Effekten av luftforurensning på dødsfall av Covid-19

luftforurensningseffekt på dødsfall i covid
luftforurensningseffekt på dødsfall i covid

Med avkjøling av været begynte det å brenne ovner og varmeovner over hele landet, og strøk begynte å ta plass på hengeren. Luftforurensningen som fulgte med kulden kom også til syne igjen. En nylig akademisk studie utført i Istanbul vakt oppmerksomhet til effekten av luftforurensning på COVID-19-dødsfall.

Selv om antallet Covid-19-tilfeller har gått ned med økende vaksinasjonshastigheter, fortsetter pandemien å påvirke verden. I henhold til den nåværende koronavirustabellen til Verdens helseorganisasjon (WHO) er det hittil oppdaget mer enn 235 millioner tilfeller, mens nesten 5 millioner mennesker har dødd på grunn av pandemien. Online PR Service B2Press analyserte dataene om luftforurensning forårsaket av vinterkulden, som mer og mer kjennes, innenfor rammen av pandemien. B2Press, som omhandler en nylig akademisk forskning om dette emnet, kunngjorde at dødsfall under Covid-19-pandemien i Istanbul er relatert til luftforurensning, samt alder, sosioøkonomisk status og antall husholdninger. Forskningen med tittelen "Effekten av luftforurensning og sosioøkonomisk nivå på dødsfall på grunn av Covid-19 i Istanbul" publisert i Journal of Environmental Science and Pollution Research, viste at forurenset luft fører til ytterligere økning i risikoen for død av COVID -19.

Luftforurensning forårsaker 7 millioner for tidlige dødsfall

Ifølge Greenpeace Air Pollution Perception Survey, som er analysert av Online PR Service B2Press, som tilbyr distribusjonstjenester for pressemeldinger, tror 10 av 4 mennesker at luftforurensning er det største miljøproblemet i vårt land, mens Tyrkia er på 46. plass i verdens rangering av luftforurensning. Ifølge rapporten fra Health and Environment Association (HEAL), mens Tyrkia genererer 56% av sin elektrisitet fra fossilt brensel og 37% fra kull, sier eksperter at den intense luftforurensningen som skapes av kullbasert elektrisitetsproduksjon utgjør en stor risiko for folkehelsen . Faktisk, ifølge data kunngjort av Verdens helseorganisasjon, blir luftforurensning sett på som den største miljøtrusselen mot menneskers helse på global skala og forårsaker for tidlig død av 7 millioner mennesker i verden hvert år. Blant effektene av luftforurensning på menneskers helse, samt lungesykdommer som astma, bronkitt, luftveier; kreft; inkludert hjerte- og karsykdommer.

Luftforurensning er ikke bare risikabelt for over 65 -årene

Eksperter sier at eksponering for luftforurensning skader luftveiene, og reduserer motstanden mot virus- og bakterieinfeksjoner. Mens luftforurensning forstyrrer kroppens naturlige forsvar mot virus, øker det muligheten for å få sykdommer, og det er effektivt i overføring av virus. Lungelege Dr. B2Press gjennomgått. Nilüfer Aykaç og folkehelseekspert Prof. Dr. Ifølge den akademiske forskningen fra Nilay Etiler øker eksponering for luftforurensende stoffer antallet bekreftede Covid-65-tilfeller ikke bare for den utsatte gruppen over 19, men for alle aldersgrupper.

10 av 9 mennesker inhalerer lukten av kull

Kullbruk er ganske vanlig i mange provinser i Tyrkia, inkludert store byer. I følge HEAL-rapporten som ble gjennomgått av Online PR Service B2Press, er regionen som er mest berørt av kull, bassenget mellom Zonguldak, Çanakkale og Milas-Muğla, også kjent som "kullbeltet". Sammen med de fleste større byer er hele kysten av Middelhavet og Svartehavet sterkt påvirket av kull. Deltakere i Greenpeace -undersøkelsen bekrefter også dette bildet. I følge Air Pollution Perception Survey sier 10 av 9 mennesker at de ikke kan få frisk luft eller lukte lukten av kull når de åpner vinduet.

Armin

sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar