2-dagers nasjonal cyberskjoldøvelse startet

Den daglige nasjonale cyberskjoldøvelsen har begynt
Den daglige nasjonale cyberskjoldøvelsen har begynt

Den 2-dagers National Cyber ​​Shield-øvelsen har startet. Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu understreket at cybersikkerhet nå er et nasjonalt sikkerhetsspørsmål, “innenfor rammen av National Cyber ​​Shield Exercise 2021; Cybersikkerhetsteam fra 36 forskjellige institusjoner og organisasjoner fra helse til utdanning, energi til bank, kringkasting til vannforvaltning og 135 cybersikkerhetseksperter i disse teamene vil få muligheten til å teste sine kunnskaper og ferdigheter.

Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu talte under National Cyber ​​Shield Exercise. Karaismailoğlu uttalte at med innovasjonene innen teknologisk utvikling har en høyt utviklet fase av kommunikasjons- og informasjonsalderen blitt opplevd: "Nå har begreper som langt nær, kjent-ukjent blitt meningsløse, grenser blitt gjennomsiktige og hindringer for gjensidig samspill har i stor grad blitt fjernet. Takket være mulighetene som tilbys av vårt lands sterke informatikk- og kommunikasjonsinfrastruktur; Vi har som mål å tilby løsninger som dukker opp i skjæringspunktet mellom transportsektoren og informasjon og kommunikasjonsteknologi til tjenesten til våre innbyggere. ”

INVESTERING GJORT FOR KOMMUNIKASJONER 92 MILLIARDER TL

Siden han bemerket at utviklingen innen kommunikasjons- og informatikk -sektoren har fått stor fart med AK -partiets regjeringer de siste 19 årene under ledelse av president Erdogan, fortsatte Karaismailoğlu som følger:

- Investeringsmengden vi gjorde for kommunikasjon mellom 2003 og 2021 nådde 92 milliarder lira. Antall autorisasjoner i vår elektroniske kommunikasjonssektor, som var 2003 i 126, økte til 2021 i andre kvartal 2. Mens størrelsen på IT -sektoren i vårt land var 806 milliarder TL i 2003; I 21 økte den til 2020 milliarder TL. Bare det siste året har veksten i industrien nådd 189 prosent. Mens antallet bredbåndsabonnenter på internett var 24 millioner i første halvår 2020, økte det med 78 prosent i første halvår i år. Dermed nådde den 9,3 millioner. Vårt antall abonnenter mellom maskiner; I 86 var det 2011 million 1 tusen. I dag har tallet økt til 56 millioner. Takket være infrastrukturen i landet vårt, som vi styrket med disse investeringene, ble servicekontinuitet sikret i alle sektorer under Kovid-7-utbruddet. ”

BREDBÅNDSBRUK INTERNETTBRUK ØKER 77 PERSENTER UNDER EPIDEMIEN

Understreker at behovet for internett har økt betydelig under epidemiprosessen, sa samferdselsminister Karaismailoğlu at månedlig fast bredbåndsbruk av internett, som var 2019 GigaBytes i siste kvartal 119, økte til 2021 GigaBytes med en økning på 77 prosent i det andre kvartal 211. Understreket at bruken av mobilt bredbånd økte med 45 prosent fra 7,2 GigaByte til 10,5 GigaByte per måned, sa Karaismailoğlu: «Til tross for den vanskelige pandemiperioden som rystet verdens gigantiske økonomier, økte det totale investeringsbeløpet for Tyrkias telekom- og mobiloperatører med 27,3 prosent sammenlignet med året før. Med en økning på 2020 prosent utgjorde det cirka 13 milliarder TL i XNUMX. Som transport- og infrastrukturdepartementet kan du være sikker på at vi vil bane vei for disse investeringene og fortsette å akselerere. ”

KOSTNADEN TAP FRA CYBER -ANTAK VIL beløpe seg til 6 billioner dollar over hele verden

Understreket at de sterkt støtter FoU -investeringer og innovasjon, gjorde Karaismailoğlu følgende vurderinger:

“Dermed tar vi sikte på å opprettholde utviklingen av landet vårt, å øke sosial kunnskap og bevissthet, og å presentere en effektiv og effektiv offentlig administrasjon for nasjonen vår. Vi har aldri ansett utvikling av kommunikasjonsinfrastruktur og tjenester alene som tilstrekkelig. Det viktige var at disse tjenestene spredte seg til vår geografi med den hastigheten de utviklet, og som alle våre innbyggere kunne ha nytte av. Med denne forståelsen vil vi fortsette å jobbe som departementet for å tilby trygge, kvalitetsfrie tjenester til nasjonen vår til rimelige kostnader. Imidlertid er det åpenbart at bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi har positive aspekter, så vel som ulike cyber -trusler. Cybersikkerhet er et av de viktigste dagsordenspunktene, ikke bare for enkeltpersoner, men også for selskaper og internasjonale organisasjoner. Selv forsikringsselskaper har begynt å lansere produkter for cybersikkerhet. Cybersikkerhet er nå et nasjonalt sikkerhetsspørsmål. Ifølge internasjonal forskning er det spådd at kostnadene for tap på grunn av cyberangrep vil nå $ 2021 billioner over hele verden i 6.

VI TAR ALVORLIGE TILTAK I CYBER SIKKERHET

Karaismailoğlu sa at sikring av nasjonal cybersikkerhet er dagsorden for alle, "Cyberangrep kan skaffe bankkontoinformasjon til en databruker, samt få tilgang til et lands militære og politiske hemmeligheter, gjengi flyplasser, finanssentre, makt anlegg, transport- og kommunikasjonssystemer og sykehus som ikke er i drift. mulig. Av denne grunn tar vi og iverksetter svært alvorlige tiltak når det gjelder cybersikkerhet.

Nasjonal cybersikkerhetsstrategi og handlingsplaner implementert

Samferdselsminister Adil Karaismailoğlu sa: "Som departementet er det vår prioritet å utvikle proaktive løsninger og iverksette tiltak for å forhindre cyberangrep som innbyggerne våre kan bli utsatt for," minnet samferdselsminister Adil Karaismailoğlu om at den nasjonale strategien for cybersikkerhet og handlingsplaner har vært implementert.

Karaismailoğlu, i strategidokumentet som dekker perioden 2020-2023; Han sa at målene om å beskytte kritisk infrastruktur, utvikle nasjonal kapasitet, bekjempe cyberkriminalitet, bruke ny generasjon teknologier trygt, sikre integrering av cybersikkerhet med nasjonal sikkerhet og utvikle internasjonalt samarbeid er inkludert. Forklarer at den operasjonelle innsatsen for å forhindre cyberangrep og avskrekkelse utføres av National Cyber ​​Incidents Response Center (USOM), som opererer i informasjonsteknologien og kommunikasjonsmyndigheten (BTK), fortsatte Karaismailoğlu som følger:

“USOM, for å forbedre forståelsen av cybersikkerhet i hele landet og for å forhindre cybertrusler; Den fortsetter sin virksomhet for å generere alarmer, utstede advarsler og kunngjøringer, ta kontroll over hendelsen med reaksjonsteam på stedet i kritiske situasjoner og gi nasjonal koordinering når det gjelder å reagere på cyberhendelser. Under koordinering av USOM, som er i vårt cybersikkerhetsøkosystem, jobber sektorielle og institusjonelle SOMMER i 916 20 institusjoner og organisasjoner for å beskytte vårt lands cyberspace. I cyberspace er det som kjent ingen sterkt avgrenset område mellom land. Av denne grunn bryr vi oss om og utvikler informasjonsdeling og effektivt samarbeid med internasjonale interessenter. Vi deltar og bidrar til politikk og strategisk utforming av internasjonale organisasjoner som FN, NATO, OSSE, G8, OECD, Turkic Council og DXNUMX. ”

DET ER VIKTIG Å PRODUSERE INNLANDSK OG Nasjonal programvare

Av departementet og BTK; Transportministeren, Karaismailoğlu, gjorde oppmerksom på at de har implementert bilateralt samarbeid med mange land med memorandum om forståelse for cybersikkerhet, og gjorde oppmerksom på viktigheten av å produsere innenlandsk og nasjonal programvare på dette tidspunktet.

Karaismailoğlu understreket at cybersikkerheten til kritisk infrastruktur bør beskyttes døgnet rundt, “vi vil ikke overlate dette til utenlandsk programvare. Vi har også gjennomført svært viktige prosjekter i denne forbindelse. Vi har forhindret hundretusenvis av angrep rettet mot Tyrkia de siste 7 årene med applikasjonene KASIRGA, AVCI og AZAD, som vi har utviklet utelukkende med innenlandske og nasjonale ressurser. Utviklingen av innenlandsk og nasjonal programvare innen cybersikkerhet er uunnværlig for oss. Vi må ha de siste teknologiske mulighetene innen cybersikkerhet, sier han.

Karaismailoğlu sa: "Det handler om overgang til 5G med nettverksprodukter produsert med innenlandske og nasjonale fasiliteter," og uttalte at det innenlandske produksjonspotensialet i Tyrkia har blitt aktivert med studier som Communication Technologies Cluster etablert for 5G og 5G Valley Open Test Felt.

5G FORVENTET Å SKAPE 2035 MILLJONER JOBB I 23

Transport- og infrastrukturminister Karaismailoğlu sa: "Prosjektet vil være et verktøy ikke bare for produktutvikling, men også for oss for å lansere verdensmerker. Vi fortsetter våre investeringer for å øke forekomsten av fiberinfrastruktur, noe som er kritisk for 2035G, som forventes å bidra med 4 billioner dollar til verdensøkonomien og skape 23 millioner arbeidsplasser innen 5. For dette tar vi meningene fra operatører, produsenter og andre interessenter i sektoren. Vi må øke kompetansen til reaksjonsteamene for cyberhendelser ved å fortsette vår støtte til utvikling og produksjon av innenlandsk og nasjonal maskinvare og programvare som vil dekke behovene til sektoren innen cybersikkerhet.

CYBERHIRATER OG EKSPERTER FINNER SPESIALISTER MOT

Tatt i betraktning at responsen på cyberhendelser er en hel dekning før, under og etter hendelsen; Da han bemerket at de vil fortsette å utvikle sin proaktive cyberforsvarstilnærming, ga Karaismailoğlu følgende informasjon om øvelsen:

"Med denne øvelsen tar vi sikte på å forbedre våre deltakende institusjoners evne til å motstå cyberangrep, forbedre deres interne og interinstitusjonelle koordinering og øke deres beredskap. I denne prosessen vil våre institusjoner oppleve de gjeldende risikoene og konsekvensene for cybersikkerhet og bli en del av nasjonalt samarbeid for å forebygge cybertrusler. Også; Vi har også som mål å bidra til deres fremtidige studier ved å gjøre dem i stand til å se sine mangler i simuleringsmiljøet. Våre nasjonale cybersikkerhetsøvelser er også en verdifull plattform for å dele erfaringer mellom institusjonene våre. Innenfor rammen av National Cyber ​​Shield Exercise 2021; Fra helse til utdanning, fra energi til bank, fra publisering til vannforvaltning, cybersikkerhetsteam fra 36 forskjellige institusjoner og organisasjoner og 135 cybersikkerhetseksperter i disse teamene vil få muligheten til å teste sine kunnskaper og ferdigheter. Som et resultat av disse øvelsene; Cyberhackere og terrorister vil finne fagfolk foran seg. Takk til cyberekspertene vi har trent; Hvis det er det, vil vi lukke hullene våre og finne metodene for å eliminere angrepene på den mest effektive måten. Drillen vår, hvis tekniske infrastruktur ble fullstendig utviklet av USOM, består av forskjellige scenarier, inkludert de vanligste typene cyberangrep, realistiske trusler og de mest oppdaterte trusselvektorene. ”

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar