Hva er nettmobbing? Hva er symptomene på nettmobbing og hvordan kan jeg forhindre dem?

hva er nettmobbing hva er symptomene på nettmobbing hvordan man kan forhindre det
hva er nettmobbing hva er symptomene på nettmobbing hvordan man kan forhindre det

Selv om den digitale tidsalderen gir mange fordeler ved å gjøre livene våre enklere, kan det i noen tilfeller også påvirke livene våre negativt. Spesielt hvis du bruker mye tid på internett og får flere venner på internett, spill, sohbet Unge mennesker som bruker det til slike formål, kan noen ganger bli angrepet av ondsinnede mennesker. Når denne situasjonen ikke blir lagt merke til tidlig, kan den få alvorlige konsekvenser.

Hva er nettmobbing?Nettmobbing; Det er en type mobbing som forekommer i digitale miljøer som sosiale medier, meldingsapper eller spillplattformer. Det vanlige målet med mobbere er å skamme, ydmyke, skremme og irritere personen som blir mobbet. For eksempel; Det er nettmobbing å legge ut private bilder av en person på sosiale medier, publisere falske nyheter direkte rettet mot personen, å systematisk sende meldinger om eller true en person gjennom en organisert eller en enkelt sosial mediekonto, profil, telefonnummer, e-postadresse.

Selv om mobbing og nettmobbing ansikt til ansikt har nesten samme negative innvirkning på personen, setter nettmobbing et preg på digitale plattformer. Dette gir en mulighet til å gjenkjenne og følge prosessen, nå ut til mobberne og sikre at de får de nødvendige straffene.

Hva er symptomene på nettmobbing?

Selv om voksne også blir utsatt for nettmobbing fra tid til annen, observeres det oftere at barn og unge er ofre for dette problemet. Barn og voksne kan være å foretrekke som mål for nettmobbing fordi de er sjenerte over å få hjelp og er flau for å dele sine erfaringer med foreldrene eller lærerne. Så hvordan kan du vite om barnet ditt eller studenten din har blitt utsatt for nettmobbing?

For det første; Følg barnets internettbruk og nettstedene der han bruker tid. Med barnet ditt etter bruk av Internett sohbet Prøv å Dette sohbetHvis du merker at barnet ditt generelt er opprørt under s, kan du begynne å undersøke barnet ditt mer nøye.

Hvis du for eksempel spør hvilke nettsteder han bruker tid på, blir han engstelig og vil ikke snakke om det, hvis han bruker mindre tid med deg og vennene sine enn før, og hvis han har hyppige sinneproblemer, har barnet ditt et problem. Spesielt; Hvis varsel- og meldingslyder gjør barnet nervøst og nølende med å bruke en telefon eller datamaskin, kan barnet ditt bli utsatt for nettmobbing.

Hvordan hjelpe den mobbte personen?

Når du innser at barnet ditt har blitt utsatt for nettmobbing, i stedet for å få ham enda mer i panikk, bør du først prøve å trøste ham og få ham til å føle at du alltid er der. Når barnet ditt føler seg trygt, vil han eller hun være nærmere å dele sine erfaringer med deg. I mellomtiden, hvis barnet ditt får panikk og overreagerer mer, anbefaler vi at du ikke går over det og søker ekspertuttalelse.

Hvis barnet ditt fortsetter å snakke, fortell dem at de ofte er veldig modige og takknemlige for å dele dem med deg. Forklar til barnet ditt at dette problemet ikke bare skjer med ham, at mange mennesker mobber på digitale plattformer og at det er en forbrytelse.

Del deretter situasjonen med myndighetene på skolen deres, med ditt barns kunnskap. Rådgivingslæreren på skolen vil gi barnet ditt den nødvendige hjelpen til å håndtere nettmobbing og veilede barnet ditt om hvordan det skal håndteres.

Hva kan gjøres for å forhindre nettmobbing?

  • Forhindre mobbere eller mobbere fra å kommunisere med barnet ditt ved å oppdage kanalene som er eller sannsynligvis kommer til barnet ditt. For dette kan du blokkere mobbernes sosiale medieplattformer, e-poster og meldinger.
  • Selv om mobbere er redde for å motta en ny melding eller melding, sjekker de ofte nettsteder eller telefoner for noe nytt. For å forhindre dette må du begrense barnets internettbruk og foreslå morsomme aktiviteter sammen i disse tider.
  • Minn deg ofte på at du må sjekke barnets bruk av sosiale medier for deres sikkerhet. Ta en titt på innholdet de deler på sosiale plattformer, vennene deres, og still barnet ditt spørsmål om hvordan han / hun kjenner disse menneskene når du kommer over profiler som plager deg.
  • Fortell barnet ditt om viktigheten av å beskytte personlige rettigheter og advare dem om at det å utlevere konfidensiell informasjon fra forskjellige mennesker er en forbrytelse. Fordi barnet som blir mobbet kanskje vil betale for det etter hvert.

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar