Søvn uten å fjerne sminke kan forårsake tørre øyne

Søvn uten å fjerne sminke kan forårsake tørre øyne.
Søvn uten å fjerne sminke kan forårsake tørre øyne.

Sier at rutinemessige undersøkelser ikke skal avbrytes for å forhindre tørr øye, prof. Fra Memorial Ankara Hospital Ophthalmology Department. Dr. Koray Gümüş ga informasjon om tørr øyesykdom.

Tørr øyesykdom, som betydelig reduserer livskvaliteten, rammer nesten halvparten av befolkningen. Forsinkelse av tørr øyebehandling kan forårsake permanent skade på øyet. Forekomsten og alvorlighetsgraden av denne sykdommen, som kan oppstå av forskjellige årsaker, øker spesielt hos kvinner etter overgangsalderen. At kvinner ikke rengjør øyesminke mens de ligger og materialene som brukes er av dårlig kvalitet, kan også svekke øyehelsen og bane vei for tørre øyeproblemer.

Tørt øye kan true synet

Tørrtørrhet er en øyesykdom som alvorlig kan påvirke livskvaliteten og true synet hvis det ikke blir behandlet. Symptomer inkluderer svie, svie, kløe, vanning, sandfølelse, rødhet, svingninger i synet om dagen og tretthet i øyet. Mange mennesker opplever disse klagene, men er ikke klar over at de har tørr øyesykdom.

Tørr øye påvirker hverdagen negativt

Vi føler behovet for å blunke med øynene med bestemte intervaller, som er i samspill med det ytre miljøet som luftkondisjonering, tørr og forurenset luft, og vi utfører over 10 tusen blinkende bevegelser per dag. Dette betyr at når det er tørrhet i øyet, vil det føles ubehag og forverring av den visuelle kvaliteten med hvert blink.

Det truer også de med revmatologiske sykdommer.

Tørr øyesykdom kan utvikle seg av forskjellige årsaker og blir i utgangspunktet undersøkt i 3 hovedgrupper. Dette er hovedårsakene; Mengden tårer som kalles vandig insuffisiens, er lav, lipidmangel eller fordampning på grunn av betennelse i øyevipperot og sameksistens av to forhold. Tørr øyesykdom på grunn av vandig insuffisiens sees vanligvis hos personer med revmatologiske sykdommer og ledsages ofte av klager over munntørrhet. Tørr øyesykdom, preget av fordampning av tårer, er også vanlig. Denne typen tørre øyne, som kan forekomme i alle aldre, øker med alderen.

Forekomsten av tørr øyesykdom øker etter overgangsalderen

Alderen på begynnelsen av tørr øyesykdom varierer i henhold til den underliggende årsaken. For eksempel kan aldringene av tørre øyne på grunn av revmatologiske sykdommer og klager på grunn av fordampning være forskjellige, men forekomsten og alvorlighetsgraden av postmenopausal tørr øyesykdom øker med alderen, spesielt hos kvinner. Derfor bør kvinner være under veldig nøye kontroll i denne perioden. I tillegg forekommer tørr øyesykdom hos barn i mye eldre alder, spesielt på grunn av økt digital skjermeksponering nylig. Forhold som utløser dette problemet; stigende alder, overgangsalder hos kvinner, skjermeksponering, tørt klima, noen systemiske sykdommer og medisiner som brukes, bruk av klimaanlegg, drikke mindre vann, underernæring, kontaktlinser og ikke ta hensyn til hygiene på lokket.

Vær oppmerksom på øyesminke!

Kvinners feil valg av sminkemateriale, ikke å rengjøre øyesminke regelmessig, kvaliteten på materialene som brukes i øyesminke og nærheten til sminken til øynens fremre overflate kan direkte påvirke øyets helse. Olje, en viktig del av tårer, produseres i meibomiske kjertler i øyelokkene. Denne produserte oljen utskilles fra den kantede kanten til den fremre overflaten av øyet, så daglig og riktig rengjøring av sminken fører til tilstopping av endene av disse kjertlene og død av disse kjertlene på lang sikt, noe som fører til dannelsen av tørr øyesykdom.

I tillegg er kvaliteten på sminkematerialene som skal velges også veldig viktig. Mens noen kjemikalier i sminkematerialer forårsaker betennelse i bunnen av øyenvippene, er sminkeens måte og tetthet en annen faktor som kan påvirke øyets helse.

Kvinner som bruker sminke hele tiden, bør ikke forsømme sin rutinemessige øyeundersøkelse

Det er viktig at kvinner som sminker seg ikke forsømmer sine rutinemessige øyeundersøkelser. I tillegg til den generelle øyeundersøkelsen, bør tørre øyne og øyeoverflatetester gjøres i detalj. Vår kliniske erfaring viser dessverre at ventilhygiene ikke blir gitt nok betydning i vårt samfunn. Hos kvinnelige pasienter, spesielt lokk, cilierte kanter, meibomiske kjertler, tårer og den fremre overflaten av øyet, skal analyseres med høyteknologiske apparater, og alle pasienter bør informeres om viktigheten av spesiell massasje og rengjøring av øyevippene. utgangspunkt. Å øke bevisstheten om dette problemet er veldig viktig for å forhindre tørr øyesykdom.

Du kan beskytte øyehelsen din med spesielle behandlinger på kontormiljøet.

I tillegg til rutinemessig hygienebehandling, beskytter også spesielle behandlinger med jevne mellomrom under kontroll av en lege på kontormiljøet øyehelsen. Målet med denne behandlingsmetoden, som snart skal brukes i Tyrkia, er å oppnå en sunnere tåre ved å utføre rytmisk massasje på nedre og øvre lokk sammen med varm påføring, ved å tømme det herdede fettet i kjertlene.

Forsinket behandling kan forårsake permanent skade på øyet.

Alle bør gå til en øyeundersøkelse en gang i året, enten de har øyeklager eller ikke. Tidlig diagnose og behandling er ekstremt viktig. Spesielt forsinkelser i behandlingen av tørr øyesykdom kan forårsake permanent skade på øyet. Hos våre pasienter diagnostisert med tørr øyesykdom, varierer oppfølgingsintervallet avhengig av sykdommens tilstand.

Armin

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar