Hva er e-avfall? Er det vanskelig å redusere e-avfall?

Hva er avfall og hva må gjøres for å redusere det?
Hva er avfall og hva må gjøres for å redusere det?

Miljø- og naturrelaterte problemer øker dag for dag. Hvis både forbruksvanene til folket og de store industrianleggene spredt over hele verden ikke handler ansvarlig og ikke overholder reglene, akselererer dessverre miljøforurensningen. Parallelt med dette kommer naturligvis forskjellige spørsmål knyttet til miljøet til å komme frem fra tid til annen i verden. For eksempel er avfall det mest populære temaet som har blitt uttalt over hele verden de siste årene, og mange prosjekter er utviklet.Eksperter sier at resirkulering er utilstrekkelig, og at det viktigste for miljøet er å endre forbruksvaner og fjerne mest mulig avfall.

Nevnte avfall kan være plast, metall, glass, husholdnings- eller organisk avfall, så vel som e-avfall, et av de største problemene som oppstår i dag. Så hva er e-avfall? La oss først svare på dette spørsmålet og deretter se på hva vi kan gjøre med e-avfall.

Hva er e-avfall (elektronisk avfall)?

Antallet teknologiske enheter vi bruker øker dag for dag. Samtidig endrer vi disse enhetene, noe som gjør livet vårt enklere, og nye modeller slippes stadig, mye raskere enn før. Derfor akkumuleres mange elektroniske enheter i hjem og arbeidsplasser.

Produkter som telefoner, datamaskiner, TV-er og skrivere som ikke lenger brukes eller fungerer av en eller annen grunn, blir også betraktet som "elektronisk avfall". Det faktum at dette avfallet er alarmerende miljøskadelig, skyldes at mange av dem inneholder PVC, bromerte flammehemmere, fosfor, barium og skadelige metaller. Med andre ord kan e-avfall utgjøre en trussel for helsen til mennesker og alle levende ting hvis den ikke blir tatt under kontroll.

Så hva kan vi gjøre for å bekjempe e-avfallsproblemet? Når vi tar hensyn til det vi gjør personlig, gjør vi noe som er gunstig for miljøet? La oss begynne å utforske alle detaljene om reduksjon av e-avfall og resirkulering av e-avfall:

Er det vanskelig å redusere e-avfall?

Når våre teknologiske enheter blir gamle eller ubrukelige, foretrekker vi å beholde dem i stedet for å kaste dem med en gang. Teknologiene til disse enhetene, som har blitt glemt i skuffer i lang tid, blir gamle, beseiret av rask endring. Det er vanskelig for disse aldrende produktene å bli resirkulert eller gunstig for mennesker.

I følge dataene fra E-Waste Recycling Support Association produseres det i gjennomsnitt 6.5 kg e-avfall per person i vårt årlig. Videre øker denne verdien raskt hvert år. Det er imidlertid ikke vanskelig å forhindre dette. Alt vi trenger å gjøre er å være spesielt oppmerksom på følgende saker i vårt daglige liv uten å kaste bort for mye tid. Her er hva vi kan gjøre med e-avfall:

  • Samle elektronisk avfall separat fra annet avfall.
  • Slipp avfallet til kommunale avfallsinnsamlingssentre eller til overføringssentre etablert av produsenter og lisensierte prosessanlegg.
  • Prøv å bruke elektroniske enheter som er i bruk, brukt før teknologien blir gammel.
  • Disse enhetene, som brukes så aktivt som mulig, spares fra å bli avfall. På denne måten vil du bidra til å redusere avfallsmengden.
  • Samle opp brukte batterier et annet sted og ta dem med til batteripunktene. Du kan finne ut nærmeste avfallsbatteriinnsamlingspunkt for deg på ALO 181.
  • I tillegg til disse, identifiser riktig produktene som kan være e-avfall. Alt fra hvitevarer til belysningsprodukter, fra toppmoderne enheter til gammeldags teknologier, kan dekkes av e-avfall.

Hvis vi bestemmer mengden e-avfall i hjemmet ditt riktig og tar grep, kan du gi et stort bidrag til miljøet. Faktisk, når du er mer bevisst ikke bare om e-avfall, men også om alt avfall, forlater du en mer levelig planet for mange levende ting.

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar