar, (fra Marmaris)
 29. Ömer Yalçın, (fra Bandırma)
 30. Ülfeddin Akar, (Lapsekili)
 31. Yusuf Demir, (Surmeneli)
 32. Tarik Gediz (Yozgat)

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar