De første kvinnelige stasjonslederne begynte å jobbe i Istanbul Metros

De første kvinnelige stasjonslederne i tunnelbanene i Istanbul begynte å jobbe
De første kvinnelige stasjonslederne i tunnelbanene i Istanbul begynte å jobbe

De nye stasjonslederne, som fullførte opplæringen ved METRO ISTANBUL, et av datterselskapene til IMM, begynte å jobbe. For første gang i selskapets 33 år lange historie er det 13 kvinner blant stasjonslederne.

Tyrkias største bybane jernbanesystemoperatør, Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), fortsetter å vokse og skape sysselsetting med sine nyåpnede linjer, til tross for pandemien. 5 stasjonsveiledere, som fullførte opplæringen, begynte å jobbe i selskapet, som totalt sysselsetter omtrent 30 tusen mennesker, inkludert sikkerhets- og rengjøringspersonell.

Özgür Soy, daglig leder for datterselskapet İBB METRO ISTANBUL, uttalte at 2 av de 30 stasjonsveilederne som begynte å jobbe etter 13 måneders teknisk og teoretisk opplæring, ble valgt ut for kvinner for første gang, og sa: "En første i selskapets 33 års historie. 13 av våre kvinnelige venner, som hadde suksess i treningene og eksamenene, begynte å jobbe som stasjonsveiledere. Vi har totalt 268 stasjonsveiledere og 255 av dem er menn. Fordi skinnesystemer er en mannsdominert sektor over hele verden. Vi satte oss for å skape en familiær atmosfære som prioriterer kvinner og prioriterer fortjeneste og karriereutvikling. ”

Påminner om at det bare var 2019 kvinnelige lokførere i 8 og selskapets kvinnelige ansattesats var 8 prosent, sa Özgür Soy at de identifiserte 2020 prosent av rekrutteringene som ble gjort i september 92 fra kvinner, og inkluderte 88 kvinnelige lokførere i teamet for å eliminere dette. ubalanse. Understreker at de tar sikte på å øke andelen kvinnelige ansatte, som steg til 9.44 prosent, til 15 prosent i andre fase, og deretter til mye høyere nivåer, sa Soy:

“Vi ser at kvinner i İBB-familien kan gjøre hvilken som helst jobb med stor suksess på alle felt. Kvinner som jobber i jobber som annonseres som herrejobber; det får våre unge til å si: 'Hvorfor ikke, jeg kan også gjøre det' ved å gi inspirasjon og oppmuntring til andre kvinner. Vi kan observere dette fra historiene de forteller i intervjuene vi har med de kvinnelige lokførerne som søkte selskapet vårt. Som METRO ISTANBUL ser vi passasjerene våre ikke som kunder, men som gjester. Det er vår gjeld til Istanbulittene å ønske dem velkommen på den beste måten og med et smilende ansikt. Våre stasjonsveiledere er våre synlige ansikter som representerer oss mot passasjerene våre på banen. Av denne grunn forventer vi at de kommuniserer godt med passasjerene våre og tar den tryggeste og mest komfortable turen. ”

På METRO İSTANBuL starter sikkerhetsveiledere med å gjennomgå en vanskelig teknisk og teoretisk opplæringsprosess som varer i 2 måneder. Hver kandidat; Han gjennomgår en bred opplæringsprosess som dekker områder som krise og teamledelse, ledelse, førstehjelp og kommunikasjon. På slutten av disse opplæringene, hvorav noen er praktiske, gis både skriftlig og praktisk eksamen. Kandidatenes suksess måles i problemer som å reparere en defekt rulletrapp eller heis, og gripe inn i en passasjer som besvimer på stasjonen.

Armin

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar