723 år gamle Çobandede Bridge blender med sin første dags herlighet

cobandede bridge blender med sin første dag ære
cobandede bridge blender med sin første dag ære

Den 5 år gamle Çobandede-broen, en av Tyrkias eldste 723 broer bygget på den historiske Silkeveien i Erzurum, blender med sin første dags herlighet. Bare gangtrafikk er tillatt på broen, som er stengt for kjøretøystrafikk.

Çobandede Bridge er den historiske broen over Aras-elven i Köprüköy-distriktet i Erzurum. Broen ble bygget på slutten av 13-tallet av Emir Coban Salduz, vizieren til Ilkhanians. Den historiske broen, som er en av periodens viktige strukturer, brukes ikke i dag fordi den er under beskyttelse og har blitt restaurert.

Broen er i regionen der Bingöl Stream og Pasinler Stream slår seg sammen for å danne Aras River. Det ligger i Aras-bassenget.

Siden påskriften på broen er skadet, er det ikke klart hvem som bygget broen. Den ble bygget med 7 buer i Ilkhanians tid. Broen utsettes for flom i august, når strømningshastigheten når sitt høyeste nivå i Aras River og Hasankale-bekker. Under en flom i 1729 ble broen ødelagt og reparert. I 1872, igjen på grunn av en flom, ble en av buene ødelagt og reparert og lukket helt. 6 belteøyne har overlevd til i dag.

Armin

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar