Reaktorbygging av enhet 1 i Akkuyu NPP hevet 11.6 meter på en dag

Akkuyu NPPs Pearl Unit Reactor Building hevet måler på en dag
Akkuyu NPPs Pearl Unit Reactor Building hevet måler på en dag

I den første kraftenheten til Akkuyu Nuclear Power Plant (NGS) ble det tredje laget av reaktorseksjonen innvendig beskyttelsesbygning installert. Det tok omtrent en dag å montere den sylindriske strukturen, som veier 1 tonn.

Det tredje laget av den indre beskyttelsesbygningen, en sveiset metallkonstruksjon, består av 11,5 seksjoner, hver 5,8 m høye, 13,4 m brede og veier 24 tonn. Seksjonene ble kombinert i en enkelt blokk med en sirkellengde på 138 meter. Monteringsprosessen til strukturen ble utført ved siden av reaktorseksjonen til den første kraftenheten. Etter fullført montering ble kvaliteten på alle sveisede skjøter testet ultralyd.

Montering av det tredje laget av interiørbeskyttelsesbygningen ble utført av en av de kraftigste beltekranene i verden, ved hjelp av en spesialutviklet teknologi som krever bevaring av geometriske parametere under installasjonen. Det tillatte avviket fra den angitte diameteren oversteg ikke 5 mm.

Etter installasjonen av det tredje laget økte høyden på reaktorbygningen med 11.6 meter og nådde +28.55 meter. Etter at denne fasen er fullført, vil ekspertene begynne prosessen med å kombinere andre og tredje lag, styrke og betong beskyttelsesbygningen. Etter at betongen er hellet, blir veggene 1,2 meter tykke. Interiørbeskyttelsesbygningen vil bestå av totalt 4 lag og 1 kuppel. Bygningen vil også gjennomgå en lekkasjetest etter at monteringen av alle komponentene er fullført.

Å gjøre en uttalelse om emnet, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Sergei Butckikh, første viseadministrerende direktør og direktør for NGS Construction, sa: ”For bare en uke siden installerte vi reaktortrykkbeholderen til den første kraftenheten og har nå passert en annen viktig byggefase. Det tredje nivået av interiørbeskyttelsesbygningen ble installert på det planlagte stedet. Vi hadde et godt tempo når det gjelder å fullføre hovedfasene. De neste bryterinstallasjonene vil finne sted på 2. kraftenhet i sommer. Disse inkluderer installasjon av armert betongbjelke fra reaktorakselen, det andre laget av den indre inneslutningsbygningen og støttebjelken. Vi har fullført betongen av fundamentplaten til turbinbygningen i 3. enhet, og fundamentplaten til reaktorbygningen vil snart være klar. ”

Reaktorbyggene til Akkuyu NPP-prosjekt vil bli utstyrt med to-lags beskyttelsesbygninger. Den ytre beskyttelsesbygningen, laget av armert betong, var designet for å tåle alle slags ekstraordinære ytre effekter. Interiørbeskyttelsesbygningen er derimot laget av spesiell betong med stålbelegg som sikrer reaktorseksjonens ugjennomtrengelighet. Den interne beskyttelsesbygningen, som er et sikkerhetssystem som lokaliserer atomkraftverket, sikrer ikke bare stabiliteten i reaktorrommet, men fungerer også som en polkranstøtte der kjernefysiske reaktorvedlikeholdsoperasjoner utføres under rørledningen og NPP-driftsfasen .

Armin

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar