Datoen for den andre fasen av anbudet på Kartepe taubaneprosjekt er bestemt

Datoen for andre etappe i anbudet på Kartepe taubaneprosjekt er bestemt
Datoen for andre etappe i anbudet på Kartepe taubaneprosjekt er bestemt

Den første fasen av anbudet for Kartepe Cable Car Line Project, som vil bli utført av Metropolitan kommune innenfor rammen av Industry Cooperation Program (SIP) i Nærings- og teknologidepartementet, ble avholdt 9. august. Det ble lært at i prosjektet der 3 selskaper sendte inn filer, sendte et av selskapene som sendte inn filer et takkebrev, mens de to andre sendte inn bud.

FEILTILBUD VIL KUNNGJØRES

Datoen for den andre fasen av anbudet for anleggs- og installasjonsarbeid på taubanen er bestemt. I anbudet som skal holdes ved avdeling for støttetjenester i Metropolitan Municipality 5. november 2021 kl. 10.00, åpnes budene til selskapene som sendte inn filene. I spesifikasjonen av anbudet som skal forhandles, "Kabelbanesystemet vil bestå av et enkelt tau, avtakbar terminal og hytter for 10 personer. Hyttene flyttes av slepetauet. Systemet vil ha kapasitet til å frakte 0 mennesker/time i utkjøringsretningen og 6 mennesker/time i landingsretningen, med en hastighet som kan justeres i området 1.500-1.500 meter per sekund.

Den andre anbudsdatoen er bestemt for Kartepe taubaneprosjekt, hvor det første anbudet ble holdt 9. august og 3 selskaper sendte inn filer. Mens vi fikk vite at budfilene til selskapene vil bli åpnet i anbudet, som vil bli holdt på forhandlet basis, ble mange detaljer inkludert i den spesielle spesifikasjonen.

“TRÆKLIPPING BLIR UTFØRT AV ADMINISTRASJONEN SAMMEN”

Mange betingelser ble fastsatt til entreprenøren i den spesielle spesifikasjonen. "Under de mest ugunstige konstruksjonsforholdene, når systemet er i drift og hyttene er lastet, skal det være minst 3 meter vertikal klaring mellom det laveste punktet på hyttegulvet og andre lignende hindringer, inkludert vegetasjon eller snø. Forutsatt at de nødvendige tillatelsene innhentes av administrasjonen, vil treklipping utføres av administrasjonen sammen med entreprenøren. For at systemene skal installeres på linjen, vil “Systemene som skal installeres for linjebanen være pålitelige, effektive og brukervennlige. 06 timer per dag mellom 00: 23/59: 18 i normal driftstid, tilsvarende 1 time ute av drift per måned, min. Det vil gi en 99.95% arbeidsytelse ”.

HVA Å GJØRE I NØDSTILLING?

I spesifikasjonen, som også viser handlingene som skal iverksettes i tilfelle fare, heter det at "I tilfelle en mekanisk eller elektronisk svikt i taubanesystemet, permanent svikt i elmotoren eller strømbrudd, passasjerene i hyttene vil bli transportert til nærmeste stasjon, i henhold til gjeldende forskrifter og spesifikasjoner, atskilt fra hovedkjøresystemet. Reservedeler til nødkjøringssystem vil være tilgjengelig. Nødmotoren vil ha en hydraulisk drift uavhengig av hoveddriften og et separat bremsesystem som tilhører dette systemet.

5 TL DAGLIG FORSINKELSE STRAFF

I spesifikasjonen, der det er angitt at 5 TL vil bli påført per dag i tilfelle av en defekt, heter det at “Entreprenøren skal rette opp feilen senest innen 15 kalenderdager, med mindre annet er spesifisert i den relevante tekniske spesifikasjoner. Hvis entreprenøren ikke oppfyller sine forpliktelser ved slutten av den angitte perioden, fra slutten av denne perioden, vil 5 TL per dag bli betalt til administrasjonen som en forsinkelsesstraff for hver forsinkelsesdag, og denne perioden vil være lagt til garantiperioden.

MÅL ÅPNE I 2023

Taubanen som skal bygges sammen med departementet for å være Tyrkias første innenlandske og nasjonale taubane og vil gå mellom Derbent og Kuzuyayla vil være 4 695 2 meter. I taubaneprosjektet, som vil omfatte 10 stasjoner, vil 73 hytter for 1500 personer betjene. Høydeavstanden på taubanen med en kapasitet på 1090 mennesker i timen vil være 331 meter. Følgelig vil startnivået være 1421 meter og ankomstnivået vil være 14 meter. Avstanden mellom de to stasjonene vil bli overskredet på 2023 minutter. Taubanelinjen er planlagt ferdigstilt og tatt i bruk i XNUMX.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar