Trabzon flyplass, som ble reparert i fjor, ble stengt igjen for nødvedlikehold

Trabzon flyplass, som ble reparert i fjor, ble stengt igjen for nødhjelp.
Trabzon flyplass, som ble reparert i fjor, ble stengt igjen for nødhjelp.

Trabzon flyplass, som gjennomgikk en 58-dagers reparasjon for 200 millioner liras med det skjulte anbudet som ble holdt for sprekker på rullebanen i fjor, ble stengt igjen for nødvedlikehold. prof. Dr. Osman Bektaş sa: "I årevis har Svartehavets bølger gjort bunnen av flyplassen på denne måten. Hvis jeg hadde hatt en lue på ryggen i stedet for en kappe, hadde jeg kanskje holdt ordet, og dette punktet hadde ikke blitt nådd. ”

I følge nyheten om Yusuf Demir fra SÖZCU; ”Trabzon flyplass, en av de travleste flyplassene i Tyrkia, hvor 30 tusen fly lander og tar av i året, ble stengt for flyreiser i dag. Alle flyreiser er kansellert. Flyene ble omdirigert til Ordu-Giresun lufthavn.

Årsaken til nedleggelsen ble forklart som "belysning og noen mangler", men eksperter er skeptiske til det. Det er ikke uvanlig at en internasjonal flyplass avlyser alle flyvninger og stenger helt av en slik grunn.

Ifølge eksperter er årsaken til nedleggelsen kollapsen og sprekker i rullebanen. Sprekker og kollapser som har pågått i mange år har begynt å følge et mer alvorlig bilde i noen år.

58 MILLIONER LIRA HEMMELIG TILBUD TIL KJENT KONTRAKTOR 

Det ble holdt et hemmelig anbud i fjor om spredning og kollaps. Reparasjonsanbudet på 58 millioner lira ble gitt til MAKYOL, en av de mest populære entreprenørene i AKP -regjeringen, med en spesiell invitasjon. Reparasjonen på flyplassen tok nøyaktig 200 dager.

REPARASJON UTFØRT, MEN SPRAKKENE FORTSETTER

Da alle sa at spesielt Trabzon -folk var lettet, viste det seg at problemet ikke var løst. Fordi sprekker fortsatte å danne seg etter hverandre på banen. Alle flyreiser ble stoppet på grunn av sprekker som ble dannet 20. august, og rullebanen ble stengt. Rullebanen ble åpnet igjen etter midlertidige tiltak. Da det samme problemet gjentok seg de siste dagene, måtte samferdselsdepartementet bestemme seg for å stenge rullebanen helt i ett døgn.

PROF. DR. BEKTAŞ: BØLGER AV SVARTHAVET BØR KONTINUERT GULL

Geologisk ingeniør Prof., som fungerte som foreleser ved Karadeniz tekniske universitet i 45 år. Dr. Osman Bektaş følger nøye med på alle detaljene. prof. Dr. Bektaş sier: "Hvis jeg hadde en lue på hodet i stedet for en kappe, hadde jeg holdt ordet mitt, og dette punktet hadde ikke blitt nådd."

prof. Dr. Osman Bektaşs bestemmelser og evalueringer er som følger: 

 • Området der rullebanen ligger har faktisk en sterk basaltisk struktur, men den er ikke i et ensartet lag. I form av møne-grop, møne-grop. Gruveområdene er fylt med rød, myk jord blandet med leire og dette kollapser over tid.
 • Svartehavet stiger imidlertid 3 millimeter i året, og voldsomme bølger skjærer stadig nedre deler av flyplassen, spesielt om vinteren. Materialene som henger på toppen glir også nedover under tyngdekraften, så det er slitasje og erosjon mot rullebanen. I årevis har bølger gjort bunnen av flyplassen som denne til blonder.
 • Problemet i den geologiske strukturen kan til og med sees med det blotte øye fra miljøet. Jordens oppførsel er allerede godt synlig i det fri i skråningen rett ved siden av rullebanen. Gulvet flyter. Derfor er det ikke mulig at dette ikke skjer under sporet.
 • På hotellet rett ved siden av flyplassen ble det plassert sporer for å forhindre kyst erosjon, men det ble ikke tatt noen forhåndsregler her. Støttemurer er tegnet, men utilstrekkelig.
 • Området der flyplassen ligger er ganske aktivt når det gjelder geologi. En bakke laget av rød leire. Den er egnet for å sitte og skyve gulv.
 • Vi uttrykte disse forbeholdene, så prøvde de å iverksette noen tiltak, men de var utilstrekkelige.
 • De utnyttet pandemien og gjorde en utgift på 58 millioner lire. Det de gjorde er en palliativ løsning. Deformasjonsstrukturer med korrugering (kollaps i form av bretter) er fjernet. De skrapte asfalten og betongen på rullebanen og helte ny asfalt og betong. Men det er en bakke som er egnet for å sitte og falle sammen i bunnen. Når dette gulvet ikke er forsterket, uansett hva du gjør på toppen. Faktisk ble disse hendelsene gjentatt 3-4 ganger.
 • I år ble den samme korrugeringsstrukturen dannet igjen. Flyreiser er kansellert. De samme hendelsene vil gjentas i fremtiden.
 • Til slutt ble rullebanen stengt igjen i dag. Forklaringen som er gjort kalles belysning og noen mangler. Det er ikke troverdig.
 • Det er aldri forklart hva problemet er eller hva du skal gjøre. Menneskeliv står på spill her. Hundrevis av mennesker bruker det hver dag. Skjult arbeid utføres hver dag i Tyrkia. Men vi som forskere har en plikt til å advare samfunnet.
 • Først og fremst bør en geofysisk studie gjøres. Følgelig bør det gjøres jordforsterkning.

“POLITIKKEN GÅR VIDERE AV VITENSKAP”

 • Da flyplassen ble bygget i 1957, ble slik grunnundersøkelse etc. det er en rullebane som er forberedt ved å helle betong på den uten mye konstruksjon. På den tiden dekket det dette behovet, og det var ingen problemer. Imidlertid økte tettheten over tid, flyene vokste, og bakken begynte å legge seg etter hvert som flyene tok av og landet gjennom årene.
 • Jeg har sagt det i tre år. men vitenskapen henger etter politikken. Det er hemmelighold i arbeidet som er utført, hvorfor skal det være hemmelighold? Jeg avslører livet mitt, jeg skal sette meg på et fly herfra til Istanbul, hvordan skal jeg gå. Er det virkelig et problem? Vil jeg få et problem når flyet tar av og lander? Kan de garantere at det ikke blir noen problemer i morgen?
Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar