Mitsubishi Electric utvikler radarbasert kunstig intelligens for å forutsi tsunamier

mitsubishi utvikler radarbasert kunstig intelligens for å forutsi elektriske tsunamier
mitsubishi utvikler radarbasert kunstig intelligens for å forutsi elektriske tsunamier

Mitsubishi Electric, i samarbeid med Japan Foundation for the Support of Civil Engineering, utviklet en teknologi for kunstig intelligens som bruker radardetekterte tsunamihastighetsdata for å forutsi flomdybder i kystområder.Ved å bruke Mitsubishi Electrics MAISART-teknologi, vil denne kunstige intelligensteknologien gi nøyaktige spådommer i bare sekunder etter å ha oppdaget en tsunami, og vil støtte rask implementering av evakueringsplaner for å forhindre mulige katastrofer i kystområder.

MAISART estimerer flomdybden med høy hitfrekvens umiddelbart etter at en tsunami er oppdaget.

Kunstig intelligens teknologi; Han lærer forholdet mellom tsunamihastighet og flomdybder ved hjelp av simuleringer av data som episenteret, graden og retningen på feilsvingninger. Kunstig intelligens estimerer flomdybder nøyaktig med en feilmargin på omtrent 1 meter.3 Estimasjonen er gjort i løpet av sekunder etter at radaren oppdager tsunamihastigheten og retningen. Takket være rask estimering vil det være mulig å forhindre eller redusere katastrofer som et resultat av raskere planlegging og gjennomføring av evakueringer.

Resultater av simuleringsevalueringer ved bruk av forskjellige testmiljøer som simulerer potensielle jordskjelv i Nankai Trench

Evalueringer hittil har fokusert på hypotetiske jordskjelv ved Nankai-grøften, en stor feillinje som går omtrent nordøst / sørvest langs Japans kyst. Med den utviklede teknologien vil det være mulig å ta et nytt skritt og undersøke hypotetiske jordskjelv i andre deler av Japan, og jobbe med hvordan tsunamier kan påvirke forskjellige havner, så vel som andre kyststrukturer og kommuner. I tillegg til forskyvning av feil, vil studien også undersøke tsunamier forårsaket av ubåtras, som er svært vanskelig å forutsi med tradisjonelle metoder.

Som et jordskjelvland er Japan bekymret for mulig skade tsunamier kan forårsake kystområder. For å iverksette effektive evakueringstiltak, må flomdybder estimeres raskt og nøyaktig før tsunamien når land. Med tradisjonelle metoder kan flomdybden estimeres i løpet av minutter med en margin på tre meter, men den nye teknologien utviklet av Mitsubishi Electric produserer estimater på bare noen få sekunder og støtter rask implementering av evakueringsplaner.

Nøyaktig estimering av flomdybder krever kunnskap om havoverflatestrømmer over et bredt område. Mitsubishi Electric utviklet teknologien etter å ha lært at denne informasjonen kunne samles inn i et 50 km-område ved hjelp av en spesiell radarenhet.4 Ved å kombinere den nye radarteknologien med Mitsubishi Electrics MAISART-teknologi for kunstig intelligens, ble det mulig å lage nøyaktige spådommer om flommen i bare noen få sekunder.

Da den nye teknologien først ble utviklet, trengte den simulering for mulige tsunamiforhold (jordskjelvsentre, forskyvningsgrad og retning osv.), Men kunstig intelligens lærte disse resultatene over tid og begynte å forutsi flomdybder i høy hastighet når en virkelig tsunami ble oppdaget.

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar