Hvilke vaksiner bør katter gis? Vaksinasjonsplan for katter

Hvilke vaksiner skal katter gis?
Hvilke vaksiner skal katter gis?

For å beskytte helsen til din firbente venn og støtte hans sunne utvikling, er det ekstremt viktig at du følger vaksinasjonsplanen og sørger for regelmessige veterinærkontroll. Det er mange sykdommer som setter kattenes liv i fare. Vaksiner administrert til katter er i stand til å forhindre forekomst og risiko for disse sykdommene i stor grad. Spesielt hvis du nettopp har adoptert en kattunge eller en voksen katt, bør ditt første stopp være din veterinær. Fordi det kan være en sykdomsrisiko som katten din har fått før du møter deg, og som du ikke er klar over. Selv om kattunger ikke har noen nåværende sykdommer, må de vaksineres for å utvikle immunitet mot mulige sykdommer.

Hvilke vaksiner bør kattunge gis?Hvis du adopterer en kattunge, vil veterinærens første handling være indre og ytre parasitter. Fordi katten din ikke bør ha noen parasitter eller sykdommer for at fremtidige vaksinasjoner skal kunne gis til katten din uten problemer. Intern parasittmedisinering kan gis til katten din muntlig eller ved injeksjon. Den foretrukne metoden for eksterne parasitter er medikamenter som faller på kattenes nakke. Dosen medikamenter gitt bestemmes av kattens vekt. Etter at du har fått interne og eksterne parasittmedisiner, bør du følge kattetoalettet og sjekke om hun har sølt parasitter. Etter en uke uten problemer, hvis katten din er forbi sjette uke, kan du besøke veterinæren igjen for å få de første vaksinasjonene.

De første vaksinasjonene som kattunger burde ha; karma er rabies og leukemi. Kombinasjons- og leukemivaksiner gis vanligvis i to doser. Den dagen vaksinasjonene blir gitt til katten din, kan katten din oppleve svimmelhet, mild feber og tap av matlyst. Imidlertid, hvis du opplever slike symptomer, bør du informere veterinæren. Katter må ha fullført sin tredje måned for å motta rabiesvaksinen. Derfor startes vaksinasjonsplanen med de første dosene av blandede vaksiner og leukemi. Kombinasjonsvaksinen inneholder komponenter som hjelper til med å utvikle immunitet mot luftveisinfeksjoner og kattungesykdom. Det bør også være en ventetid på 7 til 10 dager for hver vaksine og dosen.

Hvilke vaksiner bør voksne katter gis?

Hvis du har adoptert en voksen katt og ikke mottatt de nødvendige vaksinasjonene som en kattunge, bør katten din ha de nevnte vaksinasjonene etter samme periode. Hvis du ikke vet om katten din ble vaksinert som en valp, kan du finne svaret på dette spørsmålet gjennom tester som måler immunforsvaret. Katteparasittmedisiner eller vaksiner må gjentas annenhver måned. Det er ingen andre vaksiner tilgjengelig for voksne katter. Veterinæren din kan imidlertid bestemme seg for å gjenta vaksinasjoner avhengig av den lokale epidemirisikoen, kattens helse og hvilke typer vaksiner som brukes. I alle fall bør du besøke veterinæren annenhver måned for å gjenta parasittvaksinasjoner og få katten din til å gjennomgå en generell helsesjekk.
â € <

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar