NASA velger GE Aviation for Hybrid Electric Technology Test Vehicle

NASA velger sen luftfart for hybrid elektrisk teknologi testverktøy
NASA velger sen luftfart for hybrid elektrisk teknologi testverktøy

Den amerikanske nasjonale luftfarts- og romfartsadministrasjonen (NASA) har kunngjort et forskningssamarbeid med GE Aviation for å lansere et nytt hybridelektrisk testbilprogram. Jord- og flytester av hybrid elektrisk fremdriftssystem i megawatt (MW) -klassen er planlagt utført i midten av 2020-årene.

Flytesting av hybrid elektrisk teknologi vil bli utført på et modifisert Saab 340B testfly og drevet av GEs CT7-9B turboshaftmotorer.

Som en del av prosjektet Electric Driveline Flight Test (EPFD), vil NASA finansiere GE Aviation og dets partnere totalt 260 millioner dollar over fem år for å akselerere bruken av hybrid elektriske flyteknologier i kommersiell luftfart. Etter årevis med å utvikle deler til hybridelektriske systemmotorer, generatorer og kraftomformere, vil GE systematisk modne et integrert hybrid elektrisk drivverk for enkelgangsfly for å demonstrere flyklarhet.

"Vi er glade for å ha muligheten til å samarbeide med NASA for å ta hybrid elektriske flymotorer ut av testlaboratoriene våre og fly dem gjennom himmelen og levere mer bærekraftige teknologiløsninger til kommersiell luftfart så raskt som mulig," sa Mohamed Ali, GE Aviation VP for ingeniørfag. "

Hybride elektriske fremdriftsteknologier som sparer drivstoff og optimaliserer motorens ytelse er sentrale i GEs forpliktelse til å bidra til å skape en mer bærekraftig fremtid for luftfart. Mens GE Aviation har som mål å oppnå netto nullutslipp for sine produkter innen 2050, vil de elektriske hybridmotorene som er utviklet bidra til å nå dette målet. Hybride elektriske teknologier er svært kompatible med Sustainable Aviation Fuel (SAF) og hydrogen, i tillegg til avanserte motorarkitekturer som åpen vifte og nye avanserte motorkjernedesigner.

"NASA og dets partnere vil fremskynde overgangen til EAP (Electric Aircraft Propulsion) teknologier til kommersielle produkter og fungere som en katalysator for økonomisk vekst," sa Robert Pearce, direktør for direktoratet for luftfartsforskning ved NASAs hovedkvarter i Washington. "Med integreringen av disse nye alternative fremdrifts- og energiteknologiene i flåten håper vi å forbedre den økonomiske og miljømessige ytelsen til subsonisk transport betydelig."

GE, i samarbeid med NASA i EPFD -programmet, vil også gi veiledning og data for å sette standarder, sertifisering og forskriftskrav for hybridelektromotorer.

EPFD -kontrakten bygger på GE Aviation's omfattende erfaring innen hybridelektriske systemer og elektrisk kraftproduksjon, omfattende forskning og utvikling av flykomponenter ved GE Research og GE Power. GEs viktigste milepæler er listet opp nedenfor:

2009: Deltakelse i Boeing Subsonic Ultra Green Aircraft Research (SUGAR) forskning. NASA hadde bedt om å identifisere luftfartsteknologier som ville redusere utslipp og drivstofforbruk for fremtidige fly etter 2030. Teamet evaluerte hybrid elektriske fremdriftssystemer.

2013: Innvielse av EPIS Center (Electrical Power Integrated Systems Center) i Dayton, Ohio, fokuserte på utvikling og testing av elektriske komponenter og systemer for fly.

2015: Fikk vellykket 110 MW elektrisk kraft fra F1-motoren i en testcelle på bakkenivå. Så, i 2016, ble det demonstrert et MW -inntak ved høydeforhold som representerer flyging.

2016: En elektrisk maskin bestående av en motor/generator i MW -klasse ble introdusert på teststativet, som leverer elektrisk kraft til en propell med en diameter på 3 meter 35 cm.

2019: Demonstrasjon av en motor/generator i MW -klasse på 36 XNUMX fot høydeforhold ved NASAs Electric Aircraft Testbed (NEAT) anlegg i Nord -Ohio. GE anser det som verdens første kraftkrevende, MW- og kilovoltklasse elektriske maskin testet under flylignende forhold.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar