ESHOT vil ytterligere øke servicekvaliteten

eshot vil ytterligere øke servicekvaliteten
eshot vil ytterligere øke servicekvaliteten

İzmir Metropolitan Municipality ESHOT General Directorate ble medlem av Turkish Quality Association İzmir Branch i tråd med sitt bærekraftige servicekvalitetsmål. De to organisasjonene vil samarbeide om å fremme ESHOTs nåværende servicestandarder.

Izmir Metropolitan Municipality ESHOT Generaldirektorat ble medlem av Izmir -grenen til den tyrkiske kvalitetsforeningen (KalDer) i tråd med målet om ytterligere å øke servicekvaliteten og gjøre den bærekraftig. Etter den signerte protokollen, avdelingspresident KalDer İzmir Dr. Senem Kılıç og styremedlemmer besøkte ESHOT General Management.

Påminnelse om at det er mange internasjonalt akkrediterte kvalitetssertifikater utstedt av Turkish Standards Institute (TSE), sa ESHOTs daglig leder Erhan Bey: “Vår institusjon må hele tiden oppfylle og revidere vilkårene som kreves av TSE -dokumentene. Vi følger dem grundig. Offentlig transport i byen tilbys hovedsakelig av ESHOT -flåten. Derfor må vi gjøre tjenestekvaliteten vår bærekraftig. Jeg tror at KalDer -medlemskapet vi har signert i denne retningen vil være til stor nytte for ESHOT og derfor for våre medborgere som drar nytte av tjenesten. ”

Hva skal gjøres?

ESHOT -ledere og KalDer -eksperter vil samarbeide for å forbedre tjenesten ytterligere. Funksjonen til lignende virksomheter i inn- og utland vil bli undersøkt. ESHOT -personell vil delta på KalDer -treninger. Feltforskning vil bli utført på tjenestene som tilbys eller planlegges å bli levert. Intervjuer vil bli holdt med passasjerer fra forskjellige aldersgrupper; Prosjektideer til innbyggerne vil bli tatt.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar