Et annet utstyr produsert for Akkuyu NGS er i felt

Et annet utstyr produsert for akkuyu ngs er i felt
Et annet utstyr produsert for akkuyu ngs er i felt

Den første store komponenten av dampturbinenheten til Akkuyu atomkraftverk ble levert til feltet. Høyt- og middels trykk sylinderrotoren, som veier mer enn 107 tonn og en lengde på mer enn 12 meter, ankom stedet 20. mars.Bruken av moderne høyt- og mellomstrykkflasker er et unikt trekk ved konstruksjonen av Arabelle dampturbiner som skal installeres i 4 kraftenheter fra Akkuyu NGS. Denne strukturen sørger for at turbinromsutstyret drives på det høyeste besparelsesnivået, og effektivitetskoeffisienten når opp til 38%. Dette er en rekordverdi i verdens kjernekraftindustri når det gjelder effektivitetskoeffisienten til kjernekraftverkets turbinanlegg.

Kjernekraftverkets turbinenhet er en stor kraftig varmemotor. Sylinderrotoren er en av hovedkomponentene i denne motoren: Dampstrømmen med høyt trykk fra dampgeneratorene i reaktorkammeret ankommer rotorbladene. Den potensielle energien til komprimert og oppvarmet vanndamp transformeres til mekanisk energi som overføres til turbogeneratoren, som roterer rotoren og genererer elektrisk strøm.

Høyt- og middels trykk sylinderrotoren ble produsert hos GE Steam Power (filial av det amerikanske baserte General Electric-selskapet) i Belfort (Frankrike). Etter å ha fått tillatelse til å starte produksjon fra Nuclear Regulatory Authority (NDK), tok rotorproduksjon omtrent 1 år og 4 måneder. I januar 2021 bekreftet representanter for utstyrsleverandøren AAEM LLC (et joint venture fra Atomenergomash Inc. og GE Steam Power) og AKKUYU NÜKLEER A.Ş. at utstyret ble tatt i bruk på produsentens fabrikk og at produksjonsteknologien i tråd med høye kvalitetsstandarder. var observert. Etter aksept ble rotoren lagret på fabrikken i 2 måneder, deretter lastet på skipet og sendt til Akkuyu NGS-byggeplassen til sjøs.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Generaldirektør første nestleder - NGS Construction Works Director Sergei Butckikh, "Akkuyu of the cylinder rotor for Arabelle steam turbine NPP construction site delivery, our project is not limited to Russia and Turkey, is an event that clear demonstrates the wide international access. Hovedutstyret til dampturbineanlegget er produsert av et amerikansk datterselskap i Frankrike. Produsentene av prosjektet, utstyrsleverandørene og generelt deltakerlisten til prosjektet vårt inkluderer selskaper fra mange land. Det er bestilt fra Ungarn, Tsjekkia, Italia, Spania, Polen og Japan for produksjon av pumping, varmevekslere, elektrisk-teknisk og annet ekstrautstyr. Uavhengig teknisk tilsyn med byggearbeidene på feltet utføres av den internasjonale ingeniørgruppen Assystem som opererer i 17 land i Europa, Midtøsten og Asia ”.

Per i dag er lavhastighetsbufferturbinen den kraftigste turbinen på markedet i sin klasse: turbinens kraft kan nå 1900 MW, mens den sveisede utformingen av rotorene sørger for høy korrosjonsbestandighet og lang levetid for hovedkomponentene (minst seksti år), og utvider intervallene mellom planlagt vedlikehold og reparasjon.

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar