TCDD-tap i 2020 1,3 milliarder TL

tcdd årstap milliarder TL
tcdd årstap milliarder TL

I TCDD ble antall turer redusert på grunn av pandemien, men antall ulykker reduserte ikke. Det var 56 store togulykker i fjor. Tapet på institusjonen i 2020 oversteg 1,3 milliarder TL.

I følge nyheten om İsmail ARI fra Birgün; ” Republic of Turkey State Railways (TCDD) Transportation Inc.s årsrapport for 2020 inneholder slående informasjon. Følgelig øker tapet av institusjonen eksponentielt hvert år. Videre ser man at ulykker ikke reduseres selv om togtjenester reduseres i institusjonen. Det er også bemerkelsesverdig at kvinnefrekvensen blant TCDD-personell er ganske lav.

ANTALL ULYKKER FALTT MEN ANTALL ULYKKER IKKE

I følge rapporten ble togtjenester kraftig redusert i fjor på grunn av pandemien. For eksempel var det ingen flyreiser med høyhastighetstoget (YHT) mellom 28. mars og 28. mai. I henhold til YHTs sommertariff skulle det da gjøres 48 turer, men antall turer var begrenset til 16-20.

Til tross for denne nedgangen i antall seilaser, skjedde "56 viktige ulykker" i fjor. I 2019 skjedde “56 viktige ulykker”. Følgelig, selv om togtjenester reduserte betydelig i fjor på grunn av pandemien, var det ingen nedgang i antall ulykker.

Årsakene til 56 ulykker som skjedde i fjor er som følger: 9 kollisjoner, 18 avsporinger, 15 ulykker og 14 andre årsaker.

GAMLE VAGNER BRUKES

Rapporten inkluderte også informasjon om fordeling av passasjervogner etter alder. Følgelig er 4,3 prosent av passasjervognene over 40 år. Mens 38,2 prosent av vognene er i alderen 30-39, er 32,4 prosent mellom 20-29 år. Bare 25,1 prosent av passasjerbussene er under 20 år.

På den annen side er 10,6 prosent av godsvogner over 40 år, 17,9 prosent er i alderen 30-39, 14,9 prosent er i alderen 20-29, 26,3 prosent er i alderen 10-19 og Det opplyses at 30,2 av dem er under 10 år.

ANTALL PASSASJERE FALT 40 PROSENT

På grunn av Covid-19-pandemien, reduserte det totale antallet passasjerer til TCDD med 2019 prosent i fjor sammenlignet med 40. Mens antall passasjerer med høyhastighetstog (YHT) gikk ned med 66 prosent, var det en nedgang på 31 prosent i Marmaray og 45 prosent i Başkentray.

MILLIONER LIRA-SAKER

I rapporten, som også inkluderer saksinformasjonen om TCDD overført til 2021, ble det uttalt at institusjonen var tiltalte i 532 separate saker, og at kostnadene for disse sakene nådde 50 millioner TL. Antall søksmål som ble inngitt av TCDD ble kunngjort som 21.

KUN 3,6 PERSONAL PERSONALE ER KVINNER

I følge årsrapporten har TCDD Taşımacılık A.Ş. totalt 9 714 ansatte. 9 367 av dette personellet er menn. Antall kvinnelig personell er 347. Dette betyr at bare 3,6 prosent av TCDDs personell er kvinner.

TCDD-underleverandører ALLE VERKER

Evaluering av TCDDs tap på 1,3 milliarder lira for BirGün, United Transport Workers 'Union (BTS) generalsekretær İsmail Özdemir påpekte at arbeidet som ble utført av underleverandører spilte en viktig rolle i dette tapet. Özdemir gjorde følgende vurdering: ”Arbeidene som må utføres av TCDD blir outsourcet til private selskaper, og en betydelig ressurs overføres på denne måten. Selv juridiske forhold til TCDD blir gitt til advokater fra utenfor institusjonen, selv om TCDD har mange advokater. Opplæringstjenester gis også til underleverandører på samme måte. Alt dette gjøres under påskudd av mangel på personell. Bedrifter som driver høyhastighetstogstasjoner, som de i Ankara, som er bygd med modell for bygging, drift, overføring, får svært alvorlige summer. Alle disse legger en alvorlig belastning på budsjettet til TCDD, som er en 165 år gammel institusjon.

NESTEN ALLE FOREBYGGELIGE ULYKER

Özdemir nevnte også togulykkene og konkluderte ordene slik: “98 prosent av ulykkene som skjer i TCDD er ulykker som kan forebygges. Ulykker skjer på grunn av signalmangler eller personalets uforsiktighet. Teknologiske investeringer må gjøres godt for å forhindre ulykker. For eksempel var det en togulykke i Kalecik, og denne ulykken skjedde fordi lokomotivene ikke hadde det nødvendige sikkerhetssystemet. Signalsystemet er også veldig viktig. Med dette systemet kan personellfeil forhindres. ”

Armin

sohbet

1 Kommentar

  1. Siden de fleste av lederne er mennesker som ikke forstår virksomheten, skjer slike ulykker. Det er ingen feil fra personalet her, jeg vil se etter noen feil i deg selv, ikke kast alt på personalet.

Yorumlar