9. Bosphorus filmfestival har startet

Bogazici filmfestival startet
Bogazici filmfestival startet
Abonner  


Den 9. Bosphorus -filmfestivalen startet med åpningskvelden på Atlas 1948 Cinema og visningen av filmen "Not So Friendly Neighborhood" regissert av Danis Tanovic.

Den 9. Bosphorus Film Festival, organisert av Bosphorus Culture and Arts Foundation, med bidrag fra det tyrkiske kultur- og reiselivsdepartementet, Generaldirektoratet for kino, TRTs Corporate Business Partnership, støtte fra Global Communications Partner Anadolu Agency og Institutional Host of Beyoğlu kommune åpningskveld. På kvelden hvor festivalprogrammet også ble introdusert, ble den første talen holdt av festivalens kunstneriske leder Emrah Kılıç. Når han uttalte at festivalen ble kvitt skyggen av pandemien i år og at de tilbød et program fullt av internasjonale deltakere og filmgjengere, avsluttet Kılıç talen med å takke alle institusjonene og sponsorene som støttet festivalen.

Beyoğlu -ordfører Haydar Ali Yıldız, derimot, uttalte at Beyoğlu er hjertet i kinoen og sa: "Det er en glede å nå den 9. utgaven av en festival hvis suksesser øker for hvert år. Vi vil gjøre vårt beste for tyrkisk kino. ” sa.

I talen uttalte viseminister for kultur og turisme Ahmet Misbah Demircan at kino er en av de viktige kulturbærerne. Misbah uttalte at de som departement vil fortsette å støtte aktørene i kinosektoren sammen med Generaldirektoratet for kino, og fortsatte som følger; "Kino er en kunst der to øyne er vitne, men essensen brygges. Livsbildet og menneskelige historier som gjenspeiles på skjermen, og ekkoet i hvert enkelt av oss, er på ett sted. Fordi kino er polyfonisk. Bosphorus Film Festival har gjennomført mange vellykkede prosjekter med sitt internasjonale nettverk de siste årene. I dag, med en ny spenning, vil den presentere filmer fra mange forskjellige deler av verden for kinoelskere i Istanbul i 1 uke. Gratulerer til alle involverte. ” sa.

Ærespris til Danis Tanovic

Etter talene ble den Oscar-vinnende bosniske regissøren Danis Tanovic tildelt "æresprisen".

Prisen ble delt ut til Tanovic av Ogün Şanlıer, styreleder for Bosphorus Film Festival og Bogazici Culture and Arts Foundation. Şanlıer ga uttrykk for at de er beæret over å være vertskap for Danis Tanovic, en av de viktigste representantene for samtidskino, på Bosphorus Film Festival, med sin fortelling som ikke bryter vekk fra historien, aktuelle problemstillinger og kulturen i samfunnet han lever i , men viktigst av alt, hans sosiale minne.

Danis Tanovic, som mottok "æresprisen" fra festivalen, ga uttrykk for at han var veldig glad for å være i Istanbul og sa: "Filmen min som skal vises i kveld er en TRT-samproduksjon. Jeg vil takke TRT for all støtte. Den inneholder noen lokale vitser, som kan være litt vanskelige å forstå, men jeg håper du får meldingen til slutt. ” sa.

Etter talene og overrekkelsen av prisene ble åpningsfilmen til Danis Tanovics "Not So Friendly Neighborhood" vist. Ezgi Aşık var vertskap for kvelden.

Mannskapet i filmen "Tid for utålmodighet" møter publikum

En av filmene fra den 9. Bosphorus Film Festival National Feature Film Competition, "Time for Impatience" ble vist i dag på Atlas 1948 Cinema med deltagelse av filmteamet.

Etter visningen ble intervjuet moderert av Rıza Oylum deltatt av produsent Feyzi Baran, regissør Aydın Orak, skuespillerne Rıza Sönmez, barneskuespillere Mirza Zarg og Mirhat Zarg, Ali Seçkiner Alici og Feride Çetin. Regissør Aydın Orak om filmens fremvekst; “Denne historien er en historie med en historie på 15 år, jeg tok utgangspunkt i et bilde. Jeg har sett noen barn som prøver å komme seg inn i bassenget på stedet. Det ventet i 15 år på å utvikle seg til noe, jeg kunne ikke bestemme hva det ville være, manusprosessen startet de siste 5 årene. Vi skjøt det før pandemien, og da var det en lang redigeringsprosess for oss under pandemien. Filmen hadde premiere i Warszawa forrige uke. Også her gjorde vi sin første visning i Tyrkia. ” sa.

En av skuespillerne, Feride Çetin, uttalte at denne filmen er en Diyarbakır -film, at den ikke har vært en film som beskriver byen så godt på lenge og at hun tror den vil bli verdsatt på kino.

Ali Seçkiner Alici, som er blant skuespillerne, snakket om viktigheten av filmen; “For meg er det mest verdifulle aspektet ved filmen at det er en solidaritetsfilm, som jeg legger stor vekt på. Jeg ønsker flere eksempler. " sa.

24. oktober Program på festivalen

På den andre dagen av den 9. Bosphorus Film Festival vil den nasjonale spillefilmkonkurransen og den internasjonale spillefilmkonkurransen bli vist, samt den bosniske regissøren Danis Tanovics Masterclass -arrangement.

Den Oscar-vinnende bosniske regissøren vil møte filmgjengere på Atlas 1948 Cinema kl. 14.00 på "Masterclass: Danis Tanovic" -arrangementet. I 16.00 -økten; Ahmet Toklu's “Pota”, 18.30 økt; I Ferit Karahans “School Shaving” og 21.00 økt; Semih Kaplanoğlus filmer “Connection Hasan” vil bli vist.

filmgjengere, Kadıköy På kino; I 13.00 -økten; Wei Shujun's “Ripples Of Life” kl. 16.00; Chema Garcia Ibarras "Den hellige ånd", 18.30 -økt; I Han Shuai “Summer Blur” og 21.00 økt; De vil kunne se Kiro Russos filmer "The Great Movement".

Billettene er på Mobilet!

På Bosphorus Film Festival, som vil vare i 7 dager, vil filmvisningene fysisk bli holdt på Atlas 1948 Cinema og Kadıköy Det vil foregå på kino.

Festivalbilletter er til salgs på mobilet.com for 13.00 TL for 16.00 og 10 økter, 18.30 TL for 21.00 og 15 økter, og 5 TL for korte filmvisninger. I tillegg er billetter tilgjengelig for Atlas 1948 Cinema og Kadıköy Den kan også kjøpes i kinokassa.

Viktig informasjon om Covid-19-forholdsregler

Fra og med mandag 6. september 2021 er personer som ikke er vaksinert; En PCR -test med negative resultater er gjort obligatorisk for våre innbyggeres deltakelse i aktiviteter som konserter, kinoer og teatre. I denne rammen vil operatører/arrangører bli bedt om en vaksinert/tidligere sykdom (i henhold til perioden med vitenskapelig immunitet etter Covid19 -sykdommen) eller en negativ PCR -test utført maksimalt for 48 timer siden, via HES -koden, ved inngangen til hendelsene . Hvis personen ikke har hatt sykdommen eller ikke er vaksinert eller har en negativ PCR -test, får de ikke lov til å delta i arrangementet.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar