İZDENİZs første kvinnelige dekkpersonell begynte å jobbe

ditt første kvinnelige dekkmannskap startet arbeidet
ditt første kvinnelige dekkmannskap startet arbeidet

Han holder roret, binder tauet og plasserer bilen. “Tabuene må brytes. Drømmen om Tuğba Çokoğullu, som begynte å jobbe som det første kvinnelige dekkpersonellet i İZDENİZ, og sa: "Alt en mann gjør, en kvinne kan gjøre også" er å være kaptein.

Tuğba Çokoğullu, som jobber i İZDENİZ, sjøtransportselskapet til İzmir Metropolitan Municipality, er den første kvinnelige dekkoffiseren i İzmir Bay. Etter å ha fått sin utdannelse innen maritim siden videregående skole, studerte Çokoğullu ved Göztepe Anatolian Technical and Vocational High School Yacht Captain, og ble deretter uteksaminert fra Ordu University Fatsa Vocational School, Maritime Transportation Management Department. Çokoğullu sa: “Jeg valgte yrket mitt som 15 -åring og sa at jeg skulle være i sjøen. Jeg elsker havet veldig godt. Dette er et hjertearbeid, jeg begynte på denne måten. Selvfølgelig er det vanskeligheter. Du passer 4 sesonger i en koffert. Føttene dine berører nesten ikke landet. Men når du trives i jobben, blir du ikke hengt opp i vanskelighetene, sier han. Çokoğullu fortsatte: “Jeg hadde en drøm siden den gang. Jeg skulle ønske jeg kunne jobbe i İZDENİZ, nå har det gått i oppfyllelse. ”

Fornøyd med passasjerens oppmerksomhet

Çokoğullu, som var fornøyd med interessen fra passasjerene, sa: "Jeg møtte passasjerer som sa:" Å, datteren min, synd deg, er det ikke synd? "," Disse tauene er like mye som deg ", 'Er du ikke en trainee?', 'La mennene gjøre det', mens du går ombord på skipet. Men da de så at jeg gjorde jobben min ordentlig, støttet de meg også. Jeg er veldig glad og stolt over å være det første kvinnelige dekkbesetningen til İZDENİZ ”og fortsatte slik:“ Det er faktisk veldig vanskelig å være en kvinnelig ansatt til sjøs. Du må først bevise deg selv, ikke yrket ditt. Fordi det er mange rykter og overtro om emnet. Men etter å ha bevist deg selv, har jeg aldri sett en dårlig kommentar eller dårlig tilnærming fra noen. Tabuer må brytes. Alt en mann gjør, gjør en kvinne. Lisenssystemet vårt er annerledes, vi kan alltid stige ved å servere. Det tok omtrent 7 måneder før jeg fikk kapteinslisensen. Jeg vil ta kapteinslisensen og være i broen nå. "

Tugba er vår høyre hånd

Kaptein Emrah Yener uttrykte at han har jobbet i İZDENİZ i 7 år, og sa: “Dette er første gang jeg jobber med en kvinnelig sjømann. Menn skal ikke bli fornærmet, men de er mer forståelsesfulle og mer tålmodige. En kvinne kan komfortabelt utføre dette yrket hvis hun har tilstrekkelig teknisk utstyr. Kapteinens høyre hånd er sjømannen. Tugba er vår høyre arm. Han gjør jobben sin veldig bra, sier han.

Passasjerer er glade for å se kvinnelige ansatte

Passasjer Zeynep Onur sa: “Vi bruker bilfergen hele tiden. Vi likte å se kvinnelige ansatte om bord. Det er veldig viktig og vakkert for kvinner å jobbe på steder hvor de kan gjøre hva som helst og vise seg frem på hver plattform. Vi viste kvinnenes makt også her. Vi er veldig stolte, sier han. Simay Tatar sa: “Jeg bruker bilfergen minst en gang i uken. Normalt kan det være overraskende å se kvinnelige ansatte om bord, men dette er det jeg liker. ”

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar