Anbudet til Afyon Castle taubane vil bli holdt med passasjergaranti

Taubane -tilbud til Afyon Castle vil bli utført med passasjergaranti
Taubane -tilbud til Afyon Castle vil bli utført med passasjergaranti

Det vil bli holdt et anbud for taubanen som skal bygges i Afyonkarahisar slott i Afyon. Selskapet som vil vinne anbudet vil bli garantert 140 XNUMX passasjerer per år. Videre er det ikke kjent om prosjektet vil skade den historiske strukturen.

På rådsmøtet i Afyonkarahisar kommune i oktober ble det besluttet å etablere et passasjergarantert taubanesystem til Afyonkarahisar slott. CHP og IYI ​​partirådsmedlemmer stemte mot prosjektet, som garanterte 140 XNUMX passasjerer i året og sa: "Vi er ikke mot taubanen, vi er imot passasjergarantien"; forslaget ble imidlertid akseptert med et flertall av stemmene.

I følge nyheten om Berkay Sağol fra Birgün, bør 140 tusen 11 mennesker per måned og minst 666 mennesker per dag bruke taubanen, som er garantert for 388 226 passasjerer årlig. Det er fortsatt uklart om konstruksjonen av en taubane til slottet, som er 701 meter høy og har XNUMX trinn, vil skade den historiske strukturen.

EN KOMMERSIELL ANLEGG BLIR BYGD I KALE

På forsamlingsmøtet ble også bygging av daglige og kommersielle fasiliteter i taubanestasjonområdet innenfor "Afyonkarahisar Castle Landscaping Project" godtatt. Det er opplyst at slottet, som ble brukt til forsvarsformål i hetittittiske, romerske, bysantinske og seljukiske perioder, kan bli skadet på grunn av de kommersielle anleggene som skal bygges innenfor prosjektets omfang.

Afyonkarahisar -ordfører Mehmet Zeybek sa følgende om taubane -prosjektet i forsamlingen: “Omtrent fire selskaper vil by på anbudet. Det er et flott prosjekt. Vi gir bruksretten i 4 år. Hvis det ikke er noen budgiver, gjør vi det selv med kommunens midler. ”

På den annen side ble det opplyst på møtet at avgiften for taubanen ville ligge på mellom 20 og 25 TL.

'AFYONL MÅ IKKE PENGE Å BETALE TIL gjeng'

CHP Afyon provinsformann Yalçın Görgöz sa: "Som CHP sier vi at taubanen bør bygges for å promotere Afyon, men at det ikke bør være noen passasjergaranti. Det sies at 140 140 passasjerer vil bli garantert årlig. Jeg spør kommuneansatte: Hvordan bestemte du deg for passasjergarantien på XNUMX XNUMX per år? Hvem har du konsultert? Hvis disse målene ikke oppfyller, hvordan vil du forklare dette tapet for offentligheten? ”

Görgöz, som vil at rådsmedlemmene som godkjente prosjektet, skal betale hele tapet hvis prosjektet blir skadet, sa: «Gi opp denne passasjergaranterte taubanen. Du setter opp taubanen, men fjerner passasjergarantert setning. "Folket i Afyon har ingen penger til å betale gjengene dine," sa han.

ZAFER AIRPORT SKANDAL ER OVER

CHP provinsformann Görgöz minnet også om skaden som publikum pådro seg på grunn av passasjergarantien gitt for Zafer flyplass. Den aktuelle flyplassen ble tatt i bruk i 2012 med Build-Operate-Transfer-modellen for å betjene provinsene Kütahya, Afyon og Uşak. Antall passasjerer som ble garantert til IC İçtaş İnşaat -selskapet, som bygde flyplassen, kunne aldri oppfylles. For eksempel brukte 8 5 passasjerer flyplassen de første 725 månedene i år; Imidlertid er det garanterte antall passasjerer 878 tusen 488. Derfor vil staten betale 4 millioner 650 tusen euro til selskapet.

1 million passasjergaranti som ble gitt til selskapet i fjor, holdt heller ikke, og bare 16 645 passasjerer brukte flyplassen. Det ble foretatt en garantibetaling på 6 millioner 738 tusen euro til IC İçtaş İnşaat.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar