Fem kurerer som fører narkotika fanget på Istanbul lufthavn

Fem kurerer med narkotika fanget på Istanbul flyplass
Fem kurerer med narkotika fanget på Istanbul flyplass

Under operasjonene som ble utført på Istanbul lufthavn av departementet for tollhåndhevingsteam, ble fem kurerer som ønsket å ta med seg 4 kilo narkotika skjult i barnebøker og 9 kilo narkotika skjult i en ryggsekk og bagasjegulv.

Som et resultat av analysene som ble utført innenfor smuglingaktivitetene mot narkotika som ble utført av Istanbul Airport Customs Enforcement Smuggling and Intelligence Directorate, ble tre passasjerer som ankom flyplassen samme dato ansett som risikable.

Flyene med tre passasjerer fra forskjellige land ble sporet via luftsporingssystemet. Etter at flyene landet på flyplassen ble både mistenkelige passasjerer og bagasjen deres tatt under oppsyn.

Den første passasjeren som kom til Tyrkia fra Colombia, ble stoppet av tollvesenet, og passasjerens ryggsekk ble skannet med en røntgenapparat. Etter at den mistenkelige konsentrasjonen ble funnet, ble det observert at den narkotiske detektorhunden også reagerte på barnebøkene i posen.

Deretter ble det funnet at det fantes narkotika i form av plater skjult under omslaget til bøkene som ble åpnet og gjennomsøkt med en spesiell metode. I analysen ble det forstått at det narkotiske stoffet i platene var kokain. Som et resultat av aksjonen ble det beslaglagt totalt 4 kilo kokain i barnebøkene som ble fraktet av narkotikakureren.

Det ble beslaglagt 3 kilo narkotika gjemt i ryggsekker

Under sjekkene på bagasjen og tilhørende poser til en annen mistenkelig passasjer som kom til Tyrkia fra Etiopia, tiltok armposene i sekken oppmerksomheten til tollvesenet. Det ble bestemt at det var fremmedlegemer under foringen av posene, som ble sjekket med en røntgenskanningsenhet og en narkotisk detektorhund. Cirka 3 kilo kokain ble beslaglagt i pakker fjernet fra stedene der de ble funnet.

En annen mistenkelig passasjer som kom til Tyrkia fra Spania ble stoppet etter passkontrollen. Ryggsekken som fulgte budet ble gjennomsøkt av personellet i Istanbul Airport Customs Enforcement Smuggling and Intelligence Directorate. Pakker skjult under foringen på ryggsekken ble oppdaget av røntgenapparatet og den narkotiske detektorhunden. Det ble beslaglagt 3 kilo narkotikatype i pakkene.

To kurerer på samme fly fanget

På den annen side, i den siste narkotikaoperasjonen, som ble utført noen dager etter de aktuelle beslagene, ble to kurerer på samme fly sett på som risikable som et resultat av analysen av Tollhåndhevelseslagene og ble tatt med på varetekt. Etter at kurersbagasjen ble lastet ut av flyet, ble detektoren gjennomsøkt av en hund. Som et resultat av røntgenskanning av området der hunden reagerte, ble det funnet mistenkelig tetthet i bunnen av bagasjen. Totalt ble det beslaglagt 1 kilo og 300 gram cannabismedisiner i de hemmelige avdelingene som er spesielt laget på gulvene i den åpnede bagasjen. Under søkene som ble gjort i huset til personen som stoffet skal leveres til, ble det fanget 1 kilo, 700 gram cannabis og 5 narkotikapiller.

I 4 separate operasjoner utført av Tollhåndhevelsesteamene på Istanbul lufthavn ble det beslaglagt omtrent 13 kilo narkotiske stoffer. Mens narkotikakurerer ble arrestert, fortsetter etterforskningen av hendelsene.

Armin

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar