Alstom Bombardier Consortium for å produsere tog for Maya Railway Project

maya skinne

Konsortiet, som består av Alstom Transport Mexico, Bombardier Transportation México, Gami Ingeniería e instalaciones og Construcciones Urales Procesos Industriales, vil produsere tog til Mexicos Maya-jernbaneprosjekt, et storstilt intercity-jernbaneprosjekt som tar sikte på å transformere bærekraftig mobilitet i landet. Den totale verdien av kontrakten er omtrent € 1,3 milliarder (over US $ 31 milliarder). Alstom-Bombardiers andel er omtrent 1 milliard euro.

Det vinnende forslaget ble kunngjort av National Tourism Promotion Fund (Fonatur) 26. mai, etter at dets tekniske komité godkjente konsortiets operasjonelle, tekniske og økonomiske forslag. Faktorene som bestemte Fonaturs beslutning om å velge det vinnende konsortiet var kostnader, integrasjonsgrad, leveringstid og designforslag.

“Vi er ekstremt stolte over å ha blitt valgt til å levere det komplette signalanlegget sammen med Tren Maya, et tog for Mexico, bygget i Mexico. Utformingen av de tre typene tog - Xiinbal, Janal og P'tal - er unik for Mexico og inspirert av mayakulturen, der linjene, farten og skjønnheten til den majestetiske jaguaren var inspirasjonene til toget. "Produksjonen av Tren Maya starter umiddelbart med den meksikanske arbeideren etter signering av kontrakten," sa Maite Ramos, administrerende direktør i Alstom México.

Ledet av Alstom-Bombardier, vil konsortiet være ansvarlig for design, produksjon og igangkjøring av 42 X'trapolis-toget, samt det komplette signalanlegget og mer enn 1.500 km med veianlegg, inkludert design, levering og installasjon av ETCS-teknologi. Utnytte hele Alstom-porteføljen, inkludert ETCS, låsing, trafikkstyring og telekommunikasjonssystemer. I tillegg er konsortiet ansvarlig for bygging av vedlikeholdsbutikker og garasjer og service etter salg av systemutstyr.

maya skinne

Alstoms nye X'trapolis-modell for Tren Maya vil utnytte konsernets produksjons- og tekniske potensial for å produsere et oppdatert, konkurransedyktig og pålitelig tog basert på tog som allerede har bevist sin verdi. X'trapolis-toget er en solid plattform med et modulært interiør - alle konfigurasjoner er mulige fra samme lette karosseri. Så langt er 5500 X'trapolis-biler bestilt over hele verden. Dette toget vil også bruke innspill og ekspertise fra tidligere Bombardier, spesielt den lette Flexx Eco-bogien designet for en maksimal hastighet på 176 km / t. Mer enn 8.300 XNUMX enheter av samme boggimodell er hittil bestilt eller levert i Saudi-Arabia, Sverige, Norge, Tyskland og spesielt Storbritannia.

Konsortiet vil tilby X'trapolis i tre forskjellige konfigurasjoner: den første i en fleksibel og komfortabel standard serviceinstallasjon (Xiinbal); andreplass (Janal), som prioriterer restaurantvogner; og den siste (P'atal) i langdistansekonfigurasjonen. Alle versjoner gir passasjerer god benplass i setene og god plass til å bevege seg. Passasjerer vil ha mer enn nok plass til å oppbevare bagasjen, med takstativ lånt fra Alstoms intercity-tog Coradia og loddrett hyller i hver vogn. Passasjerer med nedsatt mobilitet vil ha full bevegelsesfrihet, ettersom gulvet er flatt hele veien. På X'Trapolis vil passasjerer dra nytte av høy ytelse VVS og store vinduer med fantastisk utsikt over Maya-regionen.

Tren Maya kart
Tren Maya kart

Alstom er hovedleverandør av ETCS-utstyr ombord og på veien, og representerer 70% av verdens jernbanesystemer i drift og 18.000 kilometer med ruter over hele verden, og gir betydelige fordeler når det gjelder besparelser på vedlikehold, sikkerhet, pålitelighet, punktlighet og trafikkapasitet.

Tren Maya er et omfattende mobilitetsprosjekt på 1.525 kilometer som tar sikte på å utvikle og koble sørøst for landet med Yucatán-halvøya, og vil være et stort løft for mobilitet og økonomisk vekst i denne delen av Mexico. Samlet sett vil prosjektet skape 4.500 direkte og 7.500 indirekte arbeidsplasser, noe som vil skape betydelig økonomisk utvikling for samfunnet. Alstom vil produsere de 42 togene i Ciudad Sahagún Hidalgo-anlegget.

Armin

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar