Samarbeidsproduksjonstid begynner med hybridarbeid

Tiden for samarbeidsproduksjon begynner med hybridarbeid
Tiden for samarbeidsproduksjon begynner med hybridarbeid

Med økningen i digitale applikasjoner og maskiner som nå fungerer som en naturlig forlengelse av mennesker, får hybrid forståelse i produksjonen mer og mer betydning. Mens systemer som jobber i samarbeid med mennesker, og ikke erstatter menneskelig arbeidsstyrke, skaper en helt ny bølge av produksjonsøkning, klarer selskaper å øke effektivitetsnivået til et høyere nivå. Schunk, verdensleder innen robotautomatikk, CNC -arbeidsemneklemmer og verktøyholdere, gir industrien høy merverdi med sine samarbeidssystemer som kombinerer digitale og konvensjonelle metoder. Schunk setter globale standarder med sine smarte systemer og digitale tjenester ved å integrere produksjonsmetoden med nye generasjons hybridløsninger med teknologiene den har signert.

Applikasjoner som digitaliserer prosesser og løsninger som letter arbeidet med interessenter, som er det viktigste leddet i bransjekjeden, er drivkraften i industrialderen. Dominansen av digitale og robotteknologier i den hybride arbeidsordningen basert på samarbeid og delt deling blir til et grunnleggende argument for bedrifter for å øke sin konkurranseevne og gjøre dem bærekraftige. På dette tidspunktet gir teknologipionereren Schunk, som tilbyr de mest omfattende løsningene for robotapplikasjoner med sine fleksible, smarte og følsomme produkter, sine kunder frihet i produksjon og service i mobilitetstiden.

Kvaliteten og effektiviteten til den menneskelige arbeidsstyrken vil øke

Påpekte at hybridforståelsen basert på samarbeid er et effektivt system som kan reagere på industri 4.0, sa Schunk Tyrkia og landssjef i Midtøsten Emre Sönmez: “Systemer som er integrert i eksisterende forhold og øker kvaliteten på menneskelig arbeidsstyrke er avgjørende for øke effektiviteten ved å minimere feilraten i alle prosesser. skjer. Det gir kostnads- og tidsfordeler ved å forhindre mulige forstyrrelser i produksjonslinjen. Samtidig øker det fleksibiliteten i prosessene for å tilby produkter og tjenester og hever standardene for produkt- / tjenestekvalitet takket være deres repeterbarhet. Som Schunk tror vi at hybridmetoden vil være et program som vil lede tyrkisk og verdensindustrien og skille seg ut i fremtidens forretningsmodell, og vi bygger systemene våre deretter. I dag utfører vi mange av våre tjenester gjennom digitale applikasjoner, og vi øker menneskelig og teknologisk samarbeid med de robotiske og autonome løsningene vi produserer.

Digitale applikasjoner spiller inn for å utvikle produkter

Understreker at de raskt digitaliserer sine produkter og tjenester i samsvar med verden ved å følge den globale teknologiske utviklingen nøye, sa Emre Sönmez; “Med pandemien som etterlot en varig innvirkning på den industrielle strukturen, akselererte vi våre investeringer i digitalisering og hybridarbeid. I denne sammenhengen lanserte vi CoLab (Colaborative Gripper Application Center) -appen slik at brukerne våre kan utvikle produktapplikasjoner og utføre produkttester. Med denne applikasjonen kan våre kunder teste sine automatiseringsløsninger i et realistisk miljø. I tillegg, med vår ingeniørstøtte, tilbyr vi våre kunder muligheten til å utvikle den mest passende løsningen. I tillegg har vi etablert det tekniske senteret, hvor produsenter kan overvåke og få informasjon om bearbeidingsprosesser ved bearbeiding ved å koble til applikasjonssenteret med et kamerasystem. Vi informerer stadig våre kunder om innovasjoner ved å gjennomføre regelmessige opplæringer gjennom denne applikasjonen. ”

Et digitalt bibliotek med mer enn 4 applikasjonsbilder

Sönmez sa at bransjens interessenter tilbyr arkiver med rikt innhold for å oppnå makrovekst; “Schunks digitale applikasjonssenter har mer enn 4 applikasjonsbilder av forskjellige produkter og maskiner. Vi viser våre kunder lignende applikasjoner i forskjellige land gjennom Digital Application Center, et levende og stadig oppdatert system. På denne måten sikrer vi at kundene våre er klar over andre applikasjoner. Våre ansatte er en av de viktigste leddene i interessentkjeden. I denne sammenhengen ble offline opplæringsmoduler for Schunk-produktgrupper opprettet for våre ansatte med Tyskland-baserte E-Academy. Våre ansatte kan delta på disse opplæringene og få sertifikater når de vil. Som Schunk Turkey, som har utviklet fjernarbeidsmodeller med virkningen av pandemien, fokuserer vi på online trening og møter, "avsluttet han.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar