Løsningsforslag til Sea Slobber fra Miljøingeniørkammeret

Løsningsforslag fra kammeret for miljøingeniører til havspytt
Løsningsforslag fra kammeret for miljøingeniører til havspytt

I uttalelsen fra ÇMO Istanbul-avdelingen ble det sagt: "Det er selvmord å prøve å trekke millioner av mennesker tilbake til en by som tømmer avløpsvannet til Marmarahavet uten å behandle det biologisk, med Kanal Istanbul og Yenişehir Reserve-områdene. . "

TMMOB Chamber of Environmental Engineers Istanbul Branch har publisert Haster Handlingsplananbefalinger for løsningen av slimhinneproblemet, som har blitt marerittet til Marmarahavet og også kjent som ”havspytt” blant folket.

I uttalelsen ble det sagt: "Det er selvmord å prøve å trekke millioner av mennesker tilbake til en by som tømmer avløpsvannet til Marmarahavet uten å behandle det biologisk, med Kanal Istanbul og Yenişehir Reserve-områdene." Løsningsforslagene presentert under 11 overskrifter er listet opp som følger:

'Biologisk behandling bør gjøres'

1-havsutslipp etter avansert biologisk behandling av alt avløpsvann. Dette er den definitive løsningen for å forhindre forurensning forårsaket av avløpsvann i Marmarahavet. Men; Selv om planleggingen av disse anleggene er startet, vil det ta mange år å fullføre og sikre at alle større avløpssteder i Marmara slippes ut etter biologisk behandling.

Av denne grunn er det nødvendig å gjøre disse planene som en topprioritet, og å utføre andre studier angående den nåværende forurensningen, som vi presenterer nedenfor, i løpet av denne tiden.

'Det bør være en sjekk'

2-dypvannsutslipp, forbehandling, industrielt avløpsrenseanlegg og industrielt avløpsvann rundt Marmarahavet bør inspiseres så snart som mulig.

Ved å foreta avløps- og vannanalyse, bør det gis nødvendige forbehandlingsforhold i de nåværende driftsanleggene, og riktig drift av forbehandlingene bør sikres umiddelbart.

Hvert forbehandlings- og sjøutslippssystem bør ha et tilstrekkelig antall dyktige miljøingeniører, og Miljøingeniørkammeret bør sørge for operativ kontroll i disse anleggene. I tillegg bør restriktive utslippskriterier for Marmara-bassenget fastsettes umiddelbart.

'Oljefeller må brukes'

3- I forbehandlingsanlegg bør oljefeller gjøres egnet for drift. Sedimentasjon av suspenderte faste stoffer må oppnås effektivt.

Tatt i betraktning at dannelseskapasiteten til slimdannelse økes ved kombinasjonen av suspenderte faste stoffer og olje, er det viktig at forbehandling og oljeoppfangere drives med høy effektivitet med en nødrespons.

4-Det er nødvendig å redusere mengden avløpsvann som slippes ut i Marmarahavet ved å etablere gjenvinningssystemer for avløpsvann for industrielle og urbane renseanlegg.

'Øk mengden oksygen'

5-Avløpsvannet i balanserings- og / eller hviledelen bør berikes med oksygen så mye som mulig.

6-Ved å foreta målinger av bunnstrøm, bør dybde, landavstand og diffusorkonstruksjoner kontrolleres i henhold til resultatene av bunnstrømmålinger, alle utslippspunkter skal registreres på et felles badymetrisk kart, og avløpsfelt for avløpsvann bør undersøkes.

I lys av nye data, bør nåværende og fortsatt vann diffusor og fortynningsfase analyser utføres hver for seg. I henhold til resultatene av disse undersøkelsene; Nødvendig diffusorfornyelse og ytterligere linjedrift bør utføres så snart som mulig.

'Revisjon av diffusorpunkter'

7-Etter hvert som forurensningsbelastningen inn i Svartehavet har økt, har tykkelsen på det oksygenfrie baselaget økt, og det har kommet nærmere overflaten. Dette vil være en påvirkende faktor for understrøm.

I tillegg holdt den lave mengden regnvann som kommer fra bekkene som matet Svartehavet i år, den statiske høyden på Svartehavet lavt, noe som påvirket overflatestrømmen negativt. I tillegg må dypvannsutslipp utført av urbane avløpsrenseanlegg langs Svartehavskysten være strengt kontrollert for ikke å skape forurensning i Svartehavet og for å forhindre strømmen av denne forurensningen til Marmarahavet.

I dette tilfellet; Siden understrømmene er utilstrekkelige, utvider fortynningsfeltene seg til Marmarahavet og øker interferensen deres med hverandre. Av denne grunn kreves revisjon på diffusorpunktene.

'Utslipp fra Ergene må stoppes'

8- Utslipp fra Ergene til Marmarahavet bør stoppes umiddelbart. Punktet der avløpsvannsystemet til Ergene-bassenget slippes ut i Marmarahavet, bør undersøkes øyeblikkelig, dypvannsutslippet bør håndteres sammen med forbehandling og strengt kontrollert.

Avløpsrenseanlegg som skal drives i fellesskap, bør tas i drift så snart som mulig, og parameterværdene for avløpsvann for alle industrianlegg som tømmer avløpsvann til Ergene bør kontrolleres strengt.

9- I stedet for å helle mudringsslammet, som har den effekten at det direkte øker forurensningen i Marmarahavet, i Marmarahavet, bør slamjordet utføres og endringer bør gjøres i den aktuelle forskriften for å oppnå dette.

'ÇMO bør inkluderes i prosessen'

10- Mukilage eller havspytt har vist at vi er på randen av store naturkatastrofer med kombinasjonen av klimaendringskrise og sjøforurensning. Imidlertid er det nå sett at den eneste og uunngåelige måten er uavbrutt og korrekt drift av renseanleggene.

Renseanlegg, spesielt i industrianlegg, skal drives riktig og av miljøingeniører. Å oppmuntre til uavbrutt og korrekt drift av renseanlegg; Spørsmål som å lade strømmen som brukes i renseanleggene til den laveste tariffen, skattefritak, reduksjon i skatten og sosialforsikringsinstitusjonens utgifter til miljøingeniøren som skal ansettes i renseanlegg for private foretak, bør implementeres umiddelbart og Miljøkammeret Ingeniører bør være involvert i prosessen.

11- På grunn av det faktum at beskyttelsen av vannressursene og havene våre ikke lenger kan utsettes, bør kunnskapen og kompetansen innen miljøteknikk aktiveres i alle miljø- og infrastrukturinvesteringer ved å forlate vurderingen av drikkevannsforsyning, avløpsvann og innsamling av regnvann arbeider, alt arbeid som skal gjøres i planlegging og investering, som byggeaktiviteter, Det er presserende nødvendig å gjøre det obligatorisk å ansette miljøingeniører i disse arbeidene.

Armin

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar