Bør forventningsfulle mødre ha Covid -vaksinen?

Bør blivende mødre få covid-vaksinen?
Bør blivende mødre få covid-vaksinen?

Blivende mødre er blant gruppene som er mest berørt av Covid-19-epidemien, som har påvirket verden. Blivende mødre hvis immunitet svekkes på grunn av graviditet, kan overgå koronaviruset mer alvorlig. Av denne grunn bør det tas ekstra forholdsregler for å beskytte mot Covid-19, spesielt under graviditet. Covid -vaksiner er også blant temaene som vordende mødre er mest nysgjerrige på. Eksperter uttaler at den vordende moren kan få Covid -vaksiner med anbefalingene fra legen sin. Fra avdeling for obstetrik og gynekologi ved Memorial Kayseri Hospital, Op. Dr. Burak Tanır ga informasjon om risikoen for Covid-19 og vaksiner under graviditet.

Øk dine forholdsregler om høsten og vinteren

Økningen i Covid-19-tilfeller i vårt land og i verden vekker oppmerksomhet. Fødselsleger og gynekologer ble spurt: “Hva slags behandling bør brukes? Hvilken medisin bør tas? Hvilke bør ikke drikkes? Hvor mye er barnet påvirket av viruset? " slike spørsmål dukker opp. Graviditet er en fysiologisk prosess der immunsystemet svekkes. På grunn av denne svekkelsen av immunsystemet, spesielt i vinterhalvåret, overvinner gravide kvinner sesonginfluensainfeksjoner mer alvorlig enn befolkningen generelt. Med andre ord, selv i perioden da Covid-19 ennå ikke var kjent, led gravide kvinner som hadde influensa, spesielt i vintermånedene, av sykdommen. Av denne grunn er gravide kvinner i risikogruppen når det gjelder Covid-19-infeksjon.

Se opp for Delta -varianten!

En mor som er smittet med Covid-19 under graviditeten føler symptomene mye mer alvorlige enn en kvinne som ikke er gravid. Sammen med graviditet forverrer flere sykdommer som astma, diabetes, høyt blodtrykk og KOL bildet. I undersøkelsene har det blitt avslørt at frekvensen av for tidlig fødsel, forsinket utvikling, graviditetsforgiftning og til og med mors død har økt hos en gravid som hadde en alvorlig Covid-19-infeksjon. Det observeres at disse prisene har økt nylig på grunn av det faktum at deltavarianten, som er ansvarlig for omtrent 19% av Covid-90 i landet vårt, både er svært smittsom og har et alvorlig sykdomsbilde. På den annen side er det ingen data i studiene hittil om at Covid-19-infeksjon tidlig i svangerskapet øker risikoen for spontanabort.

Du kan også få de nødvendige testene gjort under graviditet.

Inntil nylig har forskning vist at viruset ikke går fra mor til baby under graviditet. For å kunne si at viruset overføres til babyen i mors liv, er det nødvendig å utføre forskning med større deltakelse. Kliniske symptomer på sykdommen forårsaket av viruset hos gravide er feber, hoste, ondt i halsen, svakhet, muskler og leddsmerter. PCR -testen utført med en vattpinne tatt fra halsen og nesen på den mistenkte pasienten er avgjørende for å stille diagnosen. Brystradiografi og computertomografi er effektive for å bestemme alvorlighetsgraden av sykdommen og typen behandling som skal gis hos de som har hatt Covid-19-infeksjon. Strålingsdosen fra disse to bildemetodene er under nivået som kan skade barnet. Av denne grunn trenger ikke gravide å være redd for brystradiografi og tomografi tatt ved å beskytte magesekken med blyplater.

85% av gravide overlever sykdommen mildt

85% av gravide overvinner Covid-infeksjonen mildt ved å hvile hjemme og ta immunforsterkende vitamin- og mineraltilskudd. I denne perioden bør gravide som har rutinemessig kontrolltid, snakke med legene sine på telefon og gi informasjon om prosessen. Gravide kvinner med moderate og alvorlige symptomer bør legges inn på sykehus og holdes under observasjon og få oksygenstøtte. I følge svangerskapsuken bør babyenes hjerteslag overvåkes, og hvis den er under 34. svangerskapsuke, bør det brukes steroidbehandling for å sikre babyens lungeutvikling.

Bør vordende mødre ha Covid -vaksine?

Covid-19-guiden, som er utarbeidet av den vitenskapelige komiteen i vårt land og som for tiden brukes, er fortsatt oppdatert. Siden det fortsatt er svært få studier om sikkerheten til vaksiner i verden, er det ikke nok data i delen av guiden om gravide. Imidlertid er det også gravide blant de 100.000 XNUMX tallene som mRNA -vaksiner er laget for nylig, spesielt av USA og Israel. I den foreløpige informasjonen til studiene ble det konkludert med at vaksinen ikke hadde noen negative effekter på babyen i mors liv, at den ikke utgjorde en risiko for spontanabort i den tidlige perioden eller for tidlig fødsel i de senere ukene, og at det ikke oppstod noen graviditetskomplikasjoner som veksthemming. Det forventes også at veiledningen for graviditet og amming, som er planlagt utarbeidet av helsedepartementet i nær fremtid og vil bli utarbeidet parallelt med disse studiene, vil bli oppdatert.

Det er trygt å administrere ikke-levende vaksiner til gravide.

Ifølge data fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) og Verdens helseorganisasjon i USA, anbefales Covid -vaksine for alle gravide, ettersom gravide kvinner med Covid -19 -infeksjon har større risiko for å komme på intensivavdeling. Både Sinovac- og Biontech-vaksiner som brukes i vårt land er i gruppen ikke-levende vaksiner, og ikke-levende vaksiner kan trygt administreres til gravide. Det er mer hensiktsmessig å gi vaksinasjoner etter de første 3 månedene.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar